Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

25.04.03  08:39

« 1.8 TD

Chalani, mám takú otázku: neviete niekto aké su vstrekovacie trysky a s akým označením na TDčku? A koľko majú mať nastavený tlak? Ja tam mám DN0SD288 a že tlak má byť 130.Dnes by som to chcel dať robiť a bojím sa aby mi to dobre nastavili.Čurajú mi totiž 3zo4.No a je to bomba držať pedál na podlahe a ísť 120kmh.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.03  08:11

« Brzdy - kotouče, destičky apod.

Zdravím pánové, chystám se na výměnu destiček a kotoučů, tak bych rád využil vašich zkušeností. Respektive bych byl rád, pokud byste mi mohli napsat, jaké máte zkušenosti s jakými značkami, případně v jakých cenových relacích se jednotlivé výrobky pohybují. Mám 2.0i DOHC 1992, kotouče vpředu i vzadu, s ABS, bez signalizace sjetí. Desky jsem zatím měnil jednou, koupil jsem jakési italské (SIFERT) a spokojenost nic moc, sice mi to brzdí, ale taky nelidsky hvízdá. Původní majitel tam měl téměř netknuté originální destičky od Forda, s těmi bylo všechno OK, ale jejich cena mě taky zrovna nenadchla. Co byste doporučili? Slyšel jsem hodně chvály na Textar, ale prý je to taky dost pálka. Co se týká kotoučů, tam nemám představu a uvítám každou radu. Vím jen, že chci kupovat nové, jsou nějaké značky, kterým je třeba se obloukem vyhnout? Kde je tak nejlepší poměr cena/kvalita? A na závěr ještě jednu hloupou otázku - všiml jsem si, že se mi při zapnutém a vypnutém motoru hodně liší úroveň hladiny brzdové kapaliny (počítám, že to má co do činění právě s ABS). Který stav je určující pro kontrolu - při zapnutém nebo vypnutém motoru? Brzdy i ABS mi fungují dobře, takže problém tam patrně není, jen se ptám, abych si rozšířil obzory.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.03  07:51

« Tlak oleje

Poslední dobou mám problém s čím dál častějším problikáváním kontrolky tlaku oleje na volnoběh. Olej měněn před 2000 km. Je ho tam k horní rysce. Spíš jakoby neubýval oproti minulosti, kdy jsem dolíval 0,5/2000. Myslím si, že by mohl být naředěn naftou, která přes popraskané membrány čerpadla šla do turba a pak k ventilům. Další možností ještě může být zanesený regulační ventil.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.03  22:23

« Ventily

Zdravím. Mel bych nekolik "hloupých" otázek. Nejsem automechanik, tak snad budu používat správné termíny. Dotazy se budou týkat 2.0i OHC. 1.Jaká má být vule na ventilech? 2.Opotrebováním se vule zvetšuje. Kolik se zmení vule napr. po 10000 km. 3.Když chci znova nastavovat vule, nastavuji je znovu na predepsanou hodnotu nebo si mám nechat rezervu, abych predešel "podpálení" válce? Jakou? 4.Je pravidlem, že když se snažím vule nastavit, tak vzhledem k opotrebování vacky a vodítka ventilu už se mi asi nepodarí docílit jejich stejné pozice vuci sobe jako pred zásahem do ventilu? 5.Zacnou tím ventily více chrastit? Vím, že to jsou otázky jako z marsu, ale odpovedi na ne jsou pro me duležité. Chci si neco ujasnit. Jedná se o opravu na mém aute (výmena gufer), po které se mi posral volnobeh. Psal jsem tu o tom. I když muj "mechanik" me má pravdepodobne za blbce, tak já nemám jiné vysvetlení vzniklých problému, než že to musí mít spojitost s tou opravou (protože pred vymenou gufer to bylo v pohode a po výmene...) Samozrejme nevím jakou. Budu rád za každý poznatek.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  16:48

« Re: prestavba

Tak jestli se s tim nehnu, urcite se Ti ozvu!:)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  16:17

Podíval bych se na barvu svíček po ohřátí a chcípnutí.Chce to zjistit co to dělá-zapalování,nebo tlak paliva.Měl jsem jednou pučené Uno,byl tam rez v nádrži.Chvíli to jelo Ok,pak se rzí přicpalo čerpadlo a nejelo to.Po vypnutí motoru a nastartování to opět trhalo asfalt.Nejhorší je na takové blbosti přijít.

• « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  16:15

Podíval bych se na barvu svíček po ohřátí a chcípnutí.Chce to zjistit co to dělá-zapalování(nejpravděpodobnější),neb… tlak paliva.Měl jsem jednou pučené Uno,byl tam rez v nádrži.Chvíli to jelo Ok,pak se rzí přicpalo čerpadlo a nejelo to.Po vypnutí motoru a nastartování to opět trhalo asfalt.Nejhorší je na takové blbosti přijít.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  15:46

pardon, svicky:)
    Horsi to je, ze budu muset jit na celni urad proclit to auto (stejne je to bezcelni limit, je to starej kousek), ale nemam ho tam ted cim dotahnout. Tak asi dostanu pokutu kdyz jim to tam dotahnu za 2 tydny...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  15:46

« Re: Ojeta Sierra

to TEEPEE: Ahoj,
    před 14 dny jsem taky kupoval Sierrku, je to sice 85, 1.8 Cl v LPG, takže ti můžu říci orientačně ceny některých dílů.
    Něco je z AutoKelly, AutoTwinu a jednoho Ford servisu v Ostravě.
    Vzduch. filtr - cca 150.-
    Silentblok před. spodního ramene - 85 Kč kus
    Tlumiče přední - Alko - 1350.- Kus, Monroe 1800 kus
    zadní Alko - 1000 Kus Monroe 1100 kus
    Já mám vepředu Alka, ale dozadu jdu na Monroe. Nejlepší asi budou Motorcrafty, ale počítej tak kolem 2000-2500 kus.
    Brzdový kotouč mi daly za 200 korun, sice starší, ale nebylo na něm moc najeto, dokonce mi dali 6 měsíců záruku. Ta cena byla taková nízká jenom proto, že mi měnili tlumiče a starý kotouč se rozpadl. Jinak cena cca 350 starší dobrý a něco kolem 1000 nový.
    Teď budu měnit kloub na pravé poloose, je prasklý, starší mě vyjde na 1000 bez práce, nový kolem 3500, takže jdu do staršího. Jinak včera jsem měl pěknou příhodu, jel jsem po městě a nejednou se začali ozývat strašné zvuky od řídící nápravy a celé auto se začalo kývat, jako kdyby chtěla upadnout. Tak jsem zastavil a zbytek cesty absolvoval na odtahovce do servisu, kde se mi na to podívají. Jsme moc zvědav, co to bude.
    Zadní ložisko nové na pravé kolo cca 1000 bez DPH, staší okolo 500, ale tady doporučuji nový.
    Pokud jste někdo z Ostravy nebo blízkého okolí, tak Vám můžu dát kontakt na jeden Ford servis, kde mají velmi solidní ceny dílů a práce a taky fajn přístup k zákazníkům. Pokud nemáš prachy jsou ochotni jít s cenou trochu dolů. Jinak hodina práce u nich mezi 250-300 Kč, což ujde.
    Držte mi palce, protože tu svoji sierrku jsme koupil za 18000, kastle ok, motor po 170 tis. taky celkem ok, ale ted jsem měnil tlumiče, silentbloky, ten kloub, ložisko, nevím, co je s nápravou. Teď jsem do ni dal dalších 6000, tak aby mě za chvíli nestála 50000. Jinak si ji chci nechat, až bude vše OK tak jde na celolak.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  15:43

Prave ted to zkoumame. Po nastartovani na studeny motor to bezi normalne. Po asi tak 3-4 minutach ale zacnou padat volnobezne otacky. Podle mne to bezi na 3 valce. Pak chvili zas ok. Svisky, rozdelovac, kabely nove.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  13:49

Daytona:jaký věci na motor scháníš?Něco málo doma mám,spíš ti poradím kde a za kolik sehnat.Jak se to chová to auto?Po zahřátí už nechytne?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  13:19

« Re: Černý konec černé série

To vypadá na to ložisko. Mě zase hučí trochu převodovka pokud spojka není vyšláplá. Když na ni šlápnu, tak to stihne. Prý jsou to synchrony.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  12:56

