Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.03  09:25

« 4x4

willy: com máš za modýlek? Ta moje je květen '85 (stará ale suprová :-) A k tommu hejbání: mě to nijak neva, mam alespoň pocit, že vlastnim poctivou káru (s dragsterama to taky hejbe :))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.03  08:40

« Re: Ojeta Sierra

to j77: ohmmetrem - měly by mít 30 kiloohmů. co takhle diagnostika? a jak ti to jede?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  20:18

Rozdelovacem to (asi) nebude. Tuhle jsem mel vyndane kabely, no ty plosky jsou trochu opalene, ale to je pry normalni, v tomhle veku. Svickove kabely bych promeril, neni vsak zatim jak. Mozna casem. Svicky jsou stare asi 12 000 km, takove ty Bosch se ctyrmi zobacky, ale takhle to startovalo i predtim s puvodnimi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  20:07

J77-zkus vyčistit rozdělovač.Potřebuješ akorát klíče torxy.Velkou naději si ale nadělej.Možná proměřit svíčkový kabely.Ty svíčky jsou orig?
    Daytona-nějak málo času.Na cosího jsem už sehnal jinou nápravu tak bych někdy rád vyškubnul už ten motor,aby se to pohlo dál.Už mi přes měsíc v garáži chytá prach(fakt dobře).Taky šetřím na turbo...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  19:46

To sequenz: ty máš 4x4? rád bych ji viděl. taky mám takovou potvůrku.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  19:44

to daytona: po vypnutí motoru stejně nekoluje voda, a přehřátej motor se hned vypínat nemá, protože jak se zastaví oběh, zvedne se tlak v kanálech a foukne ti těs. pod hlavou(pokud se tak už nestalo). to všem: navrhuju ukončit diskusi OHC kontra DOHC :-))).......je to jiná generace. PS: kdybyste viděli jak se při protúrování vrtí Patrol, začalo by se vám to líbit:-))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  17:34

To s tim motorem hybajicim autem... je to zvlastnim, mam stejnou zkusenost - mel jsem dve OHC a ani jedno to nedelalo, DOHC ktere mam ted v situaci kterou popisujes a take (hlavne) pri startovani houpe celym predkem :-( :-) Nehlede na to, ze OHC startovaly zda se mi snaz, nevite, cim to muze byt, ze i v tomhle teplym pocasi musim tocit motorem tak 3-4 vteriny, nez naskoci ? Cekal bych, ze zvlast kdyz je teplo proste skrtne a naskoci. Svitcky novy, olej 3 000 pred vymenou, baterka zanovni (a silna), fakt nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  17:03

Aha, dik, no třebas škodky (né už Favorit) maj taky zadní náhon a motor podélně. No, sem přeci jen laik, takže toho zase rychle necham. Já mam 4x4 (nic moc běžnýho), proto sem se ptal. Jak ste se tu bavili o těch vibracích, připomělo mi to, že když na neutral roštuju motor hejbe to celym autem, což mi dělala i má bejvalka Š130 :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:44

Tezko se mi predstavuje zadokolka s pricne ulozenym motorem, to by musel byt poradnej mechanismus:) Ted vazne: sirky jsou zadokolky nebo nekdy 4x4. Maji porad podelne ulozeny motor, nebot pricne by bylo snad i nemozny.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:39

Mozna tak tragicke to fakt nebylo:) ale po mesici prace, cekani, napr na vybrousenej a skladanej polomotor, po nasledne vyradeni se: lakovani bloku, hlavy, sani, karburatoru, vyparadeni celeho motoroveho prostoru a nespocet malych i vetsich praci jsem cekal vic. Stejne uz je to jedno, TP si uz kupuje OHC...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:36

Mam dotaz, maj všechny Sierry motor podélně uložený nebo jenom nějaký starší modely jako třeba ta moje?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:23

To je divny... moje OHC zadnou takovou lecebnou kuru neabsolvovalo a nejezdilo tak, jak pises... Kazdopadne DOHC ma hladsi prubeh uz od nejakych 1200 ot. se z lehkou nohou da v pohode jet a vysplhat to kam az je treba, ale radici paka se mi vrkla i v mem soucasnem DOHC, no to je fuk, at si kazdej koupi co chce, podle me pokud kapnes na slusny OHC, takova tragedie jak pises to neni :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:11

