Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  12:34

« Re: Lež nebo pravda?

Ma "jiny" jizdni vlastnosti, na snehu neprilis vhodny pro dedka v klobouku >:o] Musi se to umet, mit natrenovano a vedet, kde jsou meze a kdy to ustreli a co s tim delat.

Horsi je to s adhezi, zejm. na horach ve stoupani, prece jenom passat 2,5 tdi ma pritlak na pohanenou napravu ponekud vetsi.

Do DOHC za ty tri roky co mam jenom leju a menim olej. A jezdi a jezdi a jezdi... Na opravach jsem do toho zatim vrazil asi 3-4000 - vymena posilovace co tekl za jiny z bouracky, 500 prace i s kapalinou, s touto zavadou se to uz privezlo. Pretesneni bocnic u chladice petikilo. Renovace prirezlyho PP brzdice asi za 700 kacek vc. matrose. A samozrejme silentbloky na p. stabilizatoru a hrnce tlumicu. Jo a LP blinkr cely za 250 kacek.

Ted na jare chci menit LZ oblouk blatniku a pravy prah, je trochu promacknutej. Ale mam podezdreni, ze to nekdo kdysi nekdo ve Svajcu tuknul zezadu zleva, protoze vpravo to ani trochu nerejzne.
    Zlaty auticko a to v lete skoro nejezdim, na to mam motorku. Takze slouzi jen v desti a snehu...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  11:30

Ja jsem tam nasel dokonce 2 testy. Jeden z roku 2000, ten druhej z 2001. Vzdycky to byla 1.6-ka.
    Ja sice neznam 1.6, ani dieselove motory u sirky, ale dvoulitr je nesmirne spolehlivy. A je to jedno, jestli jde o OHC, DOHC, karburator nebo
    strikacku. Uz dlouho tady ctu prispevky, ale nikdy jsem jeste neslysel, ze by nekomu odchazelo tesneni pod hlavou. V clanku to je "jedno z nejcastejsich zavad motoru". Jsou problemy s volnobehem, ale jenom u modelu s vstrikovanim. Vetsinou se tady jedna o maly problem, ktery lze snadno odstarnit. Zas pravdou je, ze predni naprava odchazi rychle. To ze palubka pri nerovnostech vydava zvuky...podle mne je to normalni na vuz z prelomu 80-90. let. Jenom pro srovnani, jezdil jsem s Mazdou 626 z roku 1991, a mel jsem pocit, ze v palubce je ukrytejch 10 krabic LEGO. A na zaver: vy si taky myslite, ze kvuli zadnimu pohonu ma vuz horsi jizdni vlastnosti???
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  11:14

« Re: pro daytonu

Ja kdyz obcas jedu tatovo OHC, tak jasne citim, ze to pod 2000 ot. moc nechce. Je to nezvyk, protoze my DOHC taha mnohem silneji skoro od volnobehu.

Na ty kody uz kaslu a mlcim jako hrob >:o]
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  11:00

« Re: pro daytonu

to JiranekPetr: ja ani nevim. Tolik jsem se s tim motorem patlal, a nebyl jsem 100% spokojeny. Jedine spotreba byla vynikajici. Predtim jsem mel Renaulta 25, r.v. 1984, 2.0 karburator, 8 ventil.
    Ten vazil 1684 kg na prazdno, sirka vazi 1060 kg.
    Ale ten renault byl rychlejsi. Motor mel taky silnejsi (nemluvim o tom, co bylo v papirech). Zatah jsem citil od 1500 otacek, 5-ku jsem tam mohl hodit uz pri 60, a motor se nijak netrapil.
    Nejvyssi rychlost 195. Sirku 2.0 OHC mam (teda mel jsem...) z 1989.
    Ten motor ma zatah jen od 2000 otacek, pod tim je citit, ze se trapi. Petku jsem tam hazel pri 80=2000 otacek. Pak se ale rychleji vytocil, byl pruznejsi ve strednich otackach. Ve vyssich pak zvitezil zase Renault, ikdyz motor sirky byl v zabehu a nechtel jsem ho trapit, uz pri 150 bylo citit, ze z toho nebude 195.
    Co se tyce ventilu, Renault uz v roce 1984 mel hydrauliku, takze zadne rucne nastavovani. Ne ze by mi to vadilo, rad se v tom hrabu, ale na 2.0 OHC z roku 1989 se to nastavuje rucne na 0.20 a 0.25. Ale na sirce bezesporu nejlepsi je, ze je to zadokolka. Takze idealni kombinace: Sirka Cosworth!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.03  17:12

« Re: Sraz 2003

Jo.. to by šlo :o) Ale musí to být 100%ně po MS v hokeji ;o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.03  10:05

to Petr: Pred tydnem jsem prodal Sirku 2.0 Efi Ghia r.v.87 za 52000,-Kc.Najeto mela 160tkm.Ja sam jsem najel od porizeni z Rakouska v.r.1998 65000km. "Opravy":1x baterie,1x vodni pumpa,1x rozvod.remen+nap.kladka,1x zadni dil vyfuku,1x stoceni kotoucu(hazivost),1x sada pr.desticek,1x silentbloky torzni tyce,1x vymena pr.lozisek kol = 11000,-Kc samozrejme bez platby za praci (delam si sam)+periodicke vymeny oleje,filtru,svicek.Je pravda,ze spojka nedokazala vychytat prudke razeni,ale pri pohodove jizde bez problemu.Drnceni plastu+rezonovani kastle na silnici(kvalitni) takrka nulove.Po"tankodromech" hluk prijatelny=tlumene-dunivy.Prumerna spotreba vcetne popojizdeni do prace se stud.motorem+kazdy rok Chorvatsko 7,8l/100.Interier byl pri prodeji v super stavu(nepopraskana palubka),spodek = drobna koroze(povrchni).Nevim zda me auto byla vyjimka,ale na Sirky nedam dopustit.Za malo penez hoooodne muziky!Takze po prodeji mam opet Sirku 1,8td z 91 a chci kupovat na prestavbu 2,0Efi Ghia z 92.(Pokud mate nekdo k prodeji papiry na prestavbu dejte vedet)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.03  09:32

