Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  17:34

« Re: Sierra 1,8 TD Generálka motoru???

Delat generalku na diesel zni docela blbe...
    Dej tam neco lepsiho misto toho traktoru.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.02  11:50

« Sierra 1,8 TD Generálka motoru???

Nemáte někdo kontakt na někoho kdo udělá GO motoru 1,8 TD ( PRAHA a okolí ) nechce se mi pokoušet osud u někoho koho neznám. Všichni víme že je servis a SERVIS.
    A ani nevím na kolik přijde taková generálka.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.02  10:07

« Prosba - recenze Sierry ve Svetu Motoru

Obracim se cele sire forum s zadosti o opatreni teto recenze, ktera mi jaksi unikla. Rad bych vedel, v kterem cisle SM vysla a zda by ji nekdo byl schopen oscannovat a poslat mi ji mailem. Predem diky, Jaromir
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  09:00

« Re: GO 1,8TD

No a ešte som chcel podotknúť, že pri nabúraní tých ventilov bola vo Forde robená komplet generálka motora! Ford, Ford aspoň u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  08:55

« Re: GO 1,8TD

s tým som si užil tiež svoje!
    1-krát nabúrané ventily s piestikmi
    1-krát pretočené turbo-zlomené
    a nakonie to bola prkotina----ten blbý ventil,taká ta gumová prícucka ,čo je zvrchu na viečku ventilov a ide cez ňu odvetranie kľukovky.
    Najskor tam vobec nebola a keď po asi piatom vrátení do Fordu s tou istou chybou na to prišli a dali ju tam !!!!No nakoniec to aj tak robilo.V saní od vzduchového filtra bol stále olej.Ale po dlhom kumštovaní neskutočné sa stalo skutočnosťou a prišiel som nato ako to ojekabátiť.Vybral som odtiaľ takú akúsi umelohmotnú podložku a vec bola vybavená!!!!Turbo je čisté a už to ani pri rýchlej jazde po diaľnici nedymí.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  08:39

« Re: překroužkování

Noooo, na motorkach to je tak 1000-1500 km, netocit, pouzivat ruzny rezimy jizdy, nejezdit ustalenou rychlosti... V druhe petistovce tomu mozno kratkodobe pri rozjizdeni dat trochu vic otacek.

Motor je asi i za studena dost tesnej. Nejsou tam moc velky krouzky?
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.02  08:31

« překroužkování

Kolik je potřeba ujet k zajetí motoru po překroužkování. Zdá se mi, že je to po opravě dost líné a za studena je to hrůza rozjet.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  13:47

« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy

jen upřesnění: není to ta Líbeznice, ale ty Líbeznice :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  13:31

« Re: Cukáním při rozjezdu - Iddle Speed Control?

Tak jsem zkusil rozdělat a pročistit Iddle Speed Control, podtlak snadno hýbe s tou tyčkou uvnitř, tak si myslím, že je vpořádku. Pravdou je, že jsem u sebe neměl Ohmmetr, abych zkontrolval, co je na konektoru, ale mechanicky to funguje. Pročistil jsem to a zlepšení žádné.

Tak budu hledat dál, ale dochází mi typy. Když na něco přijdu, dám to zde ve všeobecnou známost.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  23:15

Kotoucovkama vzadu to klidne byt muze, nevidim duvod, proc by nemohla byt treba pridrena celist jednoho z brzdicu, mel jsem to na predku a vibrovalo mi to diky tomu o sto sest. Podvozek Sierr patri k tomu nejlepsimu, co se v te dobe vyrabelo, rozhodne bych se bal o nem rict, ze je nepovedenej :-) Ale jestli to nemas daleko do Prahy, doporucoval bych Ti nechat auto den - dva u pana Radka (608 887912) v Libeznici u Prahy (sjezd z Teplicke dalnice hned za Prahou), ten Ti urcite rekne, jak by se Ti dalo pomoci a pripadne to i opravi. Neznam zadneho sikovnejsiho Sierrare a navic je cenove dostupny - jak praci, tak dily.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  12:43

Na předku jsem nechal vyměnit ramena (údajně originál - žádná druhovýroba). Bylo to OK, ale asi tak jenom 500 km. Teď (po zhruba 3000 km) je to úplně stejné jako předtím. Na zadku mám asi hnutý jedno zavěšení a jelikož se tam nedá štelovat geometrie, nedá se s tím asi nic dělat. (jinak mám v zadu kotoučovky - takže těma to nebude). Tlumiče jsou všechny 4 nové. Dost mě to štve, protože to auto není jinak špatný (zejména výkon/spořeba je super), ale ten podvozek je fakt nějakej nepovedenej. Mám podezření jestli to není bouraný a celý nějak ohnutý. Poznalo by se to při měření geometrie???
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.02  00:00