Daytona-Díky za nabídku dílů.Jde o to,že na cosím je moc vaření na moc místech.I po sebelepším vyvaření to není nikdy ono.Byl se na ní podívat klempíř,říkal at kastli nekupuju,že půjde opravit-tak 2 dny práce.Je na něm(cosw.) na několika místech popraskaná podlaha,prorezlá podlaha pod sedačkou spolujezdce,prorezlá vana na rezervu,podlaha poničená od heverů(provalená a rozmačkaná dovnitř)aj.Je to rok tuším 90 a chtěl bych jí předělat na rok 92-nová kastle,palubka,předělat na orig klimu.Proto ted scháním informace podle kterých se rohodnout,bud klempíř nebo kastle.Spíš se kloním na stranu kastle.Stejně bych kupoval palubku,nádž aj.ze sirky 92.Ta stávající kastle sice zvenku není špatná(nebouraná),ale nesedí např dveře,poničené gumy oken od lepení folií a jiné věci.No,jezdila prý závody proto tak vypadá.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  12:19

« Re: Černý konec černé série

Nazdárek tak už mám zase problém u sierry 1.8TD je to divné že :o))))). Při sešlápnutí spojky při nastartovaném autě jdou slišet takové drnčivé zvuky. Když jí pustím je to OK. A když chcípnu auto tak to taky zadrnčí . Tak a je to na vás :o)))). Doufám že to není ložisko ve spojce protože to jsem jediné při GO motoru+ lamela spojky zapoměl vyměnit. Já hlava dubová .
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  10:35

Km se nulují stiskem.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  10:23

to fido: jak ted premyslim, mozna bys nemusel kupovat celou kastli novou. Ja mam z te moji stare bouracky zdravou podlahu, zdrave prahy. Ja bych Ti je kledne dal, jediny problem je, ze to mam na Slovensku (tam jsem boural). Tim ze je to zdrave, myslim absolutne bez koroze!! Jestli nic jinyho nesezenes, je to Tvoje!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  10:18

to fido: auto jsem sehnal na inzerat, je to ten kterej chcipa kdyz se zahreje:) Bylo to ale dost daleko od Prahy, odtahovkou prijel muj kamos, za cestu jsem dal tak 6000. Horsi to bylo ale na hranici. Doporucuji Ti sehnat neco proclenyho tady, ikdyz nevim, zda sezenes tak zdravou kastli jako ja tam (proto jsem ho kupoval). Predtim jsem se koukal na tuzemskej trh, ale nic moc. Jo, a musim to jeste proclit,
    snad se dostanu do bezcelniho limitu a nebudu platit zadne clo:) Mas veci na motor DOHC?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  09:54

Diky, zkusim ten druhy klic (zachovalejsi) co jsem dostal a uvidim.

Jak jsem rikal, uz jsem si vzpomel na dalsi vec, existuje na Inetu navod k obsluze? Vsechny mozne dostupne dilenske prirucky jsou sice fajn, ale nektere trivialni veci v nich nejsou (jako treba ta blbost, jak se nuluje denni pocitadlo km, jestli stiskem a nebo tocenim, nechci s tim hned neco udelat, radsi si to nejdriv vsechno pekne prectu, nebo co ze je to ve vnitrnich zaoblenich svetlometu, ktere se mi vcera nepodarilo rozvitit... (dalkovky, mlhovky, nebo je to jen hluchy prostor) No jsou to blbosti, vim, nejezdi to na ne.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  09:32

K těm zámkům. Měl jsem podobný problém. Nešlo mi odemykat na straně řidiče. Na druhé šlo obojí. Myslel jsem, že to bude zámkem, ale nakonec to spravil nově udělaný klíč. Ten starý byl dost ojetý - zakulacený. Jinak za ten klíček chtějí taky pálku - skoro 400, ale snažší než měnit zámky a náhradní klíč jsem stejně potřeboval.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.03  09:07

« Ojeta Sierra

Tak Sierra je doma (74kW OHC, sedan, 1989, cca 160tkm). Zaciname se seznamovat, zatim nebylo moc casu a tak touto cestou teoreticke veci. Doporucene naplne, ci jejich normy-klasifikace, co pouzivate vy? Vlozky zamku dveri, na jedne strane muzu jen odmykat, na druhe zase zamykat (centralni zamykani). Kde byva nejcasteji problem? Ceny vybranych dilu: Brzdovy kotouc predni, dily vyfuku, rozvodovy remen, vzduchovy filtr. Co je vhodne, krome vymeny naplni, rozvodoveho remenu a vzduch filtru jeste po koupi udelat? No urcite jsem neco zapomel, ale zatim staci. Diky TP
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…