Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« oprava cosworthu
Dnes se u mě byl na něj podívat klempíř.Potěšil mě,že oprava karoserie nebude velký problém.Tak dva dny práce ve dvou.Musím akorát sehnat nějaké díly jako hrnec rezervy(dost prorezlý)a kusy podlahy kam se u předních kol dává hever(rozmačkané od nůžkových heverů).Z polských sierra stránek jsem stáhl nějaký manuál a prospekt na coswortha a podle obrázků zjistil,že vlastním novější silnější verzi než jsem původně myslel.Liší se od sebe minimálně turbem a myslím,že ta silnější na rozbíl od slabší má už lambda sondu(kterou mám asi odpojenou a šroubem zaslepenou díru po ní).Jenom mě mrzí,že cosího nestihnu opravit do letošního srazu,škoda... -
« Elektrony na prodej
Nabízím elektrony 14 palců,šíře tuším 5,5.Jou to originál ford sundané z mojí sierry 92r.v,mají středovou pokličku.Je jich samozřejmě pět,4 jsou obuté na barumkách před výměnou(mají asi 2mm),to páté má novou goodyearu 185/65.Cena kolem 7000,-dohodnem se.Bližší info fidoford@centrum.cz -
« Re: prestavba
No, má to jistou logiku. Třeba tu, že na soudního znalce v oboru odhad ceny automobilů musíš mít minimálně střední odborné vzdělání v oboru a fůru školení a zkoušek. Odhad trvá při posouzení všech nutných kritérií dvě hodiny, popsáno je několik listů formátu A4. A to samé když dělá celník z rodu všemocných, koukne zamyšleně z kukaně, vydělí aktuální datum svým parožím a cifra z něho vypadne rychlostí průjmu. A to má ve většině případů šest tříd obecné školy a jedny taneční... Takže co víc od něho chtít! Potom Ti fakt nezbyde nic jiného, než si objednat Sierru od nějakého dovozce, kterému se vyplatí nějakého bobečka na čáře soustavně podmazávat a šetřit si tak nervy i čas. Pokud si nějakou Sierru vyhlédneš sám, je nejlepší si ji dovézt až k hranicím a přes čáru si objednat odtahovku z okolí. Ti odtaháři v tom mají praxi a je to pro ně hlavní zdroj příjmů. Koneckonců to bývají synové, bratři či švagři celníků... Ale tutově nejjednoduší je koupit si Sierru dovezenou a proclenou tady u nás v republice. A paradoxně levněji je v Praze než u hranic. Toť moje zkušenosti. R. -
Před vánocem jsem vezl sierru z Dortmundu. Borec mi tam napsal - i když jsem ho nežádal "na ND", a 150EUR(stála 450EUR). Díky těm ND mě po 6 hodinách nadutej celník vyhodil z Hory sv. šebestiána, následoval Cínovec, kde nebyl nikdo kompetentní na spedici - když nemáš kontrakt s nějakou sped. firmou, musíš najít nějakou, která Ti dovolí zaplatit jim nějakou kauci "na výši celního dluhu", celník Ti odhadne cenu-když se mu zdá malá, mrkne do tabulky, a místo 150EUR Ti může stanovit cenu pro clení - třeba 800EUR. z toho pak zaplatíš snad až 50% sp. firmě, jedeš domů, tam to doclíš(22% třeba z těch 800), a potom teprve Ti sped. firma pošle prachy zpátky. To vše proto, že nechtějí clít přímo na čáře. Taky je vhodný mít ve smlouvě, popř. na faktuře nějakou větu o EU- už si to nepamatuju(zjistíš na celním úřadě), takže neplatíš němcům clo. A pokud máš auto pro sebe, neplatíš česku clo - jen to DPH.....Takže jsme dojeli na přechod Petrovice/Bahratal, kde mi řekli, že mi to proclí na místě!, pak mi dokonce bez problémů uznali 150EUR - takže není co clít, a po hodinovým pobíhání z kanclu do kanclu, od přepážky k přepážce - vše vyřízeno. a konečně - česká pasová kontrola na konci - SLOVY 1 METR OD ČR - mladej policajt mi řekl, že PATROL+PŘÍVĚS+SIERRA= víc než 3500kg, takže na jejich přechodu vlastně nemám vůbec co dělat...pokuta 200,- a jeďte. Od příjezdu na 1. přechod do odjezdu z 3. přechodu ...13 hodin. To vše potvrzuje, že celník je pán, vše záleží na lidech. kdyby na 1. nebyli pi*usi, přejel jsem už tam, a kdyby na 3. byli, hodil bych Sirrku do škarpy a jel bych domů... Toť můj první dovoz auta labyrintem české byrokracie.... doufám, že se zkušenosti budou hodit :-))))))))) -
"-- skrytý --" 21.03.03 13:30
Ano. Ale celník, to je pán, a nemusí ti to uznat :(( Nadto jsou celníci líní, a nechtějí to clít rovnou na čáře, a vůbec dělají nevímproč problémy. Já s tím dovozem fakt nemám osobní zkušenosti, nechávám to radši na těch, co se vyznají... -
"-- skrytý --" 21.03.03 13:07
Já nedělám dovozy, když něco kupuju, tak už tady, proclené. Platí se clo (17,1%) a DPH (22%), podrobnosti ti ale neřeknu. Dovozci maj často "svého" celníka, kterej jim uzná fakturu třeba na 100EUR (to je v bezcelním limitu). Ty máš venku nějakého známého, od koho to kupuješ? Pokud má to auto platnou TUV, může s tím dotyčný prostě přijet do ČR... Nechat udělat STK a přestavbu "bez auta", a pak jet do Německa s doklady a značkami v kapse, je mírně řečeno o držku - ale taky se najdou tací, co to dělají. Já bych si to netroufl, nestojí mi to za to. -
"-- skrytý --" 21.03.03 12:21
Přestavba: máš české papíry, klidně s propadlou STK, to je fuk. Pak máš auto na přestavbu, od toho potřebuješ doklad o nabytí - úplně stačí kupní smlouva, když je k tomu německý TP, vypadá to lépe, ale nutný není. S těmito papíry se odebereš na homologace k Fordovi (číslo tu někde je, já ho z hlavy nevím), a oni ti tuším za 2000 Kč dají potvrzení, že můžeš vyměnit kastli. Pak už jen lípneš SPZ-ky na nové auto, a jedeš na normální STK. Pokud to projde, dostaneš do vážných (B) závad "nesouhlasí VIN - skutečnost....", příp. ještě barva, závěs atd., a známku na měsíc. S tímhle se odebereš na úřad (v Praze magistrát) za technikem, a oni ti to přepíšou v TP. A pak se vrátíš na STK, zaplatíš opakovanou prohlídku a dostaneš známku na dva roky. Toť vše. -
« Re: Neznámi bazmek v aute
No ak je to na odvetranie nádrže, tak ja ju teda odvetranú asi nemám, keď tam nemám zapojenú tú hadičku od sania. Ale načo je tam ten vývod na kábel? Mne sa do toho napája kovová hadicka ktorá vychádza z neviem kadial, a vychádza dalšia,a tá nejde nikde. Je zakoncená maticou, nieco ako pri trubkách na rozvod brzdovej kvapaliny. Mám toto vobec riešiť? Je to dôležité?