Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  15:26

« Re: Rozvodovy remen

Daytona: Tak bohuzel se to potkalo uplne vsude na valcich jsou otisky jak kdyz petikorunou dloubnes do formely jo a nedavejte si nikdy auto ke znamymu - tvrdil ze ten remen byl menenej pred rokem ale vypadal starim na 10 let :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  15:26

« Re: Spojka nebo převodovka

Ještě by to mohlo být volnou převodovkou. Mě to na jedničku cukalo a byla volná. Dokonce se mi stalo, že se převodovka uvolnila, nešly tam narvat pak vůbec žádné kvalty.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  14:37

Mam stejny problem, nova spojka to nevyresila a dokonce s novou spojkou nezmizelo ani skubani pri pusteni plynu ve vyssich (2500+) otackach...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  14:35

« Re: Zadni naprava

Nestras. Podle toho jak to popisujes si to moc neumim predstavit, vim jen, ze to vzniklo po tomtez co popisujes - vymene PZ nosniku. Akorat ze ten sroub nebyl ulomeny ale jen cely vypadly. Co je navic pruser - nemam ho, zustal u pana R.T. v Libeznici, kam jsem ho privezl s sebou abychom to resili spolu s dalsimi vecmi, ale zapomneli jsme na to, sroub tam zustal lezet nekde na ponku a vzhledem k tomu, ze uz sve auto vozim jinam, se s nim patrne nikdy nesetkam :-( Nemate ho nekdo ? V pondeli jedu do servisu a potreboval bych ho mit s sebou. Kdyztak zavolejte, 777117702 Praha.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:22

synchrony, spojka...
  • 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:18

« Spojka nebo převodovka

Pánové, potřebuji zkušenosti někoho z vás, aby mi poradil. Jedná se 2.0i DOHC 90.rok. Mám problém při řazení 1. rychlosti a zpátečky, ale né vždy. Někdy to tam doslova nejde, jindy bez problémů. Když to nejde, dám dvojku, popostrčím o pár cm a pak už to zase jde super. Řada lidí tvrdí, že to je spojka, ale to by snad byl problém trvalý a vždy stejný. Co vy na to? Díky za typy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.03  13:03

Tak tenhle sroub mi narame pripomina ten,. co jsme v patek ze zadni napravy vyndali (vyvarovali jsme nosnik nad napravou - lahudka, ted uz mam oba v cajku) a pri zpetne montazi v nedeli se ten srou b zalomil v zavitu a v kastli ... Takze rozparat kastli zevnitr pod zadnima sedackama, kde je takove osazeni s nalitkem, kde je zavit - to jsme museli odriznout a sroub tam dat novy + matku nahore, takze matka by ti tam nikde cestovat nemela, maximalne cele "to", do ceho je sroub nasroubovany, ale ze by se to utrhlo? ... Jo jinak to je sroub, kterym drzi zadni rameno pres silentblok.
  • 00 Reagovat !

foto

29.04.03  11:11

« Jen tak

O vikendu spotreba na dlouhy trase 6.88 s mym DOHC. A to jsem jeste na dalnici zkousel co to da a bylo tam skoro 210...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  11:01

« Re: chcipani DOHC

Tak je to hlