Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  11:55

« Re: výměna motoru

PS faudy: Ale každopádně díky za nabídku.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  11:53

Ten návod já mám. Jenže ty obrázky jsou tam moc malý (když se to zvětší, je to hrozně hrubý) a navíc je tam pouze kombi, 5dv a 4dv. Na třídvéřko zapomněli... a ono má jinde sloupek, takže se dá houby vědět, jak to bude vypadat. Chtěl jsem si na to začít malovat otvory pro sání, ventilaci k brzdičům, odfuky z motorového prostoru, změny na masce apod. Jsou to někdy docela detaily, takže bych potřeboval alespoň A4 formát.

To snad neni možný, vždyť jich jezdí tuny! Tohle fakt nikdo nemá, ani neví, kde by se to dalo sehnat?

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  09:17

Ty obrazky jsou v uzivatelskym navodu, ale ja mam jenom na ten model po roce 1990. Kdyby ti to stacilo... Urcite je tam 5dv, 3dv nevim, ani jsem se na to nekoukal, kdyz jsi rikal, ze chces mezityp.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  08:11

Super cena, to je siroky pojem :-) Kdyby mel o tu mou zajem nekdo z fora, nechal bych ji za 13000 a pridal bych seznam, co je treba udelat v ramci moznosti co nejvic OK :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  12:36

to all: Možná jsem někde přehlédl dobrodincovu odpověď, ale víte někdo o těch výkresech Sierry 3dv před posledním faceliftem??? (je to rok '89). Potřebuju 2D obraz ze všech stran. Předem DÍKY.

to residents: Ba ne, neshodneme. 2.0 DOHC je i na mě moc málo ;-))) Za TD je ovšem i dvoulitr benzín dobrá výměna... Ale vážně: Připadám si jako socka, kdyz si nechavám stavět auto na základě pouhého 2.9i ze Scorpia (a jen lehce točeného), ale jestli jsi četl moji poznámku ohledně 5.7, tak pochopíš. Prostě nemám dost peněz na to, abych si postavil auto na dva víkendy v roce... bohužel. Bylo by to kráááásný. Ten motor hrabe na trojku.

to J77: Budu mít v blízké budoucnosti na prodej 2.0 EFI ('87, 5dv. hatchback), po částečné renovaci, ale bohužel na něj nebudu moct dát žádnou super cenu. Ty prachy nutně potřebuju na stavbu svýho mazlíčka, Sierra 2.9i, model 2003 :-)

to daytona: Ad Camarro - myslel jsem pouze rám podvozku. Sierra s pořádně vytaženými blatníky by to jenom dekoračně přikryla... Každopádně, odpružení bude úplně speciál a pravděpodobně i mimo rámec pana Forda, ještě nevíme. Jakmile to začneme cpát na web, dám vědět, jestli chceš.

• « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  11:27

« Re: Poradte mi ještě s cukáním při rozjezdu

Já bych ale víc zdůraznil závislost na nastartování studeného motoru. Ten problém není trvalý, objeví se jen po startu motoru, který několik hodin stál(nejlépe přes noc). Tím odpovídám na poslední větu.
    Zkusím to popsat ještě jinak: nastartuju (studený motor, který stál atd), dám jedničku, pouštím spojku, jedu první metr nebo dva, spojku jsem již uvolnil a teď bych měl trochu "roztočit jedničku" před zařazením dvojky. Ale místo dalšího zvýšení otáček motor jako když zastaví (výrazně) asi na necelou sekundu - tak akorát na zhoupnutí, potom zabere a o to víc a již je vše OK. A když bych teď zastavil a zkusil se znovu rozjet, už vše šlape. Je to doslova jednorázová akce než se ten motor rozhejbe. Ty popisované problémy okolo obou filtrů by asi působily trvale. Tak nevím co dál. Vždy to takto trochu zlobilo, teď to je výraznější.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  09:55

Pokud by se do toho filtru dostalo palivo, tak by mel byt ucpany. Kdyz ubyva palivo z nadrze, tak tam vznika podtlak a nekudy se tam musi nasavat vzduch... A to by melo jit tim filtrem. Pokud je filtr odpojeny, tak by na te hadicce mel byt trochu podtlak, treba kdyz ji zacpes prstem.
    Je to jenom uvaha. Pak me napada treba taky filtr paliva...

Taky me napada, co kdyz to nechas pred jizdou tam minutku ohrat. Co se stane?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  09:03

Tak to jsem včera večer zkusil, ale (že se tak blbě ptám) jak by se to mělo chovat? Má to jít profouknout? - oba konce hadiček a nádoba s uhlím, nebo jen vizuální kontrola, že tam není bordel?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  08:32

Tu hadicku do nadoby s uhlim. To bude fakt nejaka blbost, kdyz se to chova takhle...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.02  15:26

Ne, to jsem nezkusil, dlouho jsem tu nebyl. Zkusím to dnes. Teď jen přemýšlím, kde mám to odzvdušnění od filtru hledat. Mám jít od nádrže, nebo v motorovém prostoru odpojit hadičku od nádoby s aktivním uhlím? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.02  14:27

