Ford Sierra
« Re: prosím o radu
Uf, tak to nezávidím. Sám jsem si bouračku (podobně banální) zažil dvakrát. I když Ti nakonec opravu zaplatí pojišťovna toho druhého, ztracený čas, projetý benzín a zbytečné nervování se a nepohodlí už Ti stejně nikdo neuhradí. Takovou situaci kterou popisuješ sice neznám (když se něco takového stalo mě, byl viník určen hned na místě), takže v tomto Ti neporadím, ale co se karosářských dílů týká, docela se mi na ně osvědčila firma Autocora. Obchod mají na Dornychu v Brně (z Kyjova to sem zas až tak daleko není). Mimo Brno jsou už napevno (v kamenném obchodu) jen v Praze, ale měli by mít po regionech obchodní zástupce. Víc se dovíš na jejich internetových stránkách
Jsou tam telefony, adresy, mail i internetový obchod, měl by ses tam dozvědět vše potřebné. Co jsem měl možnost s nimi jednat, vše bylo vždy naprosto korektní. Jinak bych měl i jednoho velice dobrého (a celkem levného :-)) klempíře. Nechával jsem u něj dělat pár věcí a vše dopadlo k mé naprosté spokojenosti. Dílnu má ale asi 15 km od Brna, tak nevím jestli by to nebylo zbytečně z ruky. Pokud bys měl zájem, tak se ozvi, ten člověk dělá fakt perfektně. Vyučil se v Tatrovce a po revoluci se udělal pro sebe. Už jsem u něj viděl snad vše - od starých škůdek po Jaguara. Co se týká blatníku, musíš si posoudit sám v jakém je stavu, jestli se ti víc vyplatí ho vyměnit nebo vyklepávat (nový se sežene do tisícovky naprosto s přehledem). Nejvíc Tě stejně bude stát lak a tomu se nevyhneš, tak je možná už lepší jít do té výměny a mít tam plech nový. Ale je to jen můj názor. Co se nárazníku týká, nevím v jakém je stavu, ale pokud máš všechny ulomené kusy pohromadě, mohli by Ti ho svařit. Jinak lakování nárazníků je taky docela drahá sranda - pod lak se totiž dává nějaký sajrajt, který má zabránit tomu, aby lak při nátazu praskl (a tím se nepěkně nafoukne cena). -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 18.12.03 08:44
« Re: prosím o radu
sorry za offtopic, ale to bych ho smrada asi zabil. A ptal ses ho proč si myslel, že ty stojíš bokem??? Člověk si říká, že ho už může málo co překvapit, ale co může vzniknout ze slušnosti jednoho a debility druhýho, nasere opravdu pokaždé. Soráč za hrubší slova, ale docela živě jsem si to předsatvil tady na naší ulici s mou sirkou :(((((((((((((((((((((
Držím palce, já želbohu tyto kontakty nemám. určitě by se hodily na vznikajícím webu pro další podobné situace. -
« prosím o radu
včera večer jsme jeli domů z obchodu, na pravé straně ulice parkovala řada vozidel a proti mně se blížilo další vozidlo, tak jsem zajel ke kraji a čekal až protijedoucí mně mine, zezadu přijela oranžová škůdka, která odhadla, že se tam spolu s protijedoucím vozidlem vejdou, no nevešli se a ta škůdka, aby to nenaprala čelně do protijedoucího, tak to strhla na mně, rána jako blázen a škůdka jede pryč, tak jsem vyrazil za ním a blikám a troubím, naštěstí bydlel o 100 m dál, zastavili jsme, obhlédli škodu - mám ulomený a odtržený přední nárazník a promáčknutý přední blatník po celé délce, škůdka rozbitý blinkr v nárazníku a možná trochu promáčknutý pravý nárazník), než jsem cokoliv řekl, tak chlapík říká, že mi škodu nahradí a že to vidí tak na patnáctset Kč(protože je nezaměstnaný), tak já na to, že to odhaduju na 25 tis. a že musím zavolat policii, místní polda přijel, my jsme stručně vysvětlili co se