Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

26.10.02  21:15

« Re: Vsem

No jo, ale za ty penize... a jestli bude trvanlivost Fabii podobna jako u Felicii, cemuz zatim vse nasvedcuje, pak opravdu nevim, proc bych mel davat 300 000 nebo vic za takovej pekac, kdyz mi Sirka za zlomek ceny odvede lepsi sluzby (a navic ji mam rad :-).
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.02  13:30

« Informace

Jen pro informaci,ja napriklad jezdim se svou sirkou do znackoveho servisu k Marešovi do Podebrad,a napriklad diagnostika tam stoji vcetne DPH 600,a vubec tam jsou levnejsi a ochotnejsi,nez u Charouze,z Charouzem mam bohuzel taky spatne skusenosti,na jeho omluvu musim rict,ze tesko muze kazdeho mechanika hlidat osobne.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.02  13:21

« Re: Vymena svicek - zmena k horsimu :-(

Jiz delsi dobu sleduji vasi debatu o svickach,ja mam ve sve sirce Brisky LGS,a auto jezdi stejne jako se standartnimi motorkravty,chci tim rict,ze i kdyz jsem tam koupil nejdrassi ceske svicky na trhu tak jsem z pohledu ridice nic nezpozoroval.Proto jsem prekvapen reakci vasich motoru na zmenu.Myslim,ze je dulezite davat pozor,na doporuceni vyrobcu svicek pro jednotlive typy vozidel,a pak by nemel nastat problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.02  13:12

« Re: Vsem

J77:nezbiva mi nez z tebou souhlasit,ovsem takova fabie 1.9 TDI(D a I jsou cerveny)ve vybave taky neni k zahozeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.02  10:19

Jinak prave jsem si privezl nahradu, a to BOSCHky FR56, takovy ty s tema ctyrma zobackama. Tak jsem na ne zvedavej, az je tam odpoledne soupnu. Vzhledem k tomu, ze jedna stala pribizne 160.-, tak to doufam bude stat za to :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.02  08:27

Jeste ke svickam, na neco jsem prece jen prisel - oni mi u Charouze dali opravdu trochu jinaci nez meli. Po usilovnem patrani v dokumentaci jsem zjistil, ze to, co mi prodali (AGPR22C) patri do DOHC o vykonu 105 PS, do motoru 120tikonoveho patri svice AGPR32C (a jestli jsem to spravne pochopil, lisi se to odporem). Takze pujdou z domu, pokud nekdo ma 105 PS DOHC motor a mel by zajem o Motorcraftky, na nichz je najeto cca 250 km, necham mu je vsechny ctyri za 200.- i s fakturou.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  16:55

« Re: EFI 2.0 r.v.'87

Jasně, že papíry má. Ale nechávat si ji nebudu (ačkoliv garáž už mám). I kdyby mi služebáka zase někdy sebrali, koupím něco za pár tisíc a možná bych se nebránil ani ropákovi. Ono totiž, jak jste možná postřehli, stavím na bázi Sierry pořádný auto, takže kromě něj už mi stačí jakýkoliv střep na dojíždění do práce nebo na zimní sůl. A nechat si Sirku místo služebáka opravdu nemůžu, ačkoliv bych moc rád. Dělám u leasingovky ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  14:58

Na ten molitan jsem rano koukal, je uplne humusnej a nelibi se mi uz delsi dobu, tak si na nej asi posvitim :-) Zkusim to tam taky trochu profouknout a uvidime, co to udela. Kadopadne mam v planu co nevidet novej vzduchovej filtr, tak to asi vezmu pritom. Diky za napad :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  14:56

Kdyz slapnu poradne na plyn, ozve se mi rana jako prase z diferaku :-) :-) Ve vysokych otackach v pohode, jede dobre, zrychluje to rozumne, cerne se mi z vyfuku nekouri nidky. Strikacka nebude zla, toho se nebojim.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  11:11

