Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: prosím o radu
jednani tech prvnich svedci o tom ze vubec netusili co maj delat...:) *. Ti druzi na tom nebyli o dost lip. Mne se ta nehoda stala na Slovensku a s jistotou Ti muzu rict ze podle tamnich zakonu policajt-dopravak musi predat pripad ihned (a nejsou tam uvedeny dny) prestupkove komisi pokud dokonci vysetrovani na miste. A pak pokud se jedna pouze o prestupek (nejsou zraneni) tak prestupkova komise to musi uzavrit do 2 tydnu (do te doby by se mely vsechny zraneni nahlasit). Jestli se nejake zraneni nahlasi, prestupkova komise preda ihned pripad vysetrovani. Vysetruje se pak uz jako trestni cin ublizeni na zdravi. nevim ale jak je to v Cechach... -
daytona : policajti tvrdí, že oni mají na předání městu 30 dnů a přestupková komise na vyřešení 60 dnů, a taky se může lehce stát, že nám vinu dají na půl anebo ji přiznají jenom mně (protože co za tři měsíce mohou vyřešit někde v kanceláři u stolu) - katastrofa -
"-- skrytý --" 18.12.03 10:44
sm: To by me taky nas.. Jeste ze byl ale pojistenej. Existuje totiz velke mnozstvi nepojistenej aut, specialne skudek. Ja se jich vylozene bojim. Jsou to auta s nejneocekavanejsimi reakcemi. Bud to ridi strejda v radiovce, nebo zenska jedouci jednou za mesic na nakup, nebo hodne rychlej a sviznej typek, kterej potrebuje ukazat, jak mu to na ten technickej benzin jede (timto se omlovam vsem ostatnim, ktere tyto typy zastinuji). A jednani tech policajtu me vazne prekvapuje. Ty prvni nebyli dopravaci, to byla nejaka hlidka? Ja bych si teda pripadal jak v Kocourkove.
Jinak souhlasim s postupem Daytony. Mel bys mit narok na kvalifikovanou opravu ve znackovym servisu. S tim bych argumentoval. Take bych na to ani nesahl, dokud to likvidator neuvidi. Podle castky, kterou bych dostal bych volil i zpusob opravy. -
Tak to ne! Ja jsem Ti to zapomel napsat. Na miste cinu se urci vinnik pouze predbezne, dal vzdycky pripad resi prestupkova komise. Meli by to doresit do 2 tydnu, urcit vinnika, a jestli neni nikdo zranen, pripad se uzavre jako prestupek, a mas o tom policejni zpravu. Vinnik musi ohlasit svou vinu na pojistovne, a oni musi kontaktovat Tebe a dohodnout termin prohlidky vozu. -
to sm: ten sajrajt je vlastne takova zakladovka na plasty. Jestlize nastrikas barvu pouze na cernej plast, po mesicich Ti to popraska a leze pak dolu. Ten sajrajt zabrani prave tomu, a da se na ni pak strikat jakakoliv barva, PPG...takze prestrikat jde vsechno, cernej i barevnej naraznik. Je to ale docela draha zalezitost, cenu bych odhadoval za kompletni strikani pr. narazniku kolem 3000. -
sm: Ano, plastifikace. Nakolik obtížná operace to je, tak to nevím, ale IMHO se jedná jen o prosté nastříkání nárazníku nějakou hmotou předtím, než se stříká lakem. A rozhodně to nedělají jen u Forda, poptal bych se po normálních lakovnách. No a proč to není komplet už z výroby - servisy a lakovny přece taky musí z něčeho žít ne :-( -
Add pojišťovny - já se jednou "hádal" s likvidátorem, zda ta dírka (ne skrz, bez pavouka, celkem tak do 5 cm) v čelním okně od kamínku, zda to stačí nechat "opravit" nebo mám nárok na úhradu nového skla. Skoo jsem tehdy měl pár měsíců nové na vlastní náklady.Trval jsem na svém, on navrhl, že k tomu tedy pozve někoho z centrály, z Phy. Ten přijel, řekl jsem souvislosti, koukl na okno a uznal to.
Každopádně musíš čekat(jak bylo řečeno), než to likvidátor zadokumentuje - snad ti to nebude trvat dlouho. -
dík všem za info - (pomůže mi i to,když si o tom můžu s někým pokecat,) každá rada dobrá, pravdu máš v tom, že blatník asi vyměním za nový (překvapuje mne ta nízká cena), ale nárazník slepit nepůjde, takže budu muset jít do nového, tím sajrajtem pod nárazník máš na mysli "plastifikaci"(tak nějak tomu říkají u fordu)? je to obtížná operace? udělá jenom ford nebo i jiná autolakovna? proč to není komplet již z výroby? a když je na sirce pouze černé provedení nárazníku, bez laku, je to taky plastifikované? dík za nabídku karosáře, ale pokud vyměním oba dva díly, tak to vlastně pro karosáře nebude a domluvím si to u nás, na ND jsem našel zatím ACI s.r.o. v praze, mají slušný ceny a rozvoz do 24 hodin zdarma, autocoru prověřím, do brna je blízko a bude lepší porovnat přímo s rozbitým dílem, protože jak jsem se díval, tak nárazníků je více druhů a asi podle jejich identifikace nedokážu rozpoznat ten pravý, mám totiž verzi něco mezi ghia a gl, bez mlhovek se spodním gumovým spoilerem -
to sm: je mi to lito!!! zatim to auto nech v takovem stavu at si to obhledne likvidator. Neni od veci mu pritom stale rikavat ze to auto jeste nikdy nebylo bourane, ze mel origos pekny lak, proste at vidi ze jsi se o to auto staral a mas to auto rad. Neni taky od veci pripravit si do te doby predbezny rozpis opravy od nejakeho servisu, nejlepsi mozna od Fordu, s cenou nahradnich dilu plus na praci. To Ti ve Fordu musej udelat. Rekni ze to potrebujes a treba ze si to pak nechas opravit u nich. Tento doklad furt strkavej likvidatorovi pod nos, trvej na tom ze ty jsi nebyl na vine a tohle je odhad od autorizovaneho servisu. Jestli Ti likvidator uzna tuhle sumu, do 10 dnu Ti prijde deliberacne vyhlaseni od pojistovny, kde je oznamena vysledna suma co Ti maj vyplacet. Kdyz to podepises, t.j. souhlasis se sumou, do 2 tydnu mas prachy. Kdyz to nepodepises protoze nesouhlasis se sumou, resi se to dal a muze to jit az k soudu. Nedoporucuji, muze to trvat roky plus ty nervy...Takze nejlepsi je udelat dojem na likvidatora. Ja jsem ho tenkrat i podplatil (ale ja mel totalku bouracku). Jinak souhlasim s kratasem, je to o nervy...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!