Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

13.03.03  08:57

« Re: Zákon série

Mnohokrát děkuji za radu. Chyba byla skutečně v okolí konektoru LZ světla. Raději jsem zaměnil i kus vodiče kostry, nějak se mi nezdál. Konektor jsem rozdělal a vyčistil, kostru raději připájel. Teď to bliká bezvadně. Díky!!!
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.03  16:38

« diesly

kdyby jste o někom věděli kdo chce naftovou sierrku tak máme dvě k prodeji.FORD SIERRA 2,3D 1987, jezdí, SPZ,15000,-
    FORD SIERRA 2,3D bez TP, bouraná PP (srnka), 8000,-. Možno k vidění v RCC na Bohdalci. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  11:50

« Re: Čtyřkolka

to Rad_lib: Diky. Ale za 30 litru to musi byt fakt hezke auto. Stejnou sumu jsem nabizel Coffey-mu za jeho bilou Ghia.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  11:32

« Re: Jakou spojku ?

Sám mám přítlačák původní - jeden z mála dílů - a spojuje jak oteklá :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  11:29

Sachs je Sachs. 3 roky zpátky po bouračce jsem kupoval P. tlumiče(2900,-/ks), protože na 4x4 je nikdo jinej nedělá(kromě motorcraftu :-))) ) a jsou super. Ale pokud nemáš uhynulej přítlačák, tak si nech obložit lamelu, ev. nový ložisko a zdar.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  09:19

To máš s tím turbem kliku. Můj mechanik tvrdí, že vydrží tak 100 tis. km. On je ale tak trochu pesimista. Když jsem sundal hadici přívodu vzduchu, bylo vidět, že do ní jde přes turbo olej. Přitom mi to olej nijak moc nežralo. To spíš víc vykapalo kolem olejové vany :))) Jinak se mi taky občas trošku zvedaly otáčky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  08:48

OK, diky za obe doporuceni, tak zkusim toho Sachse - ale az budou penize :-) Doufam, ze do ty doby ta moje stavajici vydrzi (je fakt, ze ve ctyrech lidech pri 160 km/h do kopce uz se ji moc nechtelo :-).
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.03.03  07:50

Já mám taky na motoru 1,8TD původní turbo a čerpadlo. Do 300.000km jim chybí asi 7.000, takže nevím. Přes turbo mi olej motor zatím nesaje. Zato na čerpadle zřejmě nejde omezovač (hravě vytočí 5.500ot/min.) občas si samo jemně přidává plyn. Jinak to ale jezdí a startuje bez problémů, nekouří...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  06:26

Nestraš - jediný, co mi zbylo původní po GO motoru je TURBO. Jestli odejde, tak se picnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  06:24

Už jsem to tu taky psal. Moje původní spojka měla prasklý asi 4 pružiny, a lamela byla sjetá. Chtěl jsem ji vyměnit, ale jelikož mám 1,8Td, tak jsem zjistil, že ty původní už se nedělaj a to co by tam pasovalo bylo Valeo (cca4800) a Sachs(cca7000), ale celý kit. Mechanik mi doporučil Sachs, ale vzhledem k ceně jsem se rozhodl pro Valeo. Jenže dodavatel nedojel ani za dva dni a po urgenci dovezl spojku, ale Sachs a chtěl cca7800. Můj mechanik se mě zastal a nakonec tu spojku ukecal za cenu Valea. Jinak každej, kdo do toho trochu vidí, tak mi doporučil Sachs. Mám na ní zatím 5000km a jeví se docela dobře. Oproti tý původní jdou kvalty jak víno, jen si lupou.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  01:21

Blikání zadního světla, nebo obou, je příčina špatná kostra na světle - mínus si bere přes ostatní žárovky a to je to blikání. Odpoj zástrčku z patic, důkladně ji zbav oxidace, stejně jako protikus. Lehce! ji prostříkni Kontaktolem a kouzlo je hotové. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  01:15

Mám tušení, že 90, ale možná i 91. Jakmile dorazí, ozvu se. R.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.03  21:20

