Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  18:26

« Re: Skubani

no to vypadá fakt na spojku - až umře odvezu ti ji svým černým kombíkem :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  18:21

No spojka zpívá labutí píseň - nejspíš umírá. A to výrazný kolísání je, když zastavíš po tom zmíněným škubání - má to spojitost? Jinak bych to viděl tak, že tý spojce můžeš pomalu nechat tisknout parte. nemyslel jsem diagnostiku ve Fordu :-((( fujfuj- hříšně vyhozený prachy. Až se konečně dostanu do tý Phy, tak kdyžtak tobě nebo Radkovi předám moje diagn. zkuš. osobně - můžem to zkusit na různejch sirkách
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  18:14

Jinak dela to od vcerejsiho tankovani, pro upresneni. Ale to muze byt jen shoda okolnosti. Ted mam v nadrzi cca 5l z vcerejsiho tankovani a 5l z dnesniho (jinde), je to stejne. Predtim otacky na volnobeh mirne kolisaly jen pri pustenych vsech spotrebicich (svetla, radio, topeni, atd.). A aby to nebylo jednoduche, nedela to trvale, ale zcela nahodile - tak 5x za 10 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  18:12

Jo, DOHC, zapomnel jsem to napsat. Motor je podle slov R.T. vyborny, takze nevim. Svicky jsou stare 10 000 km, kabely - nezdaji se byt dead. Na diagnostiku nemam penize. Na volnobeh - otacky kolisaji, kdyz zastavim po nekolika destikach metru skubani, kolisaji hodne, skoro az k chcipnuti, ale nikdy to nechcipne. Spojka seslapnuta - pustena dela zvuky celych 13 000 km co s tim jezdim, takovy hlucny cvaknuti, kdyz pustim spojku za jizdy jinak nez hooodne zlehka, ozve se zespoud rana jako prase a po maly hrs-hrs to jede normalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  18:08

DOHC? není to motor? svíčky, kabely, diagnostika. Jak se chová, když auto stojí - na volnoběh, protáčení plynem?....a spojka - sešlápnutá-puštěná(s motorem v chodu) - zvuky?, pouštění spojky za jízdy s kvaltem - škube?
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.03  17:27

« Skubani

Ahoj, chci se zeptat, od vcerejska mi auto skube, kdyz jedu s malym plynem na nizsi otacky (1800-2000). Projevuje se to takovym tim buch-buch-buch a auto skace, jak kdyby mi na kouli nekdo povesil pultunovy zavazi. Je to podobne tomu, kdyz nechate auto dojizdet na kvalt az skoro ke stani a zacne vam to chcipat - podobne duneni. Muze to delat ta pripalena spojka ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  12:57

« Re: Neznámi bazmek v aute

Tak je to tak. Kovova trubicka od nadrze prechazi v plastovou a do nadoby s uhlim. Odtud pres elmg. ventil se vedou vypary do sani.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  08:33

« Re: Sierra 1.8TD - černé zakončení černé série

Podložky tam byly, ale nevím, jestli je vyndáš. Nám se to nepodařilo. Jsou to speciální forďácké podložky, dohromady měděná a žáruvzdorná. Na čerpadle (Lucas) mám taky ten červený bazmek. Je to cívka, která někam říká, v jaké poloze je táhlo plynu. Podle toho by se mělo regulovat zpětné spalování výfukových plynů nebo tak něco. alespoň mi to tak ten mistr říkal. Měl jsem to rozdělané, protože tam byl utržený jeden drátek.
    Když už vyndáš ten vstřik, nech si změřit tlak a hned budeš přesně vědět, na čem jseš. Nebo při běžícím motoru vytáhni měrku oleje a uvidíš, jestli to tudy fouká. Mě proklatě hodně.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  08:15

« Re: Sierra 1.8TD - černé zakončení černé série

Keď si to už mal rozobraté, mal si pod tryskami nejaké tesniace podložky? Aj mne zase začala nedávno nejak dymiť.Takže stačí sa pozrieť na štvrtý válec a budem vediť na čom som? A ešte jedna otázka, mám sirku r.v 90 a možem mať čerpadlo z nejakej novšej, no toto čerpadlo má na sebe ešte nejaké relé,alebo čo to je,je zvrchu na tiahlu pridávania(tuším je tam niečo červené) a neviem či ich možem zameniť.Tá sirka nemala toho veľa za sebou, akurát umrela na najakom strome.
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.03  07:29

