Ford Sierra
« Re: Spotreba u 2.0 DOHC
Urcite ne, mluvil o obycejne. Ale jsem docela nemile prekvapen cifrou 8-12l. Cekal jsem ze to bude min a nevim jestli bych ji s takovou uzivil. Na stylu jizdy urcite zalezi, ja osobne mam celkem lehkou nohu a napr. s Felicii 1.6 sem jezdil za cca. 6.3l prumer v zime. -
« Spotreba u 2.0 DOHC
Nazdar hosi, mel bych jeden aktualni dotaz. Mam moznost koupit Sierru XR4i 91' s 2.0 DOHC (mozna 92kW verze) a jelikoz nebudu vzdy jezdit 200km v kuse, ale docela popojizdet, tak me zajima kolik si tento motor vezme pri usporne a pri ostrejsi jizde. Jeden znamej (ne prodavajici) mi tvrdil, ze se s tim da jezdit za 6l a kdyz to clovek honi tak nejde pres 8l! Nemam zatim zadne zkusenosti s Fordem, tak nevim. Diky za info! -
« Re: Sierra 1.8TD - černé zakončení černé série
To jjaros. Máš pravdu, že by měl být motor jako motor. Co se týká toho, že ti turbo nasálo olej, tak je to blbost. Já už o tom taky psal. To je vychlastanej motor (já měl 0,2 mm mezi pístem a válcem!). Taky mi to dělalo, ale je to tím¨, že kroužky netěsní, do kliky se dostanou spaliny a tam při určitý koncentraci a tlaku to blafne a přiživuje motor od spoda. Co se týká 4. válce, tak jsem nedávno někde vyštrachal, že ten válec je málo mazanej a proto dělá takovou rotiku. Dá se to snad vyřešit jiným nebo přídavným čerpadlem oleje. Jiné asi z mondea a přídavné tam bylo psáno - do bloku v prostoru 4. válce dát trysku, aby stříkala na dno pístu + čerpadlo elektrické + sání z vany. Ale bez filtru bych si to nelajzl. Snad to jiný čerpadlo z mondea - nevíte náhodou někdo jaký je mezi nima rozdíl - výkon - upevnění atd.? -
« Re: To residents
Na Autoland v Nedvězí u Olomouce zapomeň. To jsou stejní vydřiduši jak v Autolandu ve Slušticích u Prahy. Je to jen pobočka. Nic tam nemají, maximálně plechařinu a disky na staré kousky a za draho. V Nasobůrkách jsou dost levní, ale nejsou tam každý den. Jen v sobotu. Osobně jsem tam nebyl, ale vyslal kamaráda nakoupit, abych mohl zprovoznit auto. Majitel je dost v pohodě a seriozní. Je to od OL v Litovli za přejezdem u Benzinky vlevo (běžně se tam jezdí zákazem), v Nasobůrkách naproti hospodě plocha za dřevěným plotem. [odkaz] -
« Re: To residents
Vrakáč v Nasobůrkách u Litovle - to mě zajímá. Potřebuju sehnat lišty na dveře (s chromem), levé zrcátko, čelní sklo, sedadlo řidiče a pár dalších kravinek na 89' sedan. Vyskytuju se v okolí Brna, Prostějova a Přerova. Poradíš mi kde tyhle díly seženu nejlevněji? Co ten Moravský Autoland, ještě jsem tam nebyl. Kdyby náhodou někdo z vás měl něco z toho doma tak se můžeme domluvit. Předem díky. -
« Re: Sierra 1.8TD - černé zakončení černé série
To Residents - Mno, při pokusu o změření emisí mi praskla záplatovaná hadice chlazení, tam u toho debilně umístěného čidla teploty. Bylo to hnusný, fridex byl úplně všude. Měl jsem trochu jiné starosti něž sledovat otáčky ... -
« Re: To residents
Čau Willi, teď jsem řešil nepojízdnost sirky kvůli tryskám. Až jsem vyměnil dvě včetně držáků za mondeácké, tak to šlepe daleko líp. Horší bylo, že mi klekla baterka. Ze servisu jsem v pohodě odjel (nastartováno na zdroj), ale i přes varování jsem zastavil a pak mě čekala ABA (start na drc z přenosného zdroje - asi OPTIMA za 622 v OL, láce...). Tak jsem koupil novou červenou Bannerku 80 Ah UNIBULL a na drc. Předtím jsem se naivně snažil to nahodit kabely z otcovy Š100, ale akorát to šly kontrolky a nic víc. Jinak ještě zbývá vyřešit přisávání vzduchu od cupáku od filtru a je to OK. Mimochodem nemáš i držák filtru? Dostal jsem dobrý tip na vrkáč na sierry a fordy v Nasobůrkách u Litovle (směr na dálnici na Mohelnici), kde mají dost věcí a za levno. Bral jsem tam ty trysky. Na ty lišty se v týdnu stavím. Před tím se ozvu. Teď mě čeká opožděná technická a emise.