Zkusil jsi odpojit to odvzdusneni od filtru, jesti to taky udela?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.02  10:39

Já bych si rovnou troufl vyloučit i ten potenciometr. Nejde totiž o určitou polohu pln.pedálu, ale o časovou návaznost po nastartování motoru. Zkusím to popsat jinak: Nastartuji motor (po několka hodinách stání), vzápětí zařadím a chci odjet. Palivové čerpadlo jede pravidelně, ale při sešlápnutí plynu to vynechá (hop na čelní sklo) jakoby nestačil dotéct benzin, nebo co. Pokud si ale už takhle "vyskočím", nebo motor víckrát prošlápnu na volnoběh, nebo jsem chvíli před tím jel, tak je vše 100% vpořádku. Dělá to jen bezprostředně po delším stání a to JEDNOU. Myslím, že to je jiná charakteristika, než potenciometr apod. Laicky bych to popsal jako když nestačí přitéct benzin, nebo by se to zahltilo. Připomínám že jde o DOHC řízené EFI.
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.02  08:50

« Nahrada za zlatou

Kdo sem chodi pravidele, vi, ze mi renovace zlatky nedopadla. Asi ji proadam za nakupku mechanikovi, kterej se na ni vyflak, hrozne o ni stoji na chatu na popojizdeni. Dily co jsem do ni koupil nebyly pouzity, tak se mi je snad podari vratit s malou ztratou prodavajicimu. Nicmene k cemu se chci dostat, vcera jsem si na zkousku privezl DOHC 2.0 l, ma velmi vybornou kastli (Rakousko je ho Rakousko) a pokud se mi s nim bude jezdit dobre, mozna u nej zustanu. Pokud by nekdo mel zajem o mou EFi combinu, necham ji cloveku z tohoto fora za zvlast vyhodnou cenu, pokud se o ni bude ochoten starat. Inzerat je mozne najit nize. V budoucnu si necham dovezt ze Svycar jinou EFi, pokud me to DOHC bude * :-) Takze mi drzte palce, zatim jsem nasel par nedodelanych drobnosti a zda se mi, ze nejak moc papa, ale to chce jeste poradne proverit.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.02  06:33

« doklad o koupi zrcátka

Zdravím všechny sieristy, pánové mám prosbu:Nemáte někdo doma doklad o koupi nového pravého zrcátka? Stalo se že mi ho někdo v noci ulomil,policajti ho chytli,zrcátko je kromě ovládání funkční,ale nahlášeno je kompletní zničení.A abych z toho * něco dostal-musím mít v ruce doklad o koupi.Nemáte ho někdo?Určitě bych se šábnul,ten kluk je prý z bohatý rodiny,takže to z něj snad dostanu,jen ten doklad... TATAKY@CENTRUM.CZ TEL:0732/979 761
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  15:42

to roadmonster: 5.7 bych bral, ale to uz by bylo asi moc na sirku. no a podvozek Camara se mi moc nelibi, nevim jak by se vesli ty listove pruziny vzadu do blatniku Sierry. To si uz radeji nechat nejake to Camaro.:))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  15:24

U Sierry to potvrzeny nemam, ale slysel jsem o nejakych vectrach, co se jim normalne zhroutila podtlakem nadrz. Teoreticky staci prelit nadrz palivem a to pak natece do filtru a muze ho ucpat. Me to napadlo, protoze tohle jsou typicky "motorkovy" projevy ucpanyho odvetrani nadrze (zejmena pri privodu paliva do karbeca samospadem). Stacilo by jenom odpojit odvzdusneni od filtru a prubnout to, ne? Pak se uvidi, to je chvilicka. Kdyz pak se motor roztoci, tak uz muze mit dostatecny podtlak a jede.

Taky me napadnul zoxidovanej kontakt na pojistce palivovyho cerpadla v rezerve, ale to by nedelalo pro startu. Plus samozrjeme ty cidla...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  14:57

roadmonster: shodnem se. Myslel jsem místo TD dát třeba 2,0 DOHC
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  14:53

To odvzdusneni zaneseny muze mit fakt takovej vliv? Mas to potvrzeny?To by mozna resilo spoustu podobnejch pripadu,ze by se slo po tomhle jsem jeste neslysel.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  14:04

Kdyz odmyslime klasicka cidla (potak na klapce), co takhle zanesene odvzdusneni pres aktivni uhli? Celou dobu jede noralne palivove cerpadlo?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  13:04

to daytona: Hele, úplně původní plán byl tento: 5.7 Chevrolet (krááááásných 500 kobylek), podvozek Camarro (navařený na rám Sierry, aby to mělo pevnost) etc. Jenže to byl i na mě moc velkej HARDCORE. Takže můžu jediný: Odkázat Tě (stejně jako J77) na www.rcc.cz Jestli budeš chtít neco od čtyř litrů výš, budeš pro ně okamžitě kamarád. Ti kluci jsou tak trochu ulítlý. A co bys taky chtěl, od renovátorů starejch amerik, že?

PS: Nabízeli mi, ať si tam nechám dát alespoň 3.8 Buick, ale že to už stejně nemá výkon.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…