Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

20.03.03  14:03

« chcipani DOHC

Zdravim!
    Sehnal jsem hezke auto na prestavbu. Ma jedinej problem. Kdyz se motor zahreje, chcipa. Je to v absolutne nepravidelnych intervalech. Kdyz je studenej, vse je absolutne OK. Po zahrati nekdy naskoci, nekdy ne. Kdyz naskoci, chvili slape dobre, pak chcipne. Vim ze uz to tady parkrat bylo, ale slo by jeste jednou zopakovat vsechny duvody? Predem diky za pomoc!!
    Jo, je to DOHC.
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.03  13:23

« Seřízení čerpadla u 1.8TD

Měl bych dotaz na možnost seřízení čerpadla. Dole na čerpadle je šroubek s imbusem jištěný krytkou s matkou. Z toho místa jde hadička a pak trubička k sacímu potrubí. Jak jsem se kdesi dočetl, mělo by to sloužit k tomu, aby čerpadlo dávkovalo palivo podle stavu tlaku v sání. Jak to ale seřídit? Měl jsem to rozebrané, protože mi z hadičky tekla nafta.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  09:05

« Re: Sierra - cena

OHC jde fakt lip za plynem ve vyssich otackach. Mozna proto ze ma mnohem vyse v otackach polozenej vrchol tocaku. A taky OHC je podctvercovej motor, DOHC je ctverec. A podctverec se snadneji vytaci, to je proste fakt. Ale jak prijde kopec na dalnici, je na tom DOHC lip.

Otazkou je, jestli to lepsi vytaceni OHC neni jenom subjektivni pocit, DOHC a OHC vedle sebe na dragstrovy draze jsem nezkousel >:o]
    Asi je o podobny jako u motorek, kdy Vcko (V2, V4) subjektivne zrychluje pomaleji nez vysokootackovy radovy 4valec (kde jsou ty otacky lip cejtit a slyset), ale kdyz se postavi vedle sebe, tak to muze byt klidne jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  06:07

« Re: Neznámi bazmek v aute

To je hezký, že ten bazmek je na odvětrání nadrže, ale nemohli byste někdo sdělit kam ty hadice vedou? mě to jede zřejmě z nádrže, ale dál mi tam visí takový dva šlauchy volně na přepážce za motorem a nikam nevedou. Kam přesně mají vést? Já žádný propojky na sání neobjevil. Poraďte.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  00:00

Klidek :-) Ja jen predavam dal jak jsem koupil, mel jsem oba a tak muzu trochu, ale jen trochu srovnavat. Urcite mas pravdu s tou vetsi trvanlivosti a tak... a jinak, ja mam uz pul roku taky DOHC a rozhodne jsem ho nechtel nijak hanet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  21:33

j77: Větší (a zpravidla i lepší) motory mají vačkovou hřídel poháněnou řetězem (bavíme se o motorech s rozvodem OHC, či XxOHC) Důvodem je podstatně větší životnost řetězu, zpravidla jeho aut. napínání tj. bezúdržbovost, a hlavně bezpečnost. Ne že by se řetěz nemohl přetrhnout, nebo přeskočit (zanedbání u manuálně napínaných řetězů), ale takovýchto příhod je minimum v porovnání s řemeny. Pro výrobce je samozřejmě motor s řetězem výrobně mnohem složitější - mazání, napínání tlakem oleje, atd. Motor je určitě o něco hlučnější, ale moc bych nesouhlasil s Tvým názorem, že je nutně "línější" z důvodu setrvačných hmot. On ten řetěz zase tolik neváží, a řekl bych, že půjde lehčeji, než řemen. U Tvého srovnání motoru OHC a DOHC srovnáváš chování motoru jako celku - společný mají pouze přibližně stejný zdvihový objem, jinak asi nic. PS: Neberu Ti názor na chování zmiňovaných motorů - s OHC jsem nejel, pouze se "zastávám" řetězu jako pohonu rozvodu. No, mám DOHC, no! S řetězem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:58

« Re: diesly

Jak to vypadá s tou dieselovou Sirrkou na Bohdalci v RCC? Je ještě k mání? Krom toho rád bych viděl tolik diskutované RCC na vlastní oči. Pošli mi prosím telefonní číslo na někoho z firmy, případně ať mě kontaktují oni na mé číslo 608 88 79 12. Dík. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:49

« Re: přední náprava

Pro Fidoford: Shánět jen tak na převoz přední nápravu ze čtyřkolky je rouhání! A taky plýtvání penězi. Je to díl, který se špatně shání a když tak se pro něj jede třeba i z Moravy do Prahy, že, Willy? Myslím si ale, že by bylo možné použít jen tak na převoz nápravnici z klasické Sierry. Musel by jsi ale mít i řízení. Stav se u mě v Líbeznici. Omrkneme to a oproti záloze Ti můžu potřebné díly půjčit s tím, že až je nebudeš potřebovat, vrátíš mi díly a já Tobě peníze. Nech si to projít hlavou.... Zavolej na telefon 608 88 79 12 a můžeme to domluvit. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:39

« Re: mysi

Teda zamysli se nad sebou...! Vozíš-li s sebou pasažera, měl bys jezdit poněkud opatrněji! A pak že je Sierra bezpečné auto... R.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:37