A nakonec to nej-nej-nejhlavnejsi: subjektivni pocit z jizdy. Po tolika dnech prace jsem si konecne sednul za volant. Prvni prekvapko: OHC je dosti neklidny motor, zda se uz-uz nevyvazeny. Hazi radickou na volnobeh, kastli to hazi taky trochu. Radim jednicku, rozjezd na volnobeh jenom s citem, jinak chcipne-nejak malo sily na nizke otacky. Radim dvojku, trojku, ctyrku, a na ctyrku uz nechce tahnout od 1500. Musim zpatky na trojku, vytocit trochu vic, a na ctyrku uz jenom od 2000. To same s petkou! Prvni pocit z jizdy: je to hnus (skutecne jsem citil tohle!). Pravda, motor byl po totalnim GO, nova klika, pisty, ojnice, cepy, loziska kliky, vrtani, GO hlavy...
    Najezdil jsem s tim motorem 12000 kilaku, prvnich 5-8 tisic skutecne s citem, citil jsem jak se ten motor zabiha, ma trochu vic sily, vytaci se lip, min se trese, min hazi radickou, ale s tema otackama to zustalo stejne....
    DOHC jsem ridil zatim jenom jednou, byla to Fidova kara, s motorem z vrakace, najeto xxx tisic, cvakajici hydrostely, ale bylo to snad 100krat lepsi nez moje zbrusu nove OHC!!! Citil jsem tam vic sily, klidnejsi prubeh tocaku, celkove vyrovnanejsi beh motoru. Citil jsem, ze ridim Forda, ne skodovku. Mozna me J77 zabije, ale ja Ti muzu doporucit pouze DOHC!!!!!! Nebo jestli mas moznost, skus OHC, pak si sedni do DOHC a sam uvidis. Radovej rozdil!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  16:01

« Re: Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek

faudy:
    :))))) yo!....ten už mam taky "pěkney"
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  15:59

Kdyz uz OHC tak radeji s karburatorem. Je to jednoduchost sama. S motorem zadny problem. Jednou nastavis karbec, a hotovo. Po totalnim GO mi jeste odesla ESC-II, neco jako ridici jednotka
    motoru, po diagnostice a nasledne oprave vse v poho. Pak jsem menil lozisko vrtule na chladic (u OHC vrtuli pohani remen od kliky a ne elektromotor-podle mne je to pytomost u maleho motoru, podobne reseni jsem videl u Jaguaru). Je to prokluzne lozisko (hydrospojka), ktere meni svou prokluznost v zavislosti na teplote motoru. Ze strany motoru je to ovsem dosti nechranene, muze se to zadrit docela rychle. Kdyz se zadre, toci se "stejnyma otackama" jak motor, v zavislosti na tom, jak na to slapes:)) Citelne (!!!) to snizi vykon, je to hlucne, a jeste citelneji zvysi spotrebu:)). Dalsi nevyhoda tohoto reseni je, ze po vypnuti motoru uz Ti nic neochladi samotnej motor. Obrovska nevyhoda je, ze se to porad toci, ihned po nastartovani, motory OHC ze zahrivaji hlavne v zime po delsi dobe, nez DOHC.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  15:52

« Re: Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek

a rika se mu filtr paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  15:44

to residents: jenže partu motorových dílů koupíš jen u forda - např. řetěz, rozv. kola, hydr. napínák, atd...ale jednou jsem koupil Ferrodo kotouče 270mm pár za 2.800,- a byly na pi**. celková výška o půl čísla větší!! tak jsem koupil u Janiša motorcrafty za stejný love :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  15:28

Rocnik jsem nejak opomel, podle VIN by mel byt vyroben v breznu 1989. Razim zasadu ze v jednoduchosti je sila, takze se do DOHC nepozenu a navic, jestli se da s OHC jezdit za max. 10 litru, tak to je super dosavadni LADA, bere zhruba stejne, ale je to prece jen vyrazne zastaralejsi technika. Uz jsem na 99% rozhodnut, jdu do nej. takze se urcite jeste objevim. Vsem diky za informace. TP
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.03  15:24

« Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek

Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je na blatníku soudek, přes který vedou benzínový hadice a ze kterýho vede přebytečný benzín trubičkou zpátky do nádrže. Nepropouštěl občas benzín, zatím sem ho vyřadil, ale pumpa teď tlačí přímo do karbecu.
    Nemáte někdo zkušenost s tímhle záhadným předmětem, který se jeví nerozebiratelně?
    Je to v Sirce kombajnu 2.0 z 87. Mám ji teprve chvilku a postupně řeším tyhle drobnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  14:41

V balíku nejsem ani womylem, spíš potřebuju poradit (viz. tvuj příspěvek). Štyry litry pro mě byli docela dost, ale furt lepčí než osm, který mi nabídl jinej servismen :)) Esi u Elitu bude ten samej blinkr stát 300,- tak je to f poho :))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…