Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

22.10.02  19:30

« Re: Vymena svicek - zmena k horsimu :-(

Tak tohle se mi stávalo taky - do teď jsem tam měl takový laciný šmejdy a přesně jak říkáš... na volnoběh padaly otáčky, potom zase vylítly (někdy taky ne), když jsem šlápl na plyn, tak se to málem začalo dusit a potom to najednou vystřelilo, že mě to zatlačilo do sedačky... (ještě mi hvízdal zesilovač, když jsem šlápl na plyn.) Dneska jsem byl v Líbeznici měnit olej, filtr a taky svíčky a dal mi tam nějaký jiný... (na název si nevzpomenu, a to je to asi 4 hodiny ;o)) a je to pryč.... zatím.... ujel jsem mezitím asi 40 km a ani náznak.... kdyžtak mu cinkni co to bylo za značku... :o)
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.02  19:01

« Vymena svicek - zmena k horsimu :-(

Tak vam nevim, ale pripadam si jako idiot. Ve snaze prospet svemu DOHC jsem koupil novy svicky, original Motorcrafty, jenze s nima zacalo auto skubat jako blazen, otacky samovolne padaj az k nule a malem to chcipa, motor bezi chvilema neskutecne nepravidelne (chvilema slusne), proste hruza. Predtim mel motor krasnej plynulej zaber uz od 1500 otacek, tedka je to odspoda o nicem (kolikrat slapnu na plyn a zacne to brzdit misto aby to zrychlovalo), pak to nahle poskoci a jede (nekdy) tak jak ma, nekdy taky ne... Nemate nekdo podobnou zkusenost ? Jdu se zkusit projet s odpojenou lambdou, ale tim to obavam se nebude :-( Skutecne mi neni jasny, zavada
    ceho by se zacala tak vyrazne projevovat vymenou svicek.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.02  09:56

« Lambda II

Pro češtináře pardon, otáčky mi samozřejmě padaly s "Y".
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.02  09:54

« Pozor na lambda sondu!

Pánové, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti s lambdou, aby jste jako já nemuseli kupovat novou.

Začalo to problémy s otáčkama na volnoběh (padali na neuvěřitelných 200 ot a vůbec to ani normálně nejelo). Jednoduchá orientační zkouška - po odpojení lambdy se to zlepšilo.

Obtelefonoval jsem servisy atd. (nechtěl jsem přeci jen dát použitou z vrakoviště, myslím že to je sázka) a zjitil, že originál u Fordu je o 300 Kč dražší(4 500 s daní) než ostatní možnosti. Tak jsem se s plnou parádou objednal k Fordovi na diagnostiku. Stál jsem u všech měření a technik mi to vysvětloval. Viděl jsem hodnoty mé nefunkční sondy, + našel prodřenou hadičku - odsávání z klikové skříně pod výfukem (p.Radek z Líbeznice měl pravdu). No a teď to jezdí super, jsem zvědav, co to udělá se spotřebou, dám vědět.

Ale to hlavní pro lidi neznalé jako já: zapovídal jsem se s tím technikem a ten říkal: lambda se spolehlivě a ihned zničí jakýmkoliv silikonovým nebo mastným prostředkěm na čištění vnitřku motoru nebo sání(přísady do benzínu apod). Zrovna tak pouhým měřením ohmmetrem, přípdaně sváření na voze (při sváření odstranit lambdu i počítač! můj případ - sváření výfuku v jiném servisu).

Snad tyto rady někomu z vás pomůžou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  13:16

« Re: Shanim drobnosti do Sierry - kombi

To je preklepu, stydim se. Nicmene rad bych jeste podotknul, ze stran shanenych drobnosti je mozno volat na 777117702.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.02  13:02

« Shanim drobnosti do Sierry - kombi

1. Lepsi verze kombiku mely koberecek nejen v zavazadlovem prostoru na podlaze, ale tak na zadni strane operadel zadnich sedacek. Byl tam upevnem pomoci cca 10-ti cuptiku. Potrebuji jich sest, absolutne je nemohu sehnat.
    2. Dale shanim horni dily loketni operky, takove to semisove viko prostoru na kazety. Jedna se o kratsi verzi (jsou dve). Na te me je ulomeny kolicek a nejde zavrit.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.02  09:41

« trysky na 1,8 TD

Kolik stojí a kde je mají nejlevněji. Nechci samotné špičky, ale celé. Případně koupím samotné držáky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  09:24