« Re: Neznámi bazmek v aute

Ten neznámý bazmek je plny uhlíku a běžně se mu říká aktivní uhlí. Slouží k odvětrání nádrže a posléze spálení plynu v motoru (hadička vede do sacího potrubí). R.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  19:00

« Re: mysi

Jdu pro pastičku. Ještě abych kvůli nějakému hlodavci vyhořel ....
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.03  16:10

« Web

Tak po mensich problemech z rozdychavanim domeny uz nova adresa meho Sierra-webu funguje, mela by byt lepe dostupna a hlavne bez vypadku, coz se u predchoziho providera neplatilo :-) Jen pro uplnost: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.03  15:32

« mysi

Ja mel taky mysaka v aute, bydlel mezi predni napravou a motorem. Nastehoval se tam tesne po GO.
    Bohuzel bouracku neprezil.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  14:44

« Re: Centralni zamykani ...

Mou druhou sirku také navštívily myšky.Ohlodaly i svíčkové kabely(do interieru se kromě mravenců nadostaly).S tím nic nenaděláme,sierry žerou i myši.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.03  14:38

« přední náprava

Na opravu mé druhé sierry scháním jakoukoliv přední nápravu.Na stavu,roku výroby,jestli má servo nebo hřeben nezáleží,brzdy a kotouče mít nemusí.Koupím za rozumnou cenu(nejlépe za cenu šrotu).Moje sierra je 4x4 a chci vyndat motor i s přední nápravou a převodovkou.Jinou nápravu potřebuji proto,že to budu rozebírat u známého na heveru(abych to mohl odtáhnout zpět domu).Nabídky prosím budˇsem,nebo na tel 606840783.Nejlépe Praha a okolí,rozhoduje ale cena.
    Stal jsem se konečně vlastníkem počítače,tak se tu už budu vyskytovat pravidelněji.Zdravím všechny a sierrám zdar...
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.03  19:42

« Neznámi bazmek v aute

Zdravým.Mám Sierru OHC 2.0 NET.Chcel by som sa spýtať, na čo slúži kovový bazmek s dvama nejakými mininádržkami na ľavej strane(pri spolusediacom) rovno pod vyrovnávacou nádržkou na chladiacu kvapalinu. Má to 2 vývody na kovovú hadicu a jeden faston na pripojenie kábla. Dosť ma to interesuje, lebo neviem, na čo to slúži. Apropo, je tam napísané ELPLIN GAS. Vdaka všetkým.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  15:07

DOHC mam ted, predtim jsem mel EFi, a dalo se s ni jet 100 na dvojku uplne v pohode, slo by i vic :-) A ten odpich mi byl znalym kamaradem vysvetlovan tak, ze retez ma nejakou setrvacnost nebo co a proto se prave a jen pri rozjezdu chova OHC lip nez DOHC. Mozna blbost, prodavam jak jsem koupil a me vlastni zkusenosti tomu nasvedcuji :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  10:58

to J77: nesouhlasim s tim odpichem. Proc by umel motor s nizsim vykonem a nizsim krouticim momentem ve vsech otackach lepsi odpich nez ten druhy?? Urcite to bylo DOHC?? :)
    100 na dvojku??? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  09:56

« Re: Centralni zamykani ...

Ja mel v aute (a mozna jeste mam, uvidime, az bude tepleji :-) taky mysku, za palubkou, ohlodala mi tam kabely co vedou k ridici jednotce a tak to tam obcas jiskri :-)) Ale zadny ocividny defekt jsem nenasel, asi strcila cumacek pekne hluboko do toho svazku :-) Kazdopadne Sirka jezdi i pres tento nedostatek, jsou to dobra vozitka.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  09:10

« to Mendoza - 1.8TD turbo

Omlouvám se za opožděnou odpoveď. Turbo jsem nakonec koupil na šroťáku v Tuklatech, je to ale taková "kusovka", o moc lepší než to staré není. Navíc jim tam asi dlouho leželo, protože zpočátku produkovalo skutečně zajímavé zvuky (typu vytí vlčí smečky a tak). Teď po ujetí cca 60 km jen občas bzučí. Motor s ním navíc zabírá později, tak kolem 2.500 ot., dřív to bylo kolem 1.800. Jinak další turbo bylo v Jihlavě (608606405 - má víc náhr. dílů, je ale pomalejší, turbo bych měl tak do 14 dnů). Další bylo někde v Brně a třetí ve Slaném (Ford Roch - 736480129).
    No, mě ještě čekají vstřiky. Koupil bych motorpalácké, ale zatím jsem podle označení mých nenašel kompatibilní (mám asi Delphi LRC6732603C, pokud jsem to tedy dobře přečetl, budu je muset asi vymontovat, takové jsem ale nikde nenašel).
    Mechanik, který mi měnil turbo, byl trochu pobledlý. Nějaké šrouby byly prostě "natvrdo", nejvíc ho ale dostaly tři šrouby u výfuku, které byly uřízlé a hlavičky s krátkými šteftíky (0,5 cm) byly v dírách přilepené nějakým vteřiňákem. Někde najdu, od koho jsem tu Sierru koupil a uveřejním to tady. Co je moc, to je moc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…