Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Pro všechny co se jich to týká(volnoběh).
Dle mých zkušeností z autorizovanými servisy(nejen ford) ani za sviňu. Pokud tomu člověk trochu rozumí, nebo někoho má, tak je auto rozhodně v lepších rukách. Mimochodem baterka by měla stačit odpojit na hodinu a počítač si všechno najede sám. Ta ztráta informací je v podstatě jen výmaz chybových hlášení v paměti, a všechny stávající chyby znovu zjistí. -
« Pro všechny co se jich to týká(volnoběh).
No myslim, že do servisu by to nejlepší řešení bylo, ale ne pro takový lidi jako jsem já. A ruku na srdce...spousta lidí si to radši udělá sama a když řeknu, že nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že ne kvůli penězum (i když asi taky). Ale já se rád něco naučim, vyzkoušim a zbastlim...zvláště potom když tady jsou lidi, kteří mi poradí.
Ale stálá místnost na xchatu by byla super, myslím ale, že jí jen tak nezaložeji. -
« Volnoběh ???
Jo tak to jsem taky četl...chápu to, ale někde tady nazpět se psalo, že to vypojují na 24 hodin a tak...??? Já jsem myslel, že když je to počítač, tak přeci musí jít nějak restartovat jednodušeji, přeci nejsou u Forda takový...tydýti:o) No a pak samozřejmě když se volnoběh po nějaké té době nezvedne na 1200 ale 2000, tak nejdřím musím najít závadu jestli mi jí řídící jednotka řekne:o), odstranit a nakonec znovu zrestartovat, ne? -
« Re: Volnoběh ???
Umis anglicky?
Following disconnection of the battery, the
information stored in the EEC IV module
memory will be erased. After reconnecting the
battery, the engine should be allowed to idle for
three minutes. Once the engine has reached
normal operating temperature, the idle speed
should be increased to 1200 rpm and
maintained for approximately 2 minutes, which
will allow the module to “re-learn” the optimum
idle values. It may be necessary to drive the
vehicle in order for the module to “re-learn” the
values under load. The module should complete
its learning process after approximately 5 miles
(8 kilometres) of varied driving. -
« Volnoběh ???
Když to tady teď všechno pročítám...jak se vlastně resetuje řídící jednotka? A když se resetuje, tak tady píšou, že ztratí hlavní informace o provozních stavech motoru...ale potom je snad zase právě z těch čidel musí nabrat a nastavit, ne? Ale spíš jak se resetuje...? -
Da se to najit na webu, napr.
[odkaz]
nebo
[odkaz]
nebo
[odkaz]
je to samo anglicky. Mozna je to i nekde po cesku, ale nevim...
Pocet pulsu urcuje cislo. Treba 89 je osm pulsu, mezera, devet pulsu. Pak je kratsi prestavka a vysila se dalsi kod.
Jinak ta kniha ve ktery je to taky strucne popsany je >Ford Sierra - Jak na to<
-
11 je vše v pořádku. Ale neblikne to 11x, bliká to furt dokola: bliknutí trvá 0,5s. blikne poprvé: začíná diagnostikovat. 4s pauza 4s pauza atd.
Příklad: hlásí chybu 35 a chybu 57.
jednou, 4s mezera=start,3x za sebou s 0,5s pauzama a 5x za sebou =č.35, 4s pauza, 5x 2s pauza 7x =č.57. a znova -
Diagnostický konektor by měl být u baterky. Je třípólový, zdířky ve tvaru rovnoramenného trojúhelníku. Propojíš 2 zdířky základny a 3. zdířku propojíš s + pólem baterky diodou a 100k odporem v sérii. Když to uděláš se zapnutým zap., měl by běžet memory test, se zap. motorem aktuální test. Mrkni se na mejl.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!