Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:42

« Re: Rozvodovy remen

U DOHC je prý (osobně jsem neviděl) ozubené kolo na klice na klínku, který ale nemá funkci unášecí, nýbrž pouze polohovací pro montáž. Unášení je provedeno třením - stažením maticí na klice. Pokud se tato matice povolí, klínek se střihne, a je hotovo. Stává se to po GO motoru, kdy se tato matice dostatečně neutáhne, nebo už prostě není schopná zůstat dotažená vzhledem k již použitému závitu. PS: Nehaňte mi řetěz! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:39

« chcipani DOHC

Mel jsem problem, ze se mi po zahrati motor zacal chcipat. Problem byl ten, ze po zahrati mi treti valec ztratil kompresi, a jezdilo to vicemene na 3 valce. Takze v lepsim pripade to budou pistni krouzky, v horsim hlava. Mam radost:(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:35

« Re: sraz červen

Nápad je to dobrý, ale po zkušenostech z minulých srazů jsem rezervoval salonek pro cca 40 osob. Tak aby nás nebylo moc :-) Pokud přijedou všichni, kdo mi potvrdili účast, tak se k této kapacitě blížíme. Na druhou stranu to známe: Sliby - chyby. Nemyslím tím nikoho osobně!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  15:17

« Re: Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek

Je to tak, je to vyrovnavaci nadrz na benzin. Presne jak to rikal Martinson, prebytecny benzin tece zpatky do nadrze.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:04

« sraz červen

Tak mě napadlo, jestli by nebylo od věci dát o srazu na vědomí do Annonce nebo i jiných inzertních novin. Teď jsem brouzdal po webu a napadlo mě kontaktovat i např. sirkaře z Rakouska ([odkaz] ať to nedopadne jak ten první sraz. Co jsem tam byli s Ríšou a Rendou sámi.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  12:20

« Stránky s hodnocením 1,8 TD

[odkaz] je tam monžné najít hodnocení všeho možného.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  11:07

« Re: Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek

Je možný že má funkci filtru, ale připadá mi že to má i funkci omezení tlaku benzínový pumpy do karbecu, s tím že přebytečnej benzín teče zpátky do nádrže. Palivovej filtr tam mám klasickej papírovej, jde mi spíš o ten tlak.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:26

Tak tohle je ciste o stesti, v jake chvili ti to praskne. Uz jsem videl typka, ktery na Vectre 1.6 jenom nasadil novej remen a jezdilo mu to dale.
    A take jsem videl motor Fida, kde se mu na pistech nechali "otisky" ventilu...zlatej retez:))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  21:35

Lambda je v pohode vsechno bylo v pohode ale tohle me docela vypeklo - minulej rok byl davanej preventivne novej. Ted mam sakra malo casu takze servis to jisti ale doufam ze to nebude moc velka palka
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  19:24

« Re: Ventily

ale navštívit mě klidně můžeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  19:23

pokud je to v únosné míře, tak bych se na to vy****. ad. diagnostika: nastartovat, diodu - měla by svítit, nebo rychle blikat, pak propojit ty další dva póly. nebo póly a pak diodu
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  16:21

Willi: Dneska jsme nastavili vůle ventilů. Měl jsem na obou 0,20mm. Dali jsme tam 0,20 a 0,25. Volnoběh mi při zkušební jízdě držel v pohodě. Ještě k Tvé poznámce zdiagnostikovat. Podle Tvého návodu jsem si udělal to zapojení dioda+odpor. Chtěl bych ale upřesnit postup kroků při samotném testování v autě. např 1.zapojit diodu na konektor. 2.nastartovat... Pokud to nedám dokupy sám, asi bych moc neváhal a zkusil Tě navštívit.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  16:14

