Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: GO 1,8TD
s tým som si užil tiež svoje!
1-krát nabúrané ventily s piestikmi
1-krát pretočené turbo-zlomené
a nakonie to bola prkotina----ten blbý ventil,taká ta gumová prícucka ,čo je zvrchu na viečku ventilov a ide cez ňu odvetranie kľukovky.
Najskor tam vobec nebola a keď po asi piatom vrátení do Fordu s tou istou chybou na to prišli a dali ju tam !!!!No nakoniec to aj tak robilo.V saní od vzduchového filtra bol stále olej.Ale po dlhom kumštovaní neskutočné sa stalo skutočnosťou a prišiel som nato ako to ojekabátiť.Vybral som odtiaľ takú akúsi umelohmotnú podložku a vec bola vybavená!!!!Turbo je čisté a už to ani pri rýchlej jazde po diaľnici nedymí. -
« Re: překroužkování
Noooo, na motorkach to je tak 1000-1500 km, netocit, pouzivat ruzny rezimy jizdy, nejezdit ustalenou rychlosti... V druhe petistovce tomu mozno kratkodobe pri rozjizdeni dat trochu vic otacek.
Motor je asi i za studena dost tesnej. Nejsou tam moc velky krouzky? -
« Re: Cukáním při rozjezdu - Iddle Speed Control?
Tak jsem zkusil rozdělat a pročistit Iddle Speed Control, podtlak snadno hýbe s tou tyčkou uvnitř, tak si myslím, že je vpořádku. Pravdou je, že jsem u sebe neměl Ohmmetr, abych zkontrolval, co je na konektoru, ale mechanicky to funguje. Pročistil jsem to a zlepšení žádné.
Tak budu hledat dál, ale dochází mi typy. Když na něco přijdu, dám to zde ve všeobecnou známost. -
« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy
Kotoucovkama vzadu to klidne byt muze, nevidim duvod, proc by nemohla byt treba pridrena celist jednoho z brzdicu, mel jsem to na predku a vibrovalo mi to diky tomu o sto sest. Podvozek Sierr patri k tomu nejlepsimu, co se v te dobe vyrabelo, rozhodne bych se bal o nem rict, ze je nepovedenej :-) Ale jestli to nemas daleko do Prahy, doporucoval bych Ti nechat auto den - dva u pana Radka (608 887912) v Libeznici u Prahy (sjezd z Teplicke dalnice hned za Prahou), ten Ti urcite rekne, jak by se Ti dalo pomoci a pripadne to i opravi. Neznam zadneho sikovnejsiho Sierrare a navic je cenove dostupny - jak praci, tak dily. -
Na předku jsem nechal vyměnit ramena (údajně originál - žádná druhovýroba). Bylo to OK, ale asi tak jenom 500 km. Teď (po zhruba 3000 km) je to úplně stejné jako předtím. Na zadku mám asi hnutý jedno zavěšení a jelikož se tam nedá štelovat geometrie, nedá se s tím asi nic dělat. (jinak mám v zadu kotoučovky - takže těma to nebude). Tlumiče jsou všechny 4 nové. Dost mě to štve, protože to auto není jinak špatný (zejména výkon/spořeba je super), ale ten podvozek je fakt nějakej nepovedenej. Mám podezření jestli to není bouraný a celý nějak ohnutý. Poznalo by se to při měření geometrie??? -
« INZERAT - 2x KOMBI EFi 2.0l
Mam tu dve Sierry combi EFi 2.0 l. Cislo 1 - r.v. 1989 - seda metaliza, zakladni vybava - tj. pouze central, hagusy, tazne zarizeni, 164 000 km, motor vyborny, spojka uz to ma skoro za sebou, nejaka prace na kastli (prah + vycentrovani patych dveri aby necvakaly), spousta je tam toho udelaneho, jezdi v pohode, ale - doklady z ni pouziji na prestavbu, takze ji prodam jen s klickem a kupni smlouvou. Barva seda metaliza. Cena 14000 Kc. Cislo 2 - r.v. 1988 - zlata metaliza, motor prumerny, ma central, servo, sibr, hagusy, auto na dily (ma durch prorezavele prahy a lemy zadnich blatniku), nicmene jezdi. Cena 7000 Kc. Pripani zajemci me mohou kontaktovat bud zde, anebo na 777 117702. -
« ABS
Koupil jsem jetou 2.3D s ABS a nevim, jestli je normální, když při jemném dobržďování při rychlosti tak asi chůze ABS ještě "zapracuje" a
pedál mi zacvrliká do chodidla. Druhý problém je řazení : jednička přes slabý odpor ještě jde, zpátečka hodně blbě-přes zuby, ale zase ne vždycky-spraví to poštělování kulisy, nebo to bude až v almaře? Třetí :(a už končim, napoprvé je toho až dost)zničehož nic otáčkoměr nechodí-kam se mám mrknout? Díky všem. -
Jak už jsem jednou psal měl jsem úplně stejný problém asi před rokem.Při volnoběhu (tj.zastavení nebo přeřazovaní) mi taky padaly otáčky na nulu a občas to i chcíplo.Na vině bylo tenkrát čidlo přívodu vzduchu (nebo jak tomu anglicky říkáte), které je umístěno za nádržkou s chladící kapalinou v černém plastovém obalu velikosti krabičky od cigaret. U Forda stojí oprava skutečně kolem 8tis.A jestli je to opravdu tím tak se té hrozivé částce nevyhneš,protože i když čidlo koupíš na vrakáči (stojí asi polovinu ceny nového tj 3tis.) musíš s autem k Fordovi na přeprogramování počítače.A navíc bez záruky jak dlouho to vydrží fungovat.Koukám, že se jedná o další bolestivé místo motorů DOHC.Nevím jestli pomůže odpojení a vyčištění,protože celý ten přiblblý sensor je zalitý nějakou lepivou vodovzdornou hmotou podobnou svojí konzistencí želatině.Zkrátka zlatý auta s karburátorem, tam stačilo jenom profouknout trysky a frčet dál.Dneska máme jenom drahou elektroniku.Zdar Majk -
Jo, to jsou ty manualy. Jinak nejdriv odpoj baterku, pak to cidlo. To plati pro vsechny cidla a podobny elektricky hejblatka. Staci na baterce odpojit minus.
Na privodu vzduchu je tesneni, takze opatrne. Navod je na ukr. serveru, nebo na tom ceskym o kombiku, co tady nekdo delal ([odkaz] , v sekci Prirucky, manual Palivovy a vyfukovy system. -
Trochu jsme si nerozumněli, já jsem o tom mluvil s člověkem, kterej má momentálně rozdělanej shodnej motor (něčí), ale Iddle Speed Control nemám k dispozici.
Zkusím ho vyčistit. Jestli jsem dobře pochopil, prvně odpojit baterku(-) a pak Iddle Speed Control?
Ty Haynes manuály, to jsou ty anglicky psaný manuály co byly k dispozici na nějakém ukrajinském serveru nebo je řeč o něčem jiném? -
Aby ti tam pripojil ten ventil (idle speed valve - ventil chodu naprazdno) z ty druhy Sierry, ne? Prubnes, uvidis.
Ja rikal uz na zacatku, ze to muze byt nejaky cidlo. Jinak ten svuj ventil muzes odpojit a zkusit vycistit, muze byt jenom zaneseny...
Na baterce staci odpojit minus. Jinak je to popsany v haynes manualech v sekci Fuel Injection, cast 13. -
Faudy:takže může zkusit jej odpojit od elektřiny, odmontovat a zkusit profouknout? Jak jsi to myslel, aby mi prasknul ventil? Sám jsem s tímto nikdy nelaboroval a tak toto zařízení neznám. Předem dík za radu, je lepší takhle něco zkusit než bezhlavě kupovat nový. -
Proc neresitelny ? Co se tyce predku, vymena ramen a silentbloku v drtive vetsine pripadu udela zazraky a navic je to levne a casove nenarocne. Co se tyce zadku, zkontroluj tlumice, ulozeni stabilizatoru (tomu bych zvlast venoval pozornost) a stav bubnovek - pokud Ti jedna nebo druha pribrzduje, jizdni stabilite to veru nedela dobre.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Dej tam neco lepsiho misto toho traktoru.