« Re: Lemy zadnich podbehu

Kup Focuse...:-))) P.S. Zdravim Krumlov...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  09:08

Kde se daji sehnat ty lemy tech zadnich blatniku, celkem na jare budu rad, kdyz mi z toho lemu neco zustane a rad bych jeste prosel technickou ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  08:57

« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy vyřešeno

No vidis - kdybys kouknul ke mne na web, tak to tam zminuju jako jednu z veci, na ktery si dat u zvlast u kombiku bacha :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.02  16:03

« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy vyřešeno

Tak jsem zjistil, že mi "pouze" odešel zadní tlumič, a to tak, že proreznul (možná byl ještě původní). Vyměnil jsem oba zadní a je po problému. Díky za tipy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  10:38

« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy

Coze ? :-) Je tam stale, naposled jsem tam byl pred tydnem, porad na stejnem miste.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  17:19

Já to řešil asi před čtrnácti týdny. Jsou tam dva lemy proti sobě a existuje levná (špatná) a drahá (dobrá) renovace. O špatné a drahé zároveň :-) nemluvme, každý si jich užil dost a dost.
    Ta drahá spočívá ve vyřezání obou kusů, montáž toho vnitřního je prý dost šílenost: Většinou se auto rozpadá pod rukama dál a dál od lemu (protože se tam někde drží voda a většinou to už je jen skořápka laku). Takže kdo sám není klempíř, dost se prohne. Ta montáž toho vnějšího pak už není nic strašného. V tom spočívá levná varianta: Na ten vnitřní kus se prostě vys... Vycpe se to vším, co přijde pod ruku a pak se na to napasuje vnější kus. Po přelaku je to k nepoznání, ale moc to nevydrží. Nedoporučuju. Možná jako "přípravu k prodeji" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  17:10

« Re: Sierra Combi - plavání zadní nápravy

Dlouho jsem tu nebyl, až teď jsem zaregistroval tento příspěvek J77. Pokud ale vím, tak Radek už tam dávno není. Sám jsem ho osobně na místě sháněl, ale soused mi řekl, že už tam nejsou. Radku, jestli to čteš a jenom ses někam přestěhoval, dej vědět!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  13:51

« Re: Aký olej

Ahoj,jestli neni pozde ja bych ti doporucoval jaky-koliv olej 10W-40,ja osobne pouzivam polosynteticky Madit 10W-40,v zadnym pripade bych tam nedal 15w-40,to nejsou usetreny penize,ostatne je to videt jak jim tu odchazej turba,se syntetickym olejem by se to stavalo min.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  13:41

« Re: ABS

Chtel bych jen podotknout,ze ABS nema spinat od 20 km/h,ale jen kdyz je to potreba,"prehnana" citlivost uz je jina vec.Na trhu je spoustu automobilu z ruzne nastvenym ABS od vyrobcu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  13:29

1. rychlost a zpátečka mi šly taky špatně (když se jim nechtělo) po celou dobu, co mám auto. Pak mi v servisu pořádně koukli pod auto a zjitili utržený zadní silentblok převodovky, u Forda též nazývaný zadní držák motoru(770 Kč). Ten první název vystihuje lépe jeho umístění a funkci. Nechal jsem tam dát nový a je to o 90 % lepší. Je to jedna z možností.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  10:48

oboje sou mi znamy problemy (uz vyresene) to stim ABeSkem je mozny ze ti nesimetricky sviraji brzdice tudiz jedno kolo brzdi rychleji nez druhe, ma vetsi odpor a ABS se sepne, i kdyz ma spinat az od 20Km/h. S tim otackomerem mi to taky delalo, pak prestal fungovat upne, vyresila to az jeho vymena. cus
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:04

« Lemy zadnich podbehu

Cau, byl jsem dotazan, jak je to na Sierre s lemy zadnich podbehu. Tam je vrchni plech a pak nejaky vnitrni, plech, ze? Znamy se sierrou tvrdi, ze mu to tam zevnitr prorejza. Ma smysl tam navarit novy oblouky uz ted, nebo to jeste chvili nechat? Neresil jste to nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  07:59

« Re: Sierra 1,8 TD Generálka motoru???

Jenže na ty kilometry co najezdim ročně je ten "traktor" super. já nepotřebuju aby auťák měl super zrychlení, ale aby jeho provoz byl co nejlevnější.
    Proto potřebuju generálku. mám tlaky KO
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…