Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Rozvodovy remen
U DOHC je prý (osobně jsem neviděl) ozubené kolo na klice na klínku, který ale nemá funkci unášecí, nýbrž pouze polohovací pro montáž. Unášení je provedeno třením - stažením maticí na klice. Pokud se tato matice povolí, klínek se střihne, a je hotovo. Stává se to po GO motoru, kdy se tato matice dostatečně neutáhne, nebo už prostě není schopná zůstat dotažená vzhledem k již použitému závitu. PS: Nehaňte mi řetěz! :-) -
« Re: sraz červen
Nápad je to dobrý, ale po zkušenostech z minulých srazů jsem rezervoval salonek pro cca 40 osob. Tak aby nás nebylo moc :-) Pokud přijedou všichni, kdo mi potvrdili účast, tak se k této kapacitě blížíme. Na druhou stranu to známe: Sliby - chyby. Nemyslím tím nikoho osobně! -
-
« Re: Mezi benzínovou pumpou a karburátorem je soudek
Je možný že má funkci filtru, ale připadá mi že to má i funkci omezení tlaku benzínový pumpy do karbecu, s tím že přebytečnej benzín teče zpátky do nádrže. Palivovej filtr tam mám klasickej papírovej, jde mi spíš o ten tlak. -
« Re: Ventily
Willi: Dneska jsme nastavili vůle ventilů. Měl jsem na obou 0,20mm. Dali jsme tam 0,20 a 0,25. Volnoběh mi při zkušební jízdě držel v pohodě. Ještě k Tvé poznámce zdiagnostikovat. Podle Tvého návodu jsem si udělal to zapojení dioda+odpor. Chtěl bych ale upřesnit postup kroků při samotném testování v autě. např 1.zapojit diodu na konektor. 2.nastartovat... Pokud to nedám dokupy sám, asi bych moc neváhal a zkusil Tě navštívit. -
« Re: Rozvodovy remen
zdar michale! chce to sundat hlavu, zkouknout písty a ventily, pokud jim nic nebude, dát tu hlavu spravit - pokud tomu nic nebude, budou stejně s nejv. pravděpodobností načnutý vodítka ventilů... hlava tak do 2000,- + těsnění + řemen + kladka + práce... v nejlepším případě... PS: co ta lambda, slouží dobře? -
« Rozvodovy remen
Pratele mate nekdo zkusenost co se stane s ventily a valci kdyz vam praskne v 80ti km rychlosti rozvodak ? Ozvala se jen jedna tupa rana (pravdepodobne zpusobena tim ulitlym remenem) ale motor se bez jakyhkoliv neprijemnych zvuku dotocil az do zastaveni v tichosti. resp. kolik tahle sranda bude stat
2.0i OHC
Diky -
« Re: Brzdy - kotouče, destičky apod.
Hladinu brdovky kontroluj při zapnutém klíčku(stačí poloha 1).Brzdy u sierry mají vlastní elektrické čerpadlo dělající tlak-nemá vliv běžící motor.Je možné např při jízdě zkopce při vypnutém motoru a zapnutém zapalování normálně brzdit i se systémem ABS.To snad žádné jiné auto nemá.Jiné auta využívají podtlak z motoru auta.Po natlakování brzd čerpadlem by hladina brzdovky ležet mezi ryskami min a max.Před tlakováním čerpadlem( např druhý den nebo při vypnutém klíčku šlapat na brzdu tak dlouho,až se brzdy odtlakují-pak je pedál tvrdý jak šutr)je hladina vyšší-při běhu čerpadla hladina pomalu klesá.
Destičky-na přední ose mám textary.Jsou srovnatelné s originálem(o malinko brzdí méně-můj pocit).Na zadní nápravu(taky s ABS-kotouče)jsem nejdříve dal levné destičky ROADHAUSE.Brzdily podstatně méně.Doufal jsem,že si teprve sedají ale ani po ujetí cca 15000km stejné ještě mi jedna deska trochu vydřela kotouč.Po stočení kotoučů a výměnou za orig ,tuším Lukasy,se účinost ruční brzdy zvedla.Ceny destiček už nevím.Ještě upozornuji,při výměně zadních destiček se pístky brzdičů nedají normálně zatlačit,ale musí se šroubovat ve směru hod.ručiček.Já to prováděl ještě pomocí truhlářské svorky,kterou jsem pístek tlačil dovniř a zároven šrouboval siky kleštěmi dovnitř.Ještě pozor-na zadní destičce je klínek zapadající do vybrání v pístku.S předními destičkami není problém,pístek jde normálně zatlačit(pomocí svěrky,rukou to moc nejde).Akorát jde špatně sehnat imbus číslo 7mm.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!