stalo, policajt nám vynadal, že jsme nezůstali na místě a že je to moje vina, dostanu tisíc Kč pokuty a škodu si uhradím sám, řekl jsem, že ne, tak zavolal dopravku, dorpavka mi nejdříve vynadala jestli neznám zákon č. 361 ..., říkám číslo mi nic neříká, no že to je zákon o provozu na komunik.a podle něj jsme měli zůstat na místě, co jsem měl dělat když mi ujížděl říkám, policajt říká dám vám každému pokutu, protože je to tvrzení proti tvrzení a uděláme to jako malou nehodu, trval jsem na svém, že vina je škůdka, jeli jsme zpět na místo nehody, policajti vše vyfotili, sepsali jsme protokol, žádná pokuta, teď to pošlou na městský úřad k přestupkové komisi, celý proces bude trvat 3 měs., spojil jsem se s pojišťovnou škůdky a objednal likvidátora, ten sepíše a podle toho, jak rozhodne komise škodu uhradí nebo ne, takže teď mne stejně čeká oprava za vlastní prachy a pak možná něco dostanu, potřebuju nový přední nárazník v barvě vozu a levý blatník buď vyklepat a nastříkat nebo nový(12/1992), máte prosím radu, kde bych mohl levně pořídit dobré náhradní díly a jak se zachovat v téhleté situaci - máte někdo zkušenosti s takovou situací - prosím o radu, děkuji (omlouvám se za dělku příspěvku) -
« Re: Moje auto!!!
To ja zase nechapu, jak muze nektera vlezt do auta a jet s nim pod vlivem, echt, kdyz to dopadne takhle:
[odkaz] lada/lad21011/obr/ladapb1.jpg
[odkaz] lada/lad21011/obr/ladapb1.jpg
A pak jeste ujede, a kdyz ji najdu tak dela jakoby nic. Nakonec to byli bezmala dve promile...Kazdy z nas jsme clovek, chybujici a ruzne zkuseny clovek, to uznam, opilost a hloupost ne a to se hlavne s tou hlouposti setkavam jako ridic snad pri kazde ceste.
Kostey: Predvidavost je krasna vec, ale kdyz osamelé, protijedouci auto s blikajicimi varovnymi na posledni chvili vyboci a vylepsi ti takhle fazonu, jsou vsechny reci o predvidavosti a sebevedomi v *, zejmena kdyz si domyslis, ze k celni srazce, s mozna fatalnimi nasledky, stacilo strasne malo... -
« capri
ta modra caprina uz bude taky brzo hotova. Uz je nastrojena predni i zadni maska, motor je pripravenej, lahudka, blok je na modrou, hlava stribrna a vika ventilu jsou modre, karburatory nachromovane...paradicka, skoda ze jsem nemel fotak. je ale problem s prevodovkou, je tam jeste nejaka stara ctyrstupnova a chybi k nemu nejake dily, docela problem sehnat. -
« Re: Moje auto!!!
kostey: jinak ten Favorit meho strejdy byl vo dost horsim stavu nez Tvoje auto. Potreboval vymenit vsechny dvere (5), udelat novej spodek, ale i nosni casti skeletu. Videl jsem to auto hned po odstrojeni, kdy casti plechovecho spodku se trhavali ven spolu s kobercem, kdyz sedacky se vyndavali spolu s jejichz uchycenim na spodku, zadni naprava vzala sebou dolu taky peknou cast spodku...no ta kastle vypadala jako po valce. A pak uz jsem to videl za mesic, kdyz byla ve stadiu pripravena na lakovani, tedy kompletne vybrousena. Skoro cely spodek byl z noveho plechu, vsechny nosniky vymeneny, ale stejne nejlepsi bylo,jak vsechny ty dvere licovali, jejichz odklon a vzdalenosti mezi nima...no proste jsem ziral...Pak vicekrat to bylo natrene antikorozni barvou, pak asi 3-4 vrstvy te cerne sracky na spodky, vsechny dutiny vystrikane, a pak nalakovane auto na zlutou. Sice do toho strejda narval docela dost penez, ale ted ma jistotu.
MartinSierro to dobře vystihl.
Náhr.díly - snad se ti ozve s radou někdo blíž tobě.