Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: pro smudlu od "machra"
smudlo: V něčem nezbývá, než s tebou souhlasit. Rozhodně ale ne s tvrzením, že se tolik závad normálně schází a neřeší, až je krize.
Je pravdou, že bych si klidně mohl koupit mondeo, ale zatím mě to tam netlačí, mám jiné priority a navíc pro mé užívání auta je současný 4x4 ve stavu v jakém je od forda stěží nahraditelnou variantou, jelikož už další nové čtyřkolky nejsou. Takže auto po koupi dostalo nový kabátek, rozvody,ABS, gumy, servo, výfuk, ještě natlakuju a prověřím klimu a je v plné kondici. Za ty prachy, co jsem do něj komplet vrazil, bych si nekoupil ani olítanou felicii. A že má už 12 let? Je pravdou, že bych si....
PS: Co tohle řešit na www.fordsierra.cz? -
« Re: pro smudlu od "machra"
neber si to osobně, sám nepovažuju auto za otázku image ( mimochodem pěkná kravina ).Sirku nejezdím už cca 3 roky ale stejně mě to pořád zajímá, byl to poslední ford ze staré konstruktérské školy, malý tank.K těm opravám btw.poruchám: plně toho člověka chápu že toho má tolik naráz, spousta lidí k autu prostě přistupuje jako ke spotřebnímu zboží - jede to? OK - nejede? něco s tím uděláme. Podle tohoto hesla myslím funguje většina lidí s normálním příjmem a starým autem na dvoře. Udržovat 15 a více let staré auto v 100% cajku je extrém a záležitost pro fandy.Proto všechno mě nasralo jaxi se pustil do toho tazatele.Je to akorát normální uživatel, který dokud to jede takto neřeší a když toho je moc hledá help. Možná jsem divný, za svým názorem si ale stojím.
P.S. Jinak nevím co prioritního je na Octavii, tuctová popelnice.Holt jsme národ který jedo škodovek beznadějně šílený.
P.P.S. První generace Mondea jsou natolik dosažitelné, že už je na rozhodnutí každého jestli má smysl cpát peníze do Sirky která už něco zažila nebo si polepšit..... a fordy jak jistě víš se moc nekradou >:D -
« Bez nadpisu
All: Ačkoliv už Sierru nemám (momentálně Opel Omega), stále zůstávám členem klubu. (resp. bych rád zůstal) Důvod? Takových přátelských webů moc není, nikdo (většinou) si na nic nehraje, parta je super a srazy jsou fajn. Určitě rád na další pojedu (pokud zdraví dovolí a konání nebude v Aši), byť budu muset svoje auto nechat stranou, abych nenarušoval jednotu. Můžete hádat proč. PS: Když vidím, jak si v jiných klubech někdo hraje na ředitele zeměkoule, tak mi není volno. Se mu budu ještě zahlašovat, ne? Díky, nebudu! -
« pro smudlu od "machra"
8) Promiň, ale tohle ohodnocení si asi nezasloužím. Nejsem vyučený automechanik, jen člověk malinko proškolený životem. Možná, vlastně určitě nesahají moje znalosti o autech tak daleko jako tvoje, na druhou stranu, možná zase líp vařím :-)
S popisu vozu tazatele jsem se ale opravdu viděsil, protože já se snažím mít auto ale spoň přiměře v cajku a tolik závad najednou k řešení - starty, volnoběh, "kúrenie" mě prostě dovedlo k závěru takovému, jaký jsem popsal. Narozdíl od pána, co řeší tolik problémů naráz, ja se snažím malér řešit hned, takže takové nakupení se mi teda snad ani nestalo.
Pak se ještě naskýtá k řešení fakt, že se motá hospoda s kavárnou, přičemž Michalides myslím obojí jasně definoval. Pokud se dotaz umístí podle návodu, myslím, že je menší pravděpodobnost, že zapadne v tlachárně.
Myslím, že tebou zminované téma je umístěné parádně a neztratilo se.
No a že je každá sirka už starší? No a? Pořád to není důvod, proč se o ni nestarat.
Myslím, že sirka je tak akorát auto na přechod od aut levných k autům lepším a dražším.
Možná, kdybych viděl jako svoji prioritu značku a image auta, tak nejezdím sierrou, ale jistě zánovním mondeem nebo oktávkou. A klepu se strachy, že mi ho někdo šlohne... -
« Bez nadpisu
Smudlo dik za odpoved .a jelikož vidim že tomu dost rozumiš tak mě ješte porad .psal si že benzinova skřin ma jinak odstupnovany kvalty a o to me pravě jde, chtel bych aby to auto bylo pomalejši ale silnejši , vyřeši to pouze benzinova převodovka a nebo to jde změnit i diferakem a samoztřejmě jestli je vubec možny dát benz. diferak do diesla PS:mam to na ježdeni do lesa a na kraviny, ted v zime na tom sněhu to je super -
« Re:
hm, já jen že když se podíváš do fóra jak někdo zavolá o pomoc tak odpověď je běhěm 2-3 příspěvku v nenávratnu a sklouzává to uplně někam jinam.Můj názor, ale nestranně se na to zpětně podívej a uznáš to sám. Zrovna předevčírem: na dotaz s elektrikou tam přečteš jako odpověď nějakého " machra " o tom jakou to tazatel má popelnici ( a to jsou při nejlepší vůli Sierry s ohledem na věk už v podstatě všechny takže si myslím že si to nemá co vyčítat navzájem ..... ) -
« Bez nadpisu
smudla: To řešení "nesmyslů" na www.fordsierra.cz znamená, že nám auta víceméně jezdí a zásadní průsery zatím neřešíme. Jestli ale přijde někdo s problémem, snažíme se pomoci, seč nám síli stačí. A že taky v "hospodě" tlacháme? Proč ne? Od toho se přeci do hospody chodí!!!
Rozhodně je tady oproti www.fordsierra.cz dost vyprášíno. -
« Re:
řekl bych jdi na www.fordsierra.cz ale mám pocit že tam se v poslední době řešení podobných technických témat zcvrklo na řešení nepodstatných nesmyslů.Stačí 2 reakce a je to někde úplně jinde.ale je to jen můj soukr názor.
Jinak 2,3 d má jinou předlohovou hřídel ( průměr a délku ) - když to přehodíš tak sedí i s benzínem.Ale pozor na jinak odstupňované kvalty. -
« Bez nadpisu
cau sierráci ,
mám problém a potřeboval bych poradit. Mám sierru 2,3 D a padla mě převodovovka. Zajímalo by mě jestli by tam šla převodovka z benzína.
Slyšel jsem že má jiné osazení, ale že prý to jde nějak přizpůsobit. Jestli je stejná hřídel tak by to snad šlo. Určitě máte větší zkušenosti než já, tak
děkuji za radu.
Díky Miki
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Rozhodne je informaci o 1,8td malo (hlavne motor a el.). Mozna pokud potrebujes neco primo o motoru tak se kouknout do mondei dokumentace.