Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  19:22

« Re: vymena prevodovky MT75 - zkusenosti

Rob má DOHC tak se ho zeptáme-Robe,jakou barvo samostavu máš,he?Myslím,že takovou olejovou..:o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  19:16

« Re: cosworth

Kostey-Jo,byl jsem to já.Už jsem to nemohl vydržet,tak jsem šlapacího kosíka jel protáhnout.To byla jízda!Motor o výkonu jednoho vola moc nejede...:o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  19:16

Ono se to fakt lisi podle typu :-) Cervenej je myslim pro DOHC, bilej pro OHC + karbecy a zlutej pro DOHC od 92 dal, nebo tak nejak. Ale uz si na to nevzpominam, berte to jen jako pokus nahlas se rozpomenout :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  19:02

Mám white(česky nevím jak jsou yi) a žlutý.Není ten červený nějak poladěný:o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  18:59

« Re: Moje auto!!!

Michalides-nebo ten kosík udělal cif cif cif a byl fuč?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:36

Dáme hlasovat? já mám taky červený samostav :o))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:25

sm: barvy neuváděj, už jsem viděl červený, žlutý i modrý samostav ...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:24

myšleno do toho Barrandovského kopce směrem nahoru .....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:23

Daytono: já potkal Tvojí vínovou barvu v sedanu a ve verzi Cosworth :o) na Barandovskym mostě - chvilku jsem se ho držel a pak udělal hnnnnn a ujel mi :o/
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:15

SM & All jo, všem díky. Když jsem to viděl naposled, vůbec mi to nepřipomínalo, to co tady všichni popisujete. Možná je totálně zničený.... musím na to kouknout.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:03

u mne nezatuhl protizub, ale několik zubů jsem měl ohlodaných
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:01

rbr : samostav - červený zubatý půlměsíc je na horním konci spojkového pedálu, je tam fakt bezva přístup, měnili mi ho letos ve fordu, cena 300,-
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  15:00

J77 - Ď. Zase vím o kousek víc. To už snad pochopím. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  14:52

rbr: Jo, to cosi cervenyho je samostav :-) Lisi se to barvou podle typu, ale ja videl zatim jen cerveny. Je to na "pedalovnici" - na takovym kusu konstrukce na nemz je spojka a brzda. A na tom zeleze je pruznej protizub - naproti ozubeni samostavu. Melo by to fungovat tak, ze kdyz se lanko vytaha, o jeden zub to poskoci, ale nevim nevim :-) Mam pocit, ze rokama ten protizub zatuhne a lanko proste zustava volny. Aspon u me to tak bylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.03  14:01

Daytona: Gratuluju. Jinak ja jsem si o vikendu taky hral s vecmi okolo prevodovky. Chtel jsem vymenit ten silentblok pod radici pakou. Kdyz jsem u nej vsak chtel povolit ten centralni sroub, cely se gumove hejbal. Musel jsem si druhym klicem podrzet ten sestihran pod nim. Po sundani zadniho drzaku prevodovky me cekalo nemile prekvapeni. Kus prevodovky, kam se sroubuje centralni sroub od toho silentbloku je utrzeny. Tak jsem to cele utrel od oleje a dal nazpatek. Silentblok jsem tam nechal taky puvodni (je to orig. prinejtovany, jeste nemeneny), prece si dobrej nebudu kurvit. Cela ta prevodovka tam tedy dost fadne sedi. Myslim, ze vim kdy jsem to urval. Bylo to asi pred 1.5 rokem. Vjizdel jsem u znamejch do vrat na chalupe a drsne jsem prave o ten centralni sroub zadrh'. Jel jsem krokem opatrne, ale trcel tam ze zeme kuz zeleza, kde se zasunuje tyc od branky zrovna v miste toho sroubu. Jinak ale razeni vcelku v pohode. Vibrace to taky nedela. Nevim, jestli mam tu svoji nahradni prevodovku taky repasnout, nez ji tam hodim, nebo to risknout. Ale ta repase je teda palka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.03  13:36

Daytona: Ja uz jich vinovejch videl mraky, sami sedani.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  13:26

daytona tak na to musím kouknout. Když jsem se díval někdy v létě, našel jsem na začátku lanka cosi z plastu, něco čerbenýho. Ale při nejlepší vůli jsem si neuměl představit, že by toto mohlo samo nastavovat lanko...

Pod pedálem spojky - to je kde? Na podlaze? Na spodku pedálu? Na lanku? A je možný, že by mi to tam "chybělo"?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  13:04

Ten samostav je pod pedalem spojky, je to plastovy pulkruh s vroubkovanim do ceho se zahakne jeden jazycek. A prave ze by mel fungovat automaticky--->samostav. Jak jsme ted menili tu moji spojku, vubec jsme se ji nedotkli a stejne zabira furt na stejnem miste...nevim zda se tam vubec musi neco nastavit...poradite nekdo???
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  12:53

Téměř jistě :-) nedělal jsem to jednou
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  12:42

Tak moje auto jsem ještě jinde neviděl. Je to už stařeček, alespoň podle roku výroby. Ve stejném odstínu má asi kočár kostey, jeden krouží taky v mém blízkém okolí, ale všechno pětidvířka, žádný kombi. Až svý dvojče nějde uvidím, tak vůbec nevím, co budu dělat, možná to do něj napálím.:))))). To asi ne, stýskalo by se mi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…