« Sierra 1.8TD - černé zakončení černé série

Včera jsme se konečně dostali k výměně vstřiků. Už když jsem vyndal vstřik na čtvrtém válci, bylo jasné, že je něco zásadně špatně, protože komůrka byla plná oleje. Čtvrtý válec je bohužel skutečně v háji. Turbo není také perfektní, trochu pouští olej, ale hlavní příčina kouření a dalších potíží byla jinde.
    Teď nevím, jestli mám nechat ten válec přetěsnit. Nevíte někdo odhadem, kolik to asi stojí? Alternativou je pak samozřejmě jedině sehnat si buď motor nebo celé auto z venku na přestavbu. Nechám si to projít hlavou a hlavně budu počítat.
    Pokud tedy uvidíte bílého kombíka zahaleného v oblaku dýmu, jsem to já.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  09:51

« Re: 2.0 EFI - help

Diky. Kamos mi nejakyho sikulu sehnal, uvidim jak pochodim. Za nejakych 14 dni dam vedet na kolik to vyslo a jak to dopadlo. Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  09:33

Ty gufera par set, ta lambda i se serizenim asi 4 tacy???
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  18:20

« Re: prestavba

Ty přestavby schvaluje Ford motor company v Praze.Nemusíš tam ani jezdit osobně,stačí jim ofocený papíry od obou aut(u dovozu kupní smlouvy a celní papíry),povinný ručení a tvoje ofocený doklady+ofocenej ústřižek složenky na částku 2000,-Kč.Toto všechno jim pošleš doporučeně na: Ford motor company,odd.homologace a přestavby,Na Pankráci 30,Praha 4,140 00.A čekáš na jejich vyjádření(cca14dnů).Pokud nebudeš chtít vyloženě zázraky,není důvod proč by ti nevyhověli-no za dva táci aby ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  18:10

Jestli jsi z Brna,doporučuji ti člověka z Hrušovan nad Jevišovkou(směr Znojmo).Je to celkem šikovnej mechoš a v nejhorším případě ti za pár kaček vymění motor(vozí je z rajchu).Kontakt na něj najdeš na www.autofrc.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  12:48

Diky za rady. Jak jsem psal moc se v tom nevyznam - tu spotrebu ma na vine ta lambda? Nevis o nekom kdo by mi ty gufera vymenil v Brne nebo okoli a kolik by takova sranda stala? A co ta lambda, to bude asi docela draha hracka. Vubec nemam predstavu.
    Predem kazdemu diky za kazdou radu ohledne dobryho a levnyho servismana v Brne. Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  12:15

Vic kouri a netahne, patrne taky mizi olej. Tipnul bych si gufera na ventilech a od oleje zhuntovanou lambdu. Patrne budou i cerny svicky (omrkni je). Taky ocihni vzduch. filtr, jestli neni jako jetel.
    Topeni - zkontrolovat/zmerit termostat, pokud je to nekde v rozvodu, tak to je horsi.
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.03  11:48

« Bez nadpisu

to: Rad_lib
    (zlatá sierra) byl sem nakonec na té diagnostice, vše v /téměř, podrobnosti až přijedu/ pořádku kromě lambdasondy /nevím jestli nemam být naštvaný jestli jsem tam nebyl zbytečně/. Ptal jsem se i na ten počítač. Tento týden nemám kdy, ale příští bych se rád dostavil, včas se ozvu, díky a naschle
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:51

Dekuji Vsem za rady!! Nevite o nekomu, kdo by mi za nejake penize pritahnul ten autak pres hranice? Jestli by jste meli kontakt na nekoho, kdo dela dovozy a je spolehlivy, prosim, napiste mi! Diky!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:22

JJ ... to je znama vec jakmile budes mit na kupni smlouve jenom zminku ze je to na nahradni dily tak te na care otoci a nezajem. Jinak jsem rpestavbu takhle uz delal a je to presne jak rika oddie .. kdyz uz clovek vi jak na to tak je to pohoda .. jenze me to trvalo par mesicu nez to vsechno dopadlo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:00

« 2.0 EFI - help

Zdravim a prosim o radu ci pomoc. Celkem cerstve jsem prisel k Sierre 2.0EFI r.v.89, sedan. Bohuzel neni uplne fit - zere jak malej tank (15-20l/100km). Motor neni hlucny, auto ale vic kouri nez by melo a taky hur tahne. Jo a skoro vubec netopi. V autech se nevyznam a proto vas prosim o radu - pokud ze zkusenosti vite v cem muze byt chyba poradte. Mam to rovnou hodit nekam do servisu? Bojim se ze vyplaznu hromadu penez a vysledek nepoznam. Nejste nekdo z Brna a nemuzete pomoct, poradit, prohlednout, projet a pripadne za rozumny peniz opravit? Predem diky za pomoc. Tom
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…