Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  11:37

« Re: Poraďte!

Jinak pokud Te zajima kolik ma auto celkem najeto, je to lehce pres 175 000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  11:36

S tim kombikem co mam ted, neco pres 11 000 (za posledniho pul roku). Spotreba je po celou dobu stejna. O nakladech na udrzbu by Ti asi vice rekli jini, ja tam pri koupi auta dal akorat novej olej a svicky a tot vse :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  11:26

Mám jeden exemplář v provedení 2.3D, momentálně na léčení s pár drobnostmi u pana Radka :-) Jak tu už bylo řečeno, je to držák, bez zásadnějších problémů. Teď v zimě starty naprosto v pohodě i v nejkrutějších mrazech na jedno nažhavení, bez delšího trápení startéru. Údržba nenáročná, jednou za 100 tkm vyměnit vstřiky a seřídit čerpadlo (vyjde to asi na 6tkc), semtam nějaká žhavící svíčka. Po 230 tkm se měnilo vodní čerpadlo a termopřidavač - ten mi ale nefungoval už delší dobu, bez něj byly ty studený starty podstatně horší. Mám teď najeto asi 240 tkm podle tachometru, kolik to má ve skutečnosti nikdo neví :-) Oleje dolejvám na 10tkm asi 1.5 litru a to mi nejspíš někde utiká, takže řek bych, že moc oleje to nebere. Spotřeba 1/3 dalnice (120km/h), 1/3 okresky, 1/3 praha vychází 6.5 litru, teď v zimě občas i k sedmi. Nepozoruju nějaký zásadní změny ve spotřebě na stylu jízdy - ono vzhledem k povaze tohodle motoru stejně nějaká sportovní jízda nepřipadá v úvahu :-) Výkonově je to slabší, není to na žádný závodění, ale na pohodový ježdění do 130 to stačí. Maximálku to má okolo 160, když je dobrá nafta a vítr v zádech tak možná i víc :-) Leos
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  10:52

Pro J77, Kolik máš najeto s dvoulitrem??Určitě tam je výhoda výkonové rezervy a pokud se ta spotřeba dá udržet kolem 7-8litrů a zase nevrazíš do údržby to co do dieslu. Tak to možná vyjde nastejno?!M.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  10:23

No nevim, jestli by Te to zruinovalo. Kdyz bys jedzil s 2.0 DOHC mezi 90 - 100, vezme si neco malo pres sest, to mam vyzkousene... ale je fakt, ze jezdit s nim treba po dalnicich touhle rychlosti je opravdu tezke :-) i pro takoveho vyznavace poklidne, pomalejsi jizdy, jako jsem ja :-) Kazdopadne 1.8TD se opravdu vyhni.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  09:54

Mildo a Radku, dík za odpověď. Čekal jsem sice víc odpovědí, ale napoprvé to nebylo špatné. Není tu někdo, kdo má Sierku 2,3D a jaké má s ní zkušenosti. I když dvoulitr je určitě paráda, bral bych radši ten diesel, bydlím v Opavě a přes týden jsem v Praze, takže ty pohonné hmoty by mně mohly zruinovat.Když tak pročítám vaše diskuse, tak 1,8urbodiesel asi nic moc, tak mi zbývá ta 2,3D. Nevíte třeba o nějakém solidním stroji za rozumnou cenu,nejraději kombi?? Dík. M.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.03  09:23

« Spojka - otazky

Mate nekdo zkusenosti s vymenou spojky ? Je lepsi kopit celou spojkovou sadu, nebo treba jen lamelu a pritlacak ? Jak dlouho to asi cele trva ? Doporucite znacku ? Vybiram ze sad: Valeo (4890.-), Luk (4300.-) nebo Sachs (5370.-) a predbezne se klonim k te od Valeo.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  09:20

« Re: To Rad_lib

willy: Dobra, stejne na to ted nemam penize :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  08:50

To J77: když by tam Radek něco měl, tak ti tam ten svůj hned odmontuju :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  08:47

Z. nárazník kombi posl. model, na tu černou, co jsem dovezl. Už je hotová- jede jak pila :-))
    PS: co ta 4x4 s tou hučící převodovkou? nebo nějaká jiná, nevíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  21:12

