Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Nová kára
Zdravim, chtěl bych vám jen oznámit, že sem si pořídil novou strojovnu XR4x4, tudíž si toto fórum dávam jako bookmark do browseru :-) Mam z ní obrovskou radost, poněvadž to je úžasney auťák. Jenom by potřebovala novej střední vejfuk a obložení. Tak dyby ste měl něgdo tip, prosím dejde mi vědět. Díky. -
« nárazník na Saphire
Mám problém, auto je vyrobeno 11/90. Má plasty RS a s tím souvisí i to, že jsem zramoval přední nárazník a když jsem ho chtěl sehnat, tak mi na dvou místech řekli, že to je nárazník na Saphire, ten poslední model údajně z roku 93-94. Nemáte ho někdo?
V březnu jdu na technickou a bude léto. Vypadá to blbě, když je to popraskaný. Jo, vespod je ještě spojler, ale ten je přilepenej. Foto je u oleowra na webu. Nebo aspoň bylo. Díky. -
« Re: Olej
Pro motory N4B, NE5 a NET jsou doporuceny podle manualu mineralni oleje 10W 30. Ja pouzival vzdycky polosyntetiku 5W 40 (Castrol RS Racing). Polosyntetika ma podobnou hustotu jako mineralni oleje a podobnou viskozitu jako synteticke oleje.
S plnou syntetikou nemam zkusenosti. -
« !!! SMUTEK !!!
Vážení,
s politováním Vám musím oznámit, že z důvodu nuceného zvýšení kapacity zavazadlového prostoru, se musím rozloučit se svou krásnou a svůdnou milenkou a láskou. Proto jí chci nabídnout i Vám, fandům těchto fantastických a nadčasových přibližovadel.
Tuto Sirku najdete na: [odkaz]%26nbsp%3BDOH… /> Budeš mi chybět ! :´o( -
« Olej
Nazdar. Už som sa tu síce na olej pýtal, no opakovanie je matka múdrosti. Takže moja otázka je: Mám Sierru 2.0 OHC (N4B), neviem ale, aký olej by bol pre tento motorík najvhodnejší. Je navyknutý na klasický minerál, má nabehané niečo cez 80000km. Viem že v čase, keď bol tento motor vyvýjaný, o syntetike ani nechyrovali, no láka ma dať tam buď polosintetiku alebo syntetiku. Takže, podľa vaších skúseností, myslíte,že to bude v poriadku? A ak, tak aký olej by ste mi odporúčili?
Dík moc vopred. -
« Dva problemy - poradite ?
Oba se tykaji tehoz. Mozna si vzpominate, jak jsem tu kdysi zminoval servisni zakrok za 16 000.-, jenz jsem podstoupil v RCC (Praha - Bohdalec). Jednalo se o osetreni spodku, podlahy, dutin, nadrze, atd. Tak po dvoumesicnim casovem odstupu tento servis nikomu NEDOPORUCUJI. Proc ? Prestoze jsme byli dohodnuti na kompletni prohlidce a naslednem zabrouseni a lakovani vsech mist, kde by byl oloupany lak nebo znamky pocinajici koroze, na vetsinu techto mist se vykaslali a nechali to byt. Za druhe, anabaze s "zamenenym" palivovym cerpadlem skoncila tak, ze tam mam porad nejakej cvakavej bazmecht, a nikoliv me puvodni dobre - i pres ujistovani o opaku. Za treti mi po druhe reklamaci cerpadla prestal ukazovat palivomer (od 10 l a mene se drzi na pocatku cerveneho pasma a dale neklesa), coz jsem opet dvakrat reklamoval, opet jsem byt ujistej, ze je to opravena a odzkouseno, nicmene i nadale je vse pri starem. Drobnosti, jako prekroceni ceny o ctyri tisice, prekroceni terminu o nekolik dni, neduslednosti a odflaknute veci (napr. zapadla a pri jizde cinkajici matka nekde v PZ blatniku) ani nezminuji. Tak, a ted k tem dvema problemu, ktere z toho plynou:
1. Neporadili byste mi co s tim palivomerem ? Jsem z toho nestastny, obvykle beru po deseti litrech a nechci jezdit s porouchanym ukazatelem. Pokud byste to nekdo zvladl dat do kupy a jste z okoli Prahy (anebo i kdybyste nebyli), byl bych velmi rad a skodny by na tom dotycny nebyl.
2. Nevite o dobrem, sikovnem a spolehlivem autoklempiri, u nehoz bych mohl nechat dodelat ty odflaknutosti na kastli ? -
« Re: Sraz 2003
Já jsem Jedovnice uváděl jenom proto, že to zde trochu znám, a bral jsem v potaz skutečnost, že přijedou i děcka, a návštěva jeskyní, propasti Macocha, nebo projížďka po Punkvě je určitě zážitek. Že voda v rybnících není obecně nic moc, to je bohužel fakt. Moře to není, no. Samozřejmě se nebráním jakékoliv jiné variantě, přijedu kamkoliv. Pokud máte někdo tip, tak sem s ním, ať to není na mě :-) PS: Jestli mne paměť neklame (občas už bohužel ano), tak projížďka po ponorné říčce Punkvě se musí objednat cca týden dopředu. Mám za to, že objednávku přijímají v hotelu Skalní mlýn. Projížďka je samozřejmě limitována stavem vody. Když jí je moc, tak si turisti dřou hlavy o strop, když málo, tak musí loď na mělčinách přenášet :-))) Ale vážně: Dovolil jsem se do organizace srazu trošku pustit, protože jak to dopadlo loni, všichni víme. -
« Re: Poradte prosim - tahal jsem Avii
O vikendu jsem vozil v aute pet lidi a zavazadla, po srackach a snehu, a naprosto bez problemu, az na ten puch, kterej bude jeste asi nejakej cas vycichavat. Jedina obtiz nastala, kdyz jsem vyjizdel (sam) ze zaveje (40 cm cerstvyho snehu). To jsem ani nehrabal, neotocilo to totiz kolama - takze jsem se dostal do pikantni situace, kdyz jsem mel zarazenou jednicku, spojku pustenou (uplne), plynovej pedal na pulce, otacky nahore, ale zadni kola byla uplne v klidu :-) :-( -
« Re: Lež nebo pravda?
"Moje sirka v 80 čelní náraz do stromu- kdybych neměl chladič pod motorem, tak bych ještě dojel domů" - tak nevím, myslím, že bys ani nedošel, aspoň co jsem kdysi viděl jakési švédské crash-testy sirky do stromu, tak při týdle rychlosti to vypadalo fakt docela smrtelně. Přece je to jenom auto a ne tank (i když...;)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!