« Re: Lakovani drobnych oderek

Diky za radu, zkusim to tak. Co se tyce toho Tveho netopeni, pred vymenou chladice to topilo normalne? Koukal jsem do knizky Ford Sierra - jak na to a o odvzdusnovani tam nic neni. Mne auto hur topilo kdyz jsem tam mel nedostatek chladici kapaliny, jinak vzdy v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.03  00:00

« Re: Diagnostika+volnoběh

Mě neurazíš. V návodu od williho jsem o plynu nic neměl. Můžeš mi ten návod poslat třeba emailem? buudulin@tiscali.cz. Nebo mi to prosím přibliž tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.03  00:00

Mám 2.0i OHC.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  15:23

faudy: Kódy mám přímo za servisní dokumentace, a jak jsem kdysi (myslím si) psal, fungují na mém 2.0i DOHC normálně. Koneckonců jsou přímo ze servisu Ford. "Příliš rychlá odezva ..." - domnívám se, že při pokynu pro test, což je krátké přidání plynu "na doraz", se postupovalo moc rychle. Na "dorazu" je (asi) potřeba malou chvilku setrvat. Samozřejmě motor nepřetočit - cca 0,5 - 1 sec. PS: Nechci urazit, ale počkal jsi na pokyn od řídící jednotky k provedení testu? Ono to chvilku trvá, a motor se před tím jakoby hádá. Jde v nerovnoměrných otáčkách, vypadá, že zhasne. Teprve po chvíli jednotka zabliká připravenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  14:44

« Re: Lakovani drobnych oderek

Poradil bych Ti všecko obrousit jemnym namočenym smirkem a potom vykytovat.Dělat to tempem neni moc dobrý,protože to hned vyleze. Obrousit-vykytovat-lehce základovkou a barvu.Takhle to zachráníš.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  14:36

« Proč netopí.

Zdravim.Potřebuju poradit.Mám Sierru 1.8td, r.v.91. Auto mi hodně málo topilo a minulý týden jsem o srnku prorazil chladič. Vyměnil jsem chladič a nalil novou chlad. kapalinu a auto mi netopí ani trochu.Fouká uplně ledový vzduch. Nedá se Sierra nějak odvzdušnit? Předem dík za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  13:39

« Zimni pneu

Nechcete nekdo skoro nove zimni plaste Kleber Krisalp 3,185/65 R14,mam celkem tri kusy,a bude-li nekdo chtit prodam je i jednotlive.JiranekP@t-email.cz
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  13:29

« pro daytonu

To si ten motor radsi nech,takhle vypiplanej motor,a usinat s vedomim,ze ho nekdo nici.Jedine,ze bys zanevrel na sirky a poridil si neco lepsiho,ale co?
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  13:20

« Lež nebo pravda?

Budte vsichni zdravi,prave jsem si ted na www.autohit.cz v rubrice autobazar precetl recenzi na sirku a musim konstatovat,ze alespon v mem pripade se vubec nestrefily.I kdyz je ta moje sirka z 93,prece jenom mi spolehlive slouzi.Muzete se tam nekdo kouknout,a okomentovat to.Velice rad bych slysel vas nazor,"fordaků".
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  22:35

« Re: porad nestartuje

Sleduji tu Vaši diskusi o nestartování. Já si přesně před rokem nechal repasovat startér. Cvaknul, nic a pak se začal pomalu roztáčet. Mám to vyřešený i s půlroční zárukou. Měnily se ložiska-original, uhlíky a už nevím co ještě, ale ten starter jede, jak brus. Když jsem ho poprvé spustil, tak jsem myslel, že mi vyskočí motor z kastle! Ale proč to píšu. Jestli jsi z Vysočiny, tak ti můžu napsat telefon (teď ho tady nemám), je to opravna startérů a altíků v Krucenburku- 8km od Žďáru nad Sáz. Za dva dni je to hotový-myslím,že jedou i na dobírku.Pokud jsi odjinud, pak bych se pídil po nějaké takové opravně. Znám i v Poličce a Šumperku. Jo, a ta repase stála 1250 Kč, což je super. Čauky
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  14:01

« Re: Hardyspojka

to aparez: ted budu kupovat neco na prestavbu. jestli tam ta spojka bude dobra, tak zbyvajici prodam. Ale to muze byt i za mesic.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.03  12:24

« Hardyspojka

to daytona nebo ostatni: Panove, prosim, nemate nekdo na prodej dobrou trojderovou hardyspojku mezi prevodovku a kardan na Sierru 2,O OHC rok 84. Predem dik aparez
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  13:07

Jo, vymenit. Popis opravy a nake fotky rozebraneho starteru by meli byt tady:
    [odkaz]
    Nebo zajdi k nejakemu znamemu zrucnemu mechanikovi. Tady se uz nekteri zminovali o sikovnych lidech.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  12:43

No nevim,nevim.Nejsem nejak zvlastni "mechanik".Kdyz bych ten starter vymontoval,tak ty uhliky se musi vymenit nebo co s nima?
    diky za radu!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…