To willy: malinko hodně víc nevím, co jsem to zase slíbil. Prosím o přpomenutí...! Dík. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  21:05

« Re: Hlava DOHC

Jen tak orientačně: Ventily mám kus po 100,-Kč, vodítka jsou fakt lepší nová. A nejraději mám vzít od zákazníka hlavu, zrepasovat ji sám a potom i namontovat. Mám už tak trochu praxi a hlavně možnost nahradit věci které se mi nezdají takovými, za které mohu nést zodpovědnost. Už jenom utahovací moment šroubu je mazec..! Takže si je pro jistotu kontroluji. A v případě nutnosti mám kam sáhnout. A tak dále...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  20:52

« Re: Dva problemy - poradite ?

Dík. Beru. Nebylo to ale fakt ve zlem. Nicmeně, spory stranou a bavme se tu raději o našich Sierrkách. A co se tyče SMSek ve stylu: "Co stojí... " a k tomu výčet pětasedmdesáti položek, jde na mě mrákota. Ruce od šmíru, vedle sebe zákazníka a po lokty v motoru, to se to potom odpovídá.... Takže prosím volejte! Už jenom proto, že podle mého selského rozumu: Nemá-li někdo na telefonní hovor, má na díly? R.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  17:06

Jinak jeste dodatek, ono to z toho mozna nebylo jasne, ale ta rizeni uz jsou davno vyresena, je to stara vec, a samozrejme jsme si pritom volali :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  14:42

No jasne, naraznik ocekavam :-) Az sem pojedes, urcite se ozvi.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  14:40

V RCC to bylo tak, jak jsem psal, to mi muzes verit :-) Opravdu nejsem z tech, kteri by si na neco stezovali jen tak. A kdyz uz jsme u toho, zrovna reklamace pan Radek vzdy vyridil naprosto promptne a rozumne, narozdil od radobyprofiku v RCC.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  14:37

Ja s panem Radkem odjakziva prevazne telefonoval, v tomhle problem neni. Ale on sem skoro nepise (nebo uz aspon dlouho nepsal) a proto me to strasne zaskocilo a rozesmutnilo, ty reakce byly okamzite a za to se na me asi nemuzes zlobit. Proste me to prekvapilo a v tu chvili me nenapadla zadna jina vec nez na to odpovedet - a chtel jsem uvest na pravou miru tu zalezitost s rizenimi, take. Moc tedy nechapu, v cem mam maslo na hlave, ale nevadi, treba pochopim pozdeji.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  14:11

To Daytona. Moje řeč, když něco opravím a šlape to, pak musím očekávat nějakou další závadu. Po GO motoru mi po cca 1000 km začalo cvakat v ZL kole (taky jsem o tom psal). Poloosa odešla. Mohlo to být klidně stářím, ale taky tím, že byla načnutá a tím, že teď dostávala takový kroutivý prdy, tak prostě kiksla, to se nedá nic dělat. Teď začíná cvakat i pravá, takže vyměním pravou poloosu a co bude pokračovat dál? Diferák? Pořád je co dělat. Myslím si, že tady máme diskusi na téma naše milovaná vozítka a ne kdo, kdy, co a jak podělal.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  12:51

« Re: Hlava DOHC

to fido: auuu:( neda se to nejak opravit?? To je nejakej odlitek?
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.03  12:39

« Hlava DOHC

Dal jsem se do repasovánímé potkané hlavy.Po vyndání potkaných výfukových ventilů jsem zjistil popraskané vodítka ventilů.Po vylisování vodítek jsem se druhý den vydal na návštěvu oddělení náhradních dílů u Forda.Jaké překvapení-vodítka nejsou jako ND-pouze nová hlava.Značně rozladěn jsem navštívil Elit.Vodítka mají,za jedno chtěli asi 120,-.Koupil jsem tam rovnou i 4 ventily,gufera na ně mám objednané.Za 2 futra(víc jich neměli)a 4 ventily jsem platil 1700,-(u forda chteli za 4 ventily 5000,-).Zdá se tedy,že hlava půjde zrepasovat.Spodek motoru mě stále čeká.
    Na cosworthu mám naprasklé výfukové svody(od motoru k turbu).Když jsem slyšel cenu nových(28000,-),šel jsem do kolen.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…