Ford Sierra
« Re: vymena prevodovky MT75 - zkusenosti
rbr: Jo, to cosi cervenyho je samostav :-) Lisi se to barvou podle typu, ale ja videl zatim jen cerveny. Je to na "pedalovnici" - na takovym kusu konstrukce na nemz je spojka a brzda. A na tom zeleze je pruznej protizub - naproti ozubeni samostavu. Melo by to fungovat tak, ze kdyz se lanko vytaha, o jeden zub to poskoci, ale nevim nevim :-) Mam pocit, ze rokama ten protizub zatuhne a lanko proste zustava volny. Aspon u me to tak bylo. -
"-- skrytý --" 15.12.03 14:01
« Re: vymena prevodovky MT75 - zkusenosti
Daytona: Gratuluju. Jinak ja jsem si o vikendu taky hral s vecmi okolo prevodovky. Chtel jsem vymenit ten silentblok pod radici pakou. Kdyz jsem u nej vsak chtel povolit ten centralni sroub, cely se gumove hejbal. Musel jsem si druhym klicem podrzet ten sestihran pod nim. Po sundani zadniho drzaku prevodovky me cekalo nemile prekvapeni. Kus prevodovky, kam se sroubuje centralni sroub od toho silentbloku je utrzeny. Tak jsem to cele utrel od oleje a dal nazpatek. Silentblok jsem tam nechal taky puvodni (je to orig. prinejtovany, jeste nemeneny), prece si dobrej nebudu kurvit. Cela ta prevodovka tam tedy dost fadne sedi. Myslim, ze vim kdy jsem to urval. Bylo to asi pred 1.5 rokem. Vjizdel jsem u znamejch do vrat na chalupe a drsne jsem prave o ten centralni sroub zadrh'. Jel jsem krokem opatrne, ale trcel tam ze zeme kuz zeleza, kde se zasunuje tyc od branky zrovna v miste toho sroubu. Jinak ale razeni vcelku v pohode. Vibrace to taky nedela. Nevim, jestli mam tu svoji nahradni prevodovku taky repasnout, nez ji tam hodim, nebo to risknout. Ale ta repase je teda palka. -
« Re: vymena prevodovky MT75 - zkusenosti
daytona tak na to musím kouknout. Když jsem se díval někdy v létě, našel jsem na začátku lanka cosi z plastu, něco čerbenýho. Ale při nejlepší vůli jsem si neuměl představit, že by toto mohlo samo nastavovat lanko...
Pod pedálem spojky - to je kde? Na podlaze? Na spodku pedálu? Na lanku? A je možný, že by mi to tam "chybělo"? -
« Re: vymena prevodovky MT75 - zkusenosti
Ten samostav je pod pedalem spojky, je to plastovy pulkruh s vroubkovanim do ceho se zahakne jeden jazycek. A prave ze by mel fungovat automaticky--->samostav. Jak jsme ted menili tu moji spojku, vubec jsme se ji nedotkli a stejne zabira furt na stejnem miste...nevim zda se tam vubec musi neco nastavit...poradite nekdo??? -
« Re: Moje auto!!!
Tak moje auto jsem ještě jinde neviděl. Je to už stařeček, alespoň podle roku výroby. Ve stejném odstínu má asi kočár kostey, jeden krouží taky v mém blízkém okolí, ale všechno pětidvířka, žádný kombi. Až svý dvojče nějde uvidím, tak vůbec nevím, co budu dělat, možná to do něj napálím.:))))). To asi ne, stýskalo by se mi.