Ty gufera jsem měnil kvůli ztrácení oleje. Je to asi o trochu lepší, ale po nastartování mi z výfuku vyletí namodralý obláček dýmu. Myslím, že to jde přes kroužky. Co to znamená v korunách? Není levnější vyměnit celý motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  12:44

zdar michale! chce to sundat hlavu, zkouknout písty a ventily, pokud jim nic nebude, dát tu hlavu spravit - pokud tomu nic nebude, budou stejně s nejv. pravděpodobností načnutý vodítka ventilů... hlava tak do 2000,- + těsnění + řemen + kladka + práce... v nejlepším případě... PS: co ta lambda, slouží dobře?
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.03  11:05

« Rozvodovy remen

Pratele mate nekdo zkusenost co se stane s ventily a valci kdyz vam praskne v 80ti km rychlosti rozvodak ? Ozvala se jen jedna tupa rana (pravdepodobne zpusobena tim ulitlym remenem) ale motor se bez jakyhkoliv neprijemnych zvuku dotocil az do zastaveni v tichosti. resp. kolik tahle sranda bude stat
    2.0i OHC
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  19:58

Jak říká Daytona. ovšem jestli máš šplíchačku, předstih řídí EEC. ....výměna gufer - musí dolů hlava, takže ten tvůj volnoběh může taky dělat špatně připojený nějaký senzor, příp. poškoz. kabeláž atd. zdiagnostikovat!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  18:48

« Re: Brzdy - kotouče, destičky apod.

Hladinu brdovky kontroluj při zapnutém klíčku(stačí poloha 1).Brzdy u sierry mají vlastní elektrické čerpadlo dělající tlak-nemá vliv běžící motor.Je možné např při jízdě zkopce při vypnutém motoru a zapnutém zapalování normálně brzdit i se systémem ABS.To snad žádné jiné auto nemá.Jiné auta využívají podtlak z motoru auta.Po natlakování brzd čerpadlem by hladina brzdovky ležet mezi ryskami min a max.Před tlakováním čerpadlem( např druhý den nebo při vypnutém klíčku šlapat na brzdu tak dlouho,až se brzdy odtlakují-pak je pedál tvrdý jak šutr)je hladina vyšší-při běhu čerpadla hladina pomalu klesá.
    Destičky-na přední ose mám textary.Jsou srovnatelné s originálem(o malinko brzdí méně-můj pocit).Na zadní nápravu(taky s ABS-kotouče)jsem nejdříve dal levné destičky ROADHAUSE.Brzdily podstatně méně.Doufal jsem,že si teprve sedají ale ani po ujetí cca 15000km stejné ještě mi jedna deska trochu vydřela kotouč.Po stočení kotoučů a výměnou za orig ,tuším Lukasy,se účinost ruční brzdy zvedla.Ceny destiček už nevím.Ještě upozornuji,při výměně zadních destiček se pístky brzdičů nedají normálně zatlačit,ale musí se šroubovat ve směru hod.ručiček.Já to prováděl ještě pomocí truhlářské svorky,kterou jsem pístek tlačil dovniř a zároven šrouboval siky kleštěmi dovnitř.Ještě pozor-na zadní destičce je klínek zapadající do vybrání v pístku.S předními destičkami není problém,pístek jde normálně zatlačit(pomocí svěrky,rukou to moc nejde).Akorát jde špatně sehnat imbus číslo 7mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  09:48

Vule ventilu se nastavuje pri studenem motoru. Na sacich ventilech 0.20 mm, na vyfukovych 0.25 mm.
    Maji se nastavit vzdy po ujeti cca 15000 km. Ja jsem je nastavoval vzdycky na tyto hodnoty. Nekdy to chce trosku pohrat i s predstihem.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  09:40

« Re: 1.8 TD

No došlo,že to nebude všetko s kostolným poriadkom, ale keď si od chalupy 350 km tak už domov to treba nejako dobojovať...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  09:37

« Re: 1.8 TD

jjaros: to ti nedochází, že když budeš držet pedál na podlaze ve snaze jet těch 120kmh, tak se ti taky může stát, že těma uchcávajícíma tryskama propálíš písty a budeš mít vyděláno.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…