Tohle pobublávání jsem taky řešil. Částečně mi pomohlo vyčištění pístku na sací hadici u zámku kapoty, vzd. filtru - v krabici pro vzd. filtr je ještě jeden malý filtřík u takového malého otvoru na boku krabice směrem k motoru. Je tam vložena taková malá houbička, byla úplně na cucky, tak jsem ji nahradil novým molitanem. A pak jsem očistil všechny kontakty v dohledu, pin konektory a hlavně všechny "tlusté" vodiče např od kostry, je jich tam požehnaně. Spoje jsem vždycky rozebral, šmirglovací houbičkou odstranil nános oxidace, potřel vazelínou a namontoval zpět. Pin konektory jsem aspoň prostříknul WDéčkem. Bublání se takřka odstranilo, dnes je již neznatelné. Co říkáš?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  11:04

Strikacku mas v pohode? Tim by to take mohlo byt. Co se stane, kdyz slapnes na plyn? Rovnomerne se to zrychluje? Motor bezi pravidelne ve vysokych otackach? Nezere prilis moc ted? Nekouri sede az cerne z vyfuku obcas?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  10:27

Kontroloval, je to v pohode. Jinak jednotka byla odpojena pres noc a zmena zadna, vicemene se to po dotazeni kabelu a opetovnem vyndani - nandani svicek ustalilo, nicmene jeden problemek mi pretrvava a asi to s tim bude souviset, na volnobeh pri motoru zahratym na provozni teplotu nejdou volnobezny otacky pravidelne, jako kdyby to tak nejak pobublavalo a kazdejch zhruba pet vterin to zabrni celym autem. Krom toho to obcas, rovnez pouze pri normalne zahratym motoru, pada skoro ke chipnuti (ale nikdy nechcipne). Vymenu svicek jsem udelal hlavne kvuli tomuhle, ale jak se zda, je to nekde jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  10:02

RJ,aspon EEC IV,kterou by sirka mela mit zadne zalohovani nema. Pokud se odpojuje baterka a nechce se prijit o data,maji na to v servisech spesl kabel,kterym to premostej.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  09:57

Jestli má ŘJ zálohovací baterii nevím, ale mně odpojení na 1-2 hod nepomohlo, tak jsem byl donucen nechat ji odpojenou přes noc. Ale napadla mne ještě jedna věc s těmi svíčkami. Tchán byl jednou na roční prohlídce a výměně oleje, svíček atd. Vrátil se poměrně dost rozladěn s tím, co to má za šmejd. V servisu mu vyměnili olej, filtry svíčky atd. a jeli to projet. Auto se cukalo, netáhlo, otáčky byly neustálené atd. Hodili to na diagnostiku (myslím Bosch) a vyhodnotili. Propálené ventily, písty a ještě další katastrofy. Protože jsem tu káru asi před dvěma měsíci před tímto servisováním tchánovi prodal já, nechápal jsem co se stalo, protože já s ním nikdy neměl problém. No abych to zkrátil. Vyndali jsme z motoru nové svíčky a zjistili, že ti mantáci servismani neskontrolovali kontakty na svíčkách, protože ten jeden byl sklepnutý takřka na dotek. Upravili jsme potřebnou rozteč a bylo po problému. Žádné propálené ventily či písty. Pokud ti tahle zkušenost pomůže, předpokládám, že jsi kontakty kontroloval?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  07:31

« Re: Dovoz Sierry ze zahranici: HOW-TO

Staci se podivat od Annonce na inzeraty "na prestavbu" a kdyz narazis u ruznejch inzeratu na stejnej telefon, nasel jsi chlapa, co to vozi. Ale stejne bych Ti doporucoval domluvit se s Radkem, na internetu neco vytipovat a vyrazit do Svycarska / Rakouska po vlastni ose a vybrat si to primo sam na miste. Cenove to vyjde nastejno, to co vydas za cestovani by si stejne dovozce prirazil, a kolikrat i vic. Jinak slusna Saphire 89 stoji okolo 300 EUR, 92 - 93 tudiz odhaduju tak 600 EUR. Ale jsou samozrejme i kousky 93jky za EUR 2000 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  04:19

