Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  16:09

« Re: Pro všechny co se jich to týká(volnoběh).

No vzhledem k tomu, ze ty cidla stejne musis vymenovat s vypnutou baterkou, tak se to EEC stejne vynuluje...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  13:53

No, takže až (jestli) zjistím v čem je chyba podle chybových hlášení počítače a odstraním jí, bude nejlepší znovu počítač resetovat, aby si našel nejlepší možné podmínky k provozu...?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  13:06

Co se týče těch 8 km, tak podle stylu jízdy počítač nastaví "živost" a spotřebu. do jisté míry, samozřejmě.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  13:03

Dle mých zkušeností z autorizovanými servisy(nejen ford) ani za sviňu. Pokud tomu člověk trochu rozumí, nebo někoho má, tak je auto rozhodně v lepších rukách. Mimochodem baterka by měla stačit odpojit na hodinu a počítač si všechno najede sám. Ta ztráta informací je v podstatě jen výmaz chybových hlášení v paměti, a všechny stávající chyby znovu zjistí.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  10:13

« Pro všechny co se jich to týká(volnoběh).

No myslim, že do servisu by to nejlepší řešení bylo, ale ne pro takový lidi jako jsem já. A ruku na srdce...spousta lidí si to radši udělá sama a když řeknu, že nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že ne kvůli penězum (i když asi taky). Ale já se rád něco naučim, vyzkoušim a zbastlim...zvláště potom když tady jsou lidi, kteří mi poradí.

Ale stálá místnost na xchatu by byla super, myslím ale, že jí jen tak nezaložeji.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:59

« Pro všechny co se jich to týká(volnoběh).

Jak to tu porad ctu,tak by bylo asi nejlepsi vzit auto do servisu,usetrí se tim plno starosti,casu,a mozna i penez.Mimochodem,zatim jsem nenasel na Xchatu stalou mistnost pro"sirkare",co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:54

« Volnoběh ???

Jo tak to jsem taky četl...chápu to, ale někde tady nazpět se psalo, že to vypojují na 24 hodin a tak...??? Já jsem myslel, že když je to počítač, tak přeci musí jít nějak restartovat jednodušeji, přeci nejsou u Forda takový...tydýti:o) No a pak samozřejmě když se volnoběh po nějaké té době nezvedne na 1200 ale 2000, tak nejdřím musím najít závadu jestli mi jí řídící jednotka řekne:o), odstranit a nakonec znovu zrestartovat, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:44

« Re: Volnoběh ???

Umis anglicky?

Following disconnection of the battery, the
    information stored in the EEC IV module
    memory will be erased. After reconnecting the
    battery, the engine should be allowed to idle for
    three minutes. Once the engine has reached
    normal operating temperature, the idle speed
    should be increased to 1200 rpm and
    maintained for approximately 2 minutes, which
    will allow the module to “re-learn” the optimum
    idle values. It may be necessary to drive the
    vehicle in order for the module to “re-learn” the
    values under load. The module should complete
    its learning process after approximately 5 miles
    (8 kilometres) of varied driving.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:35

« Volnoběh ???

Když to tady teď všechno pročítám...jak se vlastně resetuje řídící jednotka? A když se resetuje, tak tady píšou, že ztratí hlavní informace o provozních stavech motoru...ale potom je snad zase právě z těch čidel musí nabrat a nastavit, ne? Ale spíš jak se resetuje...?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  09:14

« Re: Vsem

to Jiranek Petr: Zatopený Fabie to nebyly... je to tak rok až rok a půl zpátky......
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:55

Rádo se stalo. Skoro všechny ty čidla k tomu OHCéčku bych měl mít. když tak se ozvi. 603 264 513
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:54

My uz jsme jak ty Rusaci. Jeste si dumpnout eecko, prebatlit palivovy mapy...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:50

« Volnoběh ???

Jo tak teď jste mi to vysvětlili úplně dokonale:o) Dokonce si už myslim, že to i chápu. Takže zatím moc díky. Já k autu pojedu až příští víkend, ale hned to vyzkouším a pak napíšu...zatim moc díky. Hodně jste mi pomohli.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:45

Da se to najit na webu, napr.
    [odkaz]
    nebo
    [odkaz]
    nebo
    [odkaz]

je to samo anglicky. Mozna je to i nekde po cesku, ale nevim...

Pocet pulsu urcuje cislo. Treba 89 je osm pulsu, mezera, devet pulsu. Pak je kratsi prestavka a vysila se dalsi kod.

Jinak ta kniha ve ktery je to taky strucne popsany je >Ford Sierra - Jak na to<
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:44

11 je vše v pořádku. Ale neblikne to 11x, bliká to furt dokola: bliknutí trvá 0,5s. blikne poprvé: začíná diagnostikovat. 4s pauza 4s pauza atd.
    Příklad: hlásí chybu 35 a chybu 57.
    jednou, 4s mezera=start,3x za sebou s 0,5s pauzama a 5x za sebou =č.35, 4s pauza, 5x 2s pauza 7x =č.57. a znova
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:33

« Volnoběh ???

Willy: teď jsem si přečetl všechno...tak už vim.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:27

« Volnoběh ???

Jo tak ten tam je...jenom jsem pořád nevěděl k čemu:o) Díky moc. A to kolikrát to blikne, to určuje tu závadu. Třeba 11x tak je vše v pořádku?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:24

Diagnostický konektor by měl být u baterky. Je třípólový, zdířky ve tvaru rovnoramenného trojúhelníku. Propojíš 2 zdířky základny a 3. zdířku propojíš s + pólem baterky diodou a 100k odporem v sérii. Když to uděláš se zapnutým zap., měl by běžet memory test, se zap. motorem aktuální test. Mrkni se na mejl.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:03

« Volnoběh ???

Jo ještě promiň, kdybys mi to tedy poslal...můj mail je Honza_Vesely@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  08:00

« Volnoběh ???

Willy: No to by bylo super...a mohl bys mi ještě popsat, jak ta dioda je tedy zapojená a s čím?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…