Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Centralni zamykani ...
Přesně takovou závadu jsem už s patřičnou dávkou štěstí našel. Ne sice na centrálním zamykání, ale na jiné části elektroinstalace. Možná fakt není od věci mezi hever a výstražný trojúhelník zařadit do povinné výbavy pastičku na myši... Bydlívají asi nejraději okolo odkládací schránky u spolujezdce. S tím jedem opatrně! To bys je mohl pěkně otrávit. Zkus v tom hledat výhody. To zrní třeba mohla být forma jízdného. R. -
« Re: Re:
ne,ne mám efi diky, zatim to stále "pozoruju", po výměně váhy??? v Líbeznici to jde líp i když chod není uplně perfektní a taky sleduju spotřebu, podle rady jsem zkusil odpojit baterku, aby se resetoval počítač /tak mi to bylo popsáno/ takže co dál uvidim po víkendu -
"-- skrytý --" 17.03.03 14:35
« Re: Centralni zamykani ...
Tak central uz zase funguje, vyhral jsem nad nim :-) Ale poslyste tu zavadu. Ta jednotka zamkla a uz nehtela odemknout, tak jsem rozebral i protejsi dvere, abych zjistil, jak to funguje a pak zjistil, ze kdyz dvere odemykaji, tak na te rozbite strane neni v tom konektoru proud. Tak jsem sel po kabelech a ted ta rarita: Sundavam takovy plastovy deklik pod pristrojovou deskou na strane, co drzi koberec a jsou za ni vedeny draty a zacalo se mi odtud sypat zrni!!! Ta potvora myska si nasla cestu nejak do meho auta !!! a zabydlela se tam, natahala si tam zrni a asi jsem s ni normalne i mozna jezdil :-) No kdyby ji nezacaly chutnat draty (ten od centralu byl cely ozrany a preruseny (nechapu, jak ji mohlo chutnat zelezo ...)), tak bych na to neprisel. Takze jsem vse opravil, zaizoloval draty a central zase funguje :-)) Zajimavy ze jo. Ted jdu shanet jed na mysky ..., nerad bych aby mi zase neco prestalo fungovat ... No nevim, ten nefunkcni otackomer, jestli si na nem nekde taky nepochutnala ... -
« Re: Sierra - cena
To s temi otackami je sice pravda, ale ... ! 1. ma lepsi odpich, mel jsem oboje (oba motory ve vybornem stavu) a rozdil retez - remen je znat. 2. OHC jede na dvojku celkem bez problemu lehce pres 100, DOHC ma dost pri devedesati - prkotina, ale zaujala me natolik, ze jsem si ji zapamatoval az doted :-) -
« Sierra - cena
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na váš odborný názor - Jakou cenu má podle vás Sierra 2,0 OHC EFI, 4 dv., r.v. 91 - po faceliftu, sv. zelena metal., 130 000 najeto, central, sibr, sedadla Recaro, prekrasna, absolutne bez koroze a orig. lak, dotazena z nemec, ale uz na cislech a vse sedi -:)) Podobnou v CR nenajdete!!! Nechat si ji nebo se ji pokusit rychle prodat?? -
Jasne, myslel jsem to tak, ze kdyz na zaklade zvuku nerekne nic fatalniho, tak to bude nejaka takova vec jako treba ta lambda. Muzes ji vlastne docela jednoduse odzkouset i sam, pokud ji odpojis (konektor je v motorovem prostoru hned za tou dutinou kterou vedou hadicky ostrikovacu u pr. skla) a auto bude zivejsi a zlepsi se ten volnobeh, tak je to asi lambda. Kazdopadne v Libeznici jsi v dobrych rukou :-) a s diagnostikou mam stejny problem jako Ty, litr je pro me moc za vec, o niz ani nevim, jestli ji potrebuju... -
dík, pozna lecos, ale ne vše, už na tom pracujem, ale znamená to měnit a zkoušet. O té diagnostice jsem se bavil i s ním a v podstatě to nechal na mém rozhodnutí, ale pořád váham, i ta 1000.- je pro mě dost, tak se ještě ptam jestli s tim někdo má bližší zkušenosti. -
« Re:
Ahoj, podle roku vyroby hadam, ze mas 2.0 l EFi OHC. Mel jsem ji take a rozhodne neni normalni spotreba, jiz pises. Pri plynulych 90ti mi brala lehce pod 7, ve meste 9.5 - 10 l, kdyz se hodne popojizdelo v zacpach, tak 12 l. Jestli by pomohla diagnostika si nejsem jisty, ale leccos pozna podle zvuku uz pan Radek v Libeznici a co bys mohl vyzkouset urcite, je vymenit lambda-sondu, nejakou si pujcit na zkousku. -
« Re: Zákon série
Předně mimo:díky za telefonní pozvání na sraz.Trochu to byl shock!Ale jestli budu do té doby ještě jezdit,tak určitě přijedem!
No a teď k tomu jestli ještě budu jezdit...
Reaguji na tento příspěvek,nějak mi to mluví z duše!Jen mi ještě to turbo "asi" neodešlo.Již jsem se tu zmiňoval,kdysi,že se mi ten motor krapánek roztočil na dálnici.Jezdim po výměně žhavení do dnes.Auto ale kouří již při menší akceleraci,nějak bídně topí.Vlastně je to jak kdy.Ještě k tomu turbu,prý se tu někde dělají repase?Co tam vymění?Těsnění?Co tam odejde?Neopravoval to již někdo amatérsky?Možná naivní otázky,ale když jsem se informoval na ceny.....
Zatím Ivan -
« Bez nadpisu
ahoj, píšu sem poprvé tak se by asi bylo dobré se předtavit. Mám už skoro rok 2 litrovou sierru kombi z r. 87, kterou jsem si téměř zamiloval.
Jsem s ní celkem spokojený a všechny nedostatky se zatím ukázaly jako docela drobné. Jezdím s ní dom Líbeznice a zatím se vše dalo poměrně snadno vyřešit. Ale proč sem píšu: mezi ty drobné problémy patří / i patřilo/ - nepravidelný chod volnoběhu při neutrálu a někdy chcípaní motoru za jízdy /to už je snad vyřešeno, ale nejsem si jist jestli to není i teplejším počasím???/ a dále by mě zajímala spotřeba: když jem se hodně snažil a jel plynule tak 90 byla asi 10l, ale ve městě nebo při rychlostech nad 130-140 lze téměř pozorovat ručičku palivoměru jak leze dolu /odhaduju tak 14-15l/. Je to u tohoto typu normální nebo se s tim dá něco dělat? pomůže mi s oběma problémy zajet na diagnostiku? kam? - doporučili byste mi nějaký servis kde maj počítač a kde mi poraděj i přesto, že jim bude jasný, že na mě moc nevydělaj?
Díky -
« Konektory
Měl jsem také problémy se zadními světly. Není to zrovna šťastně vyřešené. Pomohlo mi lehce "rozvést" nože, které zapadají do vidlice. Asi tak 1 mm na každou stranu. Samozřejmě předem vyčistit a před nasunutím lehce postříkat Kontoxem. Zatím je vše OK. Doufám, že se to teď po.... -
"-- skrytý --" 13.03.03 10:01
« Centralni zamykani ...
No tak dalsi porucha na obzoru, vcera se mi naposledy zamkly prave zadni dvere a uz se neodemkly ... Rozebral jsem to, ale dneska rozeberu i stranu naproti, abych vyloucil chybu v dratech a doufam, ze to je jenom ten moturek centralu ... Nejak se mi to moje auticko zacina rozpadat ... :-(