Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Tak tedy nevím ....
O klepani vepredu mi nic nerikej :-) Zrovna resim takrka totez a bezvysledne. Oc bezi: kdyz dam plnej na libovolnou stranu, a jedu, od leveho predniho kola se ozyva hlucny pukani, kazdych cca 5 sekund do tam proste lupne a auto smajdne na tu stranu. Ramena jsou menena, silentbloky taktez, kola vyvazena, geometire udelana. Zatim nikdo neprisel na to, cim je to zpusobeno. Dokonce ani Radek ne, a to uz je co rict. Pokud mate tip, nevahejte. -
« Tak tedy nevím ....
Jak jsem psal, že mi začíná cosi klepat vpředu na levé straně, tak už neklepe. Resp. téměř neklepe. A nevím proč. Jak to přišlo, tak to odešlo. Možná jenom na přechodnou dobu :-( Jediné, co zůstalo, je občasné vrznutí silentbloku, kterým prochází stabilizátor. To když se auto více zhoupne. Asi všichni znáte, že? :-) Stejně se ale budu muset po tom, co klepalo, podívat. Budu informovat. -
« Re: Plech pod motor
Od Wolfa asi ne. Nikde o něm ani zmínka. Ty plasty mají normálně v prodeji na objednávku u Forda (RS Ford), ale přehazoval jsem kola a v zadních pružinách jsou nacpaný dva měchy (asi dorazy) - je to tam normálně? A tlumiče jsem schválně otřel a je tam značka Borgi nebo něco takovýho - to taky není originál tlumič. Jak to máte zespoda udělaný vy???? A ještě dotaz - dá se někde sehnat servisní knížka od mýho auta? Třeba v Německu u prodejce, kde to bylo koupený (stačila by kopie)? Hrozně by mě zajímalo, jak s tím bylo nakládáno. -
« Re: Plech pod motor
Ten pod sedačkama tam je, ale já ty díry mám v nosníkách kolem celého motoru. Je jich tam asi 10 a končí zhruba u toho plechu pod sedačkama. Ta Sirka byla ze SRN, tak je možný, že to byla úprava pro Němce. Vůbec je to takový jiný. Mám tam RS spojlery a prahy, O.Z elektrony, a když to postavím vedle jiný Sirky, tak mi to připadá nižší, jako kdyby to bylo ještě snižovaný. Fotka je na webu u oleowr-a. -
« Plech pod motor
Mají Sirky plech pod motorem??? Pořád se mi zdálo, že když stojím vedle auta, tak je to jaksi dost slyšet jako zespoda od motoru. Včera jsem jen zběžně prohlížel spodek před zimou a našel jsem díry po šroubech, který by odpovídaly krytu. Nemá ho někdo? Nebo to byla spec. výbava jako u Škodovek?
Už jsem se na to ptal, ale asi jste to nějak přehlídli. -
« Re: Prosím radu
Dík všem. milda.sr: Spodní (pravé) rameno jsem měnil hned, když jsem Sierru přivezl z CH. Byla prasklá prachovka a totálně vytlučený kulový čep. To, co se mi nyní ozývá je ale jiný zvuk. Není to ostré klepání, auto neplave, když s ním zahýbáš (silně) do boku, tak je ticho. Bohužel jsem se zatím nedostal k podvozku, protože jsem služebně mimo domov, a všude je mokro, jak pořád prší. A do kaluže nelehám :-) -
« Re: Čerpadlo do automatické převodovky
kratas:Tak jsem rád, že Ti to tak dopadlo, a že i moje tvrzení o Jardovi se potvrdilo. Mě asi bude čekat (výhledově) výměna gufera u skříně v místech průchodu hydrodynamického měniče. Občas zde dojde k úniku kapaliny - zejména po jízdě s velkou zátěží hnací skupiny. Markantní to bylo, když jsem byl nucen tahat přívěs s nákladem do asi 3 km dlouhého kopce. Jel jsem celou dobu na dvojku a slušně "přiloženo pod kotel". Potom mi vždy vyteklo dost kapaliny. Po normální jízdě vůbec nic! Taky jsem na to nemohl dlouho přijít, protože běžně pod autem nebyla ani kapka! -
« Re: Čerpadlo do automatické převodovky
Ne, že bych měl automat, ale reaguji na ten kickdown. Už jsem tu psal o mé GO motoru 1,8TD, ale když to všechno funguje, tak se dějí neuvěřitelné věci. Já třeba trasu, kterou jsem jezdil 25 minut teď jezdím 17 a to ho neženu, protože přece jen má najeto jen 800 km. Ale je to slast, když ten tah motoru je možno využít! Jenže je tu problém s rychlostí. Dřív při těch 90km/h. už to nechtělo moc dál amusel bejt docela knedlík, ale teď jen polechtám plyn a mám tam 100 a furt to tahá dál.
ALE TEĎ ZMĚNA.
Mají Sirky plech pod motorem??? Pořád se mi zdálo, že když stojím vedle auta, tak je to jaksi dost slyšet jako zespoda od motoru. Včera jsem jen zběžně prohlížel spodek před zimou a našel jsem díry po šroubech, který by odpovídaly krytu.
Nemá ho někdo? Nebo to byla spec. výbava jako u Škodovek?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!