Ford Sierra
« Hlava
V úterý jsem konečně odstrojil hlavu-vačky,hydroštely a ventily jsou pryč a v pondělí jí vezu k odborníkům.Jsem velmi zvědav,co mi řeknou.O svátcích bude probíhat další rozebírání motoru a následném čistění.Po roztočení ventilů v soustruhu se zdají OK.Toť ve zkratce vše. -
« Re: prosím o radu
to all : všechny vaše info si značím a budu o nich přemýšlet, teď se mi podařilo sehnat kolegu ve firmě, který asi před dvěma lety absolvoval něco podobného a říkal, že městská přestupková komise ti jenom vlastně předá složenku na pokutu, ale skutečné vyšetřování proběhne na polici, kde tě u výslechu budou chytat za každé slovíčko, aby tě dostali tam, kde tě chtějí mít -
« Re: prosím o radu
Tak se to zda v poradku, protokol (vypoved) je podle meho nazoru to, ceho se v dalsich rizenich budou vsichni drzet a odmitnout ji jako poskozeny, je jen poskozenemu ke skode. Manzelka mela zustat, ja jsem tehdy mel manzelku - spolujezdce a protokol se sepisoval s kazdym z nas. Jestli se da delat ve veci vice netusim, mam pocit ze uz jsi sve moznosti vycerpal. Jeste se preptej, jako ucastnik rizeni mas asi pravo nahlizet do spisu, abys vedel, jak se veci maji. -
« Re: prosím o radu
Ty ceny na autocora jsou hodně slušný, jinak svařit nárazník(zvlášť ten pro lak-je to jinej plast) není problém, dělá se to horkovzduškou - zrovna teď jsem u kámoše(dělá to VELICE dobře a i levně) nechal dělat přeraženej z escorta - pod levým světlem rozdrcenej, na dva kusy, vzal si za to 800,-.....není to moc složitý, nějaký drbky svařím i sám -
« Re: prosím o radu
teepee : protokol jsme sepsali, polda sice říkal, že mohu odmítnout výpověď, ale zvážil jsem to a říkal jsem si, že spíše by mi to mohlo přitížit, v protokolu jsem všechno uvedl vč. toho, že chlápek ujel z místa nehody, a že během vyšetřování změnil svou výpověď - jestli to k něčemu bude, jinak ve voze se mnou byla manželka se synem, ti ovšem odešli domů, protože byla hrozná zima, nevím jestli to má nějaký význam, ale policajti se na svědky vůbec nevyptávali -
« Re: prosím o radu
sm: a vubec, zajdi do prvniho knihkupectvi, tam utrat cca 130Kc za platnou ucebnici pro autoskoly, ktera obsahuje nektere podstatne zakony, at vis, jestli si nekdo netezi z Tve nedusledne znalosti zakona o provozu na pozemnich komunikacich. (i do praxe se hodi osvezit si davno zapomenute a dodrzovat nejen obecne zazite zvyklosti) -
« Re: prosím o radu
daytona : nejdříve ten chlápek říkal, že mi to uhradí, ale když ten policajt jednoznačně určil jako viníka mne, tak chlápek otočil a řekl, že jsem mu vjel do cesty (kdyby tě zajímalo, jak ten polda poznal, že jsem viník - tak podle toho, že mám nabouraný blatník a nárazník - obdivuji jeho inteligenci) teď mi faxem přišel protokol o nehodě od policie, chlápek má §16 odst 6 zák 361/2000 a já §25 téhož zákona, rozhodnutí - věc je v šetření, on má škodu 2 tis, já 25 -
« Re: prosím o radu
Já mám také zkušenosti se šetřením - již 3měsíce čekám .... a nic, asi je budu muset popohnat ... mimochodem - prémie nebyly až tak vysoké abych plýtval časem na takové věci jako je práce, takže od teď budu chodit do zaměstnání ==> web bude co nevidět - do Vánoc zcela určitě, možná do pátku ale to neslibuji, neboť na mě něco leze a trochu se kurýruji. Každopádně rozčilovat se má člověk jen do výše svého platu, takže jsem naprosto klidný a vyrovnaný :o) -
« Re: prosím o radu
Nechapu presne vo co jim de, rozdelit vinu...hlavne kdyz ten se Skodovkou uznava taky svoji vinu (a jestli ne, tak bych to z neho vymlatil, svine). Mozna v tomhle pripade bych se zeptal nejakeho advokata, zda jsi mel narok chytit tu svini a odjet z mista cinu nebo jsi ho mel nechat vyparit...ja bych ho chtel chytit taky. Nemas nejakyho znamyho advokata, nebo poldu s vyssi hodnosti??