« to J77

až bude čas sejdeme se a dame to do kupy akorat ted budu porad smrdet v praci i o vikendu. mam te v pameti a svuj nazor zmenis. pokud se mi (nam) to povede dat do kupy
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  19:47

Na BMW jsem měl Sachs, a měnil jsem ji po cca 250.000 km. Odhadem - je to už dlouho, a nepamatuji si to přesně. Obložení mělo ještě cca 0,2 mm "do nýtů", takže OK. Trochu mě ale zarazilo, že pružiny (dělená lamela) si doslova "vyhlodaly" ve svém uložení pěknou díru kolem sebe. Takže: lamela vydržela relativně dost, ale k dokonalosti jí trochu chybělo. K jiným značkám se nemohu vyjádřit, neboť nemám osobní zkušenost. A doufám, že ani mít nebudu, protože už automat nehodlám opustit, tudíž spojka je pro mne naprosto nedůležitá část auta :-) PS: Při výměně jsem dával nějakou anglickou lamelu za zhruba poloviční cenu, jako Sachs. Cenu si už přesně nepamatuju - je to už pár let, a já nevím, co bylo včera :-)
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.03  18:47

« Jakou spojku ?

Nejak to tu zapadlo... chtel bych se jeste pripomnout s dotazem, jakou spojkovou sadu koupit - Sachs (5370), Valeo (4890), nebo Luk (4300) ? Ta moje je od anabaze s roztahovanim Avie takova nejaka... divna :-) Obcas jde pedal strasne lehce a rychlost tam jde v takovych chvilich o dost hure, no davam ji tak 3000 a konec. Tak uz shanim info, nebot v mem pripade je to tak mesic.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  14:48

Jo, jo. Bílej kombík
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  13:56

to ijon: nemas nahodou kombika?? jestli jo, tak jsem Te asi videl, ty zadni svetla blikali skvele,
    jako americke auto:)
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.03  13:49

« Zákon série

Tak moje 1.8 TD zase dojezdila. Začalo to asi před měsícem únikem kapaliny. Vyřešila to nová vodní pumpa a nový termostat. Pak chvíli auto pěkně jezdilo a hlavně topilo. Již nějakou dobu táhne trochu doleva, což mi mechanik "na koleně" nedokázal seřídit. Plánoval jsem seřízení geometrie ve vybavenějším servisu. Před 14 dny začala haprovat elektrika, občas nefunguje zadní levý blinkr. Navíc při blikajícím blinkru pohasínají koncová světla (taková barevná hudba), což je sice efektní, bohužel nevhodné. Zatím jsem nenašel příčinu. Dobrá, chtěl jsem dát auto k elektrikáři, ten je ale nemocný. Minulý týden se objevila pod autem kaluž nafty. Objevil jsem prasklou hadičku pod vstřikovacím čerpadlem a provizorně opravil. V sobotu jsem se stavil v prodejně, abych si koupil vhodnou novou hadičku. Vše bylo O.K., ale při jízdě z prodejny domů definitivně odešlo turbo. Věděl jsem, že není úplně v pořádku, ale teď je mrtvé. Občas motor chytá na olej, kouří, netáhne a takové ty klasické příznaky. Tak teď scháním nějaké bojeschopné turbo. Mám dva tipy, jeden bude vědět zítra a další ve středu (turbo má, ale chce ho ještě raději prohlédnout a odzkoušet). Rok jsem jezdil celkem v pohodě, auto chytalo i v mrazech a teď tohle. No uvidíme, snad seženu to turbo, nechám opravit co se dá, ale nějak jsem ztratil důvěru. Až dosud jsem bral horrorové příběhy o 1.8TD s rezervou, ale teď přidávám vlastní.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  09:31

To Rad_lib: jaky je to rocnik? Kdyby to bylo fakt v hezkem stavu, tak bez papiru 30000.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.03  21:10

« Re: Brzdy 2,3 D

Dobra, diky moc. Kamarad uz je cely nateseny, ma totiz Favorita, a to nepotrebuje dalsiho kometnare... :-) Vedet kdyztak klidne muzete dat i telefonicky, tady ve foru to ale staci a obratem zavolam.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…