Kdyz jsme u tohoto tematu, uvazuji o omlazeni sveho vozu timto zpusobem, proto bych chtel vedet, jestli nekdo nevozite ze zahranici a za kolik by byla Sierra 2,0 DOHC 5ti dver, 92 - 93 Saphire. Pokud mozno ne z nemec, nerad bych po detailnim rozebrani zjistil, ze jsou v koutech zbytky bahna po potope. Vim, ze pred rokem mi delal nabydku Smudla, ale dlouho jsem ho tu nevidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.02  16:49

« Re: EFI 2.0 r.v.'87

Predpokladam, ze je to i s papirama. Ta cena je ale stejne trochu vysoko, za 20 000.- (coz je Tvoje cislo po odecteni platnejch dokladu) se prodavaji EFi 89tky ve vynikajicim stavu, coz zda se ta Tva tak uplne neni, a jeste je to 87cka. Myslim, ze vic nez 30 000 Ti za ni nikdo neda a to jeste budes moc dlouho cekat. Jelikoz mam pro EFi slabost, a je ocividny, ze v ni mas dost penez, doporucil bych Ti pronajmout si nekde za 500.- / mesic garaz, dat ji tam, pomalu na ni dodelat to co jeste zbyva a az Ti jednou sluzebaka seberou, coz se - ver mi - driv nebo pozdeji stane, muzes zase smele vyjet do boje :-) Ja resil podobnej problem, ale nakonec jsem po neskutecnym boji dokazal majiteli firmy vysvetlit, ze Felicii opravdu jezdit nebudu a mam jako sluzebaka svou Sirku, na niz mi plati mesicne benzin + amortizaci kary. Docela to jde :-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.02  16:08

« EFI 2.0 r.v.'87

Tak zase po nějaký době čau Vám všem... Nevíte o někom, kdo by chtěl moje vozítko? Zbavuju se ho s těžkým srdcem, ale dostanu šlužební Fabii 1.4 (fuj) a tím pádem bude tak trochu navíc. Ale je to dobrej stroj. Když tak poslouchám, co tady všichni řeší, tak po 30.000,- můžu konstatovat, že tam jenom leju benzín (když jsem v severním Německu škudlil na benzínu a jezdil po dálnici pořád stovkou, žralo to krásných 7.5/100) a samozřejmě olej, je to koneckonců patnáct let stará kára a ten litr na 1.500-2.000km si vezme. Ale zase to výborně prodlužuje interval výměny olejovýho filtru :-)) Jo a je to světle modrá metalíza se šíbrem, 5.dv. Má jasně červený dveře, protože ty starý začínaly korodovat a tyhle byly jako nový). Karoserie má započatou renovaci, ty nejhorší věci jsou hotový (lemy a blatníky), zbývá doladit drobné oděrky a prahy. Jezdila se mnou pořád dlouhý cesty, za ježdění po městě jsem většinou nechtěl utrácet (to potom 9.5-11.5 l, podle váhy nohy). Není to žádnej tuning, ale nabízí ještě hodně desítek tisíc km, když někdo dotáhne kastli do konce (aby přes zimu nezačala nanovo) a bude jí věnovat to minimum, co Sierry chtěj.

Myslím si, že seženu kupce za 40.000,- Uznávám, že to není žádnej superkauf, ale vzhledem k tomu, co jsem dal za generálku P nápravy a renovaci karoserie, a vzhledem k tomu, jak bezproblémový ten motor je, si myslím, že to není nesmysl.

• « 00 Reagovat !

foto

24.10.02  15:40

Kdyz oni jsou i lidi, co bydli 100 a vice kilaku od Prahy >:o]]]
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.02  15:02

Ridici jednotku jsem vymenil jako prvni :-) Pravda ale je, ze chci jeste vycitit konektor, obcas mi to tam jiskri, je tam nejakej humus.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…