« INZERAT - 2x KOMBI EFi 2.0l

Mam tu dve Sierry combi EFi 2.0 l. Cislo 1 - r.v. 1989 - seda metaliza, zakladni vybava - tj. pouze central, hagusy, tazne zarizeni, 164 000 km, motor vyborny, spojka uz to ma skoro za sebou, nejaka prace na kastli (prah + vycentrovani patych dveri aby necvakaly), spousta je tam toho udelaneho, jezdi v pohode, ale - doklady z ni pouziji na prestavbu, takze ji prodam jen s klickem a kupni smlouvou. Barva seda metaliza. Cena 14000 Kc. Cislo 2 - r.v. 1988 - zlata metaliza, motor prumerny, ma central, servo, sibr, hagusy, auto na dily (ma durch prorezavele prahy a lemy zadnich blatniku), nicmene jezdi. Cena 7000 Kc. Pripani zajemci me mohou kontaktovat bud zde, anebo na 777 117702.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.02  21:25

« ABS

Koupil jsem jetou 2.3D s ABS a nevim, jestli je normální, když při jemném dobržďování při rychlosti tak asi chůze ABS ještě "zapracuje" a
    pedál mi zacvrliká do chodidla. Druhý problém je řazení : jednička přes slabý odpor ještě jde, zpátečka hodně blbě-přes zuby, ale zase ne vždycky-spraví to poštělování kulisy, nebo to bude až v almaře? Třetí :(a už končim, napoprvé je toho až dost)zničehož nic otáčkoměr nechodí-kam se mám mrknout? Díky všem.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  21:04

Jak už jsem jednou psal měl jsem úplně stejný problém asi před rokem.Při volnoběhu (tj.zastavení nebo přeřazovaní) mi taky padaly otáčky na nulu a občas to i chcíplo.Na vině bylo tenkrát čidlo přívodu vzduchu (nebo jak tomu anglicky říkáte), které je umístěno za nádržkou s chladící kapalinou v černém plastovém obalu velikosti krabičky od cigaret. U Forda stojí oprava skutečně kolem 8tis.A jestli je to opravdu tím tak se té hrozivé částce nevyhneš,protože i když čidlo koupíš na vrakáči (stojí asi polovinu ceny nového tj 3tis.) musíš s autem k Fordovi na přeprogramování počítače.A navíc bez záruky jak dlouho to vydrží fungovat.Koukám, že se jedná o další bolestivé místo motorů DOHC.Nevím jestli pomůže odpojení a vyčištění,protože celý ten přiblblý sensor je zalitý nějakou lepivou vodovzdornou hmotou podobnou svojí konzistencí želatině.Zkrátka zlatý auta s karburátorem, tam stačilo jenom profouknout trysky a frčet dál.Dneska máme jenom drahou elektroniku.Zdar Majk
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  14:48

Jo, to jsou ty manualy. Jinak nejdriv odpoj baterku, pak to cidlo. To plati pro vsechny cidla a podobny elektricky hejblatka. Staci na baterce odpojit minus.

Na privodu vzduchu je tesneni, takze opatrne. Navod je na ukr. serveru, nebo na tom ceskym o kombiku, co tady nekdo delal ([odkaz] , v sekci Prirucky, manual Palivovy a vyfukovy system.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  14:07

Trochu jsme si nerozumněli, já jsem o tom mluvil s člověkem, kterej má momentálně rozdělanej shodnej motor (něčí), ale Iddle Speed Control nemám k dispozici.

Zkusím ho vyčistit. Jestli jsem dobře pochopil, prvně odpojit baterku(-) a pak Iddle Speed Control?

Ty Haynes manuály, to jsou ty anglicky psaný manuály co byly k dispozici na nějakém ukrajinském serveru nebo je řeč o něčem jiném?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  13:42

Aby ti tam pripojil ten ventil (idle speed valve - ventil chodu naprazdno) z ty druhy Sierry, ne? Prubnes, uvidis.

Ja rikal uz na zacatku, ze to muze byt nejaky cidlo. Jinak ten svuj ventil muzes odpojit a zkusit vycistit, muze byt jenom zaneseny...

Na baterce staci odpojit minus. Jinak je to popsany v haynes manualech v sekci Fuel Injection, cast 13.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  11:01

Faudy:takže může zkusit jej odpojit od elektřiny, odmontovat a zkusit profouknout? Jak jsi to myslel, aby mi prasknul ventil? Sám jsem s tímto nikdy nelaboroval a tak toto zařízení neznám. Předem dík za radu, je lepší takhle něco zkusit než bezhlavě kupovat nový.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.02  18:35

Proc neresitelny ? Co se tyce predku, vymena ramen a silentbloku v drtive vetsine pripadu udela zazraky a navic je to levne a casove nenarocne. Co se tyce zadku, zkontroluj tlumice, ulozeni stabilizatoru (tomu bych zvlast venoval pozornost) a stav bubnovek - pokud Ti jedna nebo druha pribrzduje, jizdni stabilite to veru nedela dobre.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.02  15:23

« Sierra '03

to daytona: Doufám, že bude v jednotlivých etapách zrodu k vidění na webu. Když tak dám vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…