Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Diagnostika+volnoběh
Buudulin: Díval jsem se na kódy autotestu - všechny motory EEC-IV/EFI a 1,8 Diesel turbo kromě 2,4/2,9 a pod kódem 57 je "Příliš rychlá odezva na příkaz testu krátkého otevření škrtící klapky." Pokud bude letos sraz (mohu domluvit již zmiňovaný kemp v Moravském krasu), milerád půjčím kódy k okopírování (případně dovezu již kopie, pokud někdo předem požádá) -
« Re: Diagnostika+volnoběh
Tak snad jsem vyřešil problém s volnoběhem. Alespoň doufám. Vyčistil jsem v ředidle motorek (cívku) volnoběžných
otáček (ne cívku ale ten pístek). Jel jsem potom jen zkušební kilometrovou trasu - několik rozjezdů, dojezdů na spojce a brždění.
Volnoběh normálně držel tak jak měl. Ale všiml jsem si na svém motoru jedné věci. Ten motorek, co jsem čistil, jsem měl v autě
namontovaný tak, že konektor s drátkama jsem do něj měl přivedený od kabiny. Když jsem se ale kouknul do německého manuálu, na obrázek motoru 2,0 i OHC, tak i když to není moc zřetelný, tak tam to vypadá obráceně. Tedy konektor odpředu a rozšířená část motorku od kabiny. Je možný, že předchozí majitel do toho lezl a dal to naopak. Jak je to správně? Nevím, ale asi by to mohlo nějaký mít vliv na správnou funkčnost pístu. . Jinak díky za zaslané a budoucí reakce. -
« Svíčky
Když jsem měnil svíčky, zůstal jsem u Motorkraft. Měl jsem totiž v ruce Bosch, a při pohledu na závit se mi zježily vlasy na hlavě (a chlupy tam - jinde) U Bosch asi nemají peníze na zakoupení nového závitového oka. Závit byl potrhaný (oko evidentně "dořezávalo"). Fuj!! Jako strojaře mě bolelo srdce. Doporučuji při koupi dívat se i na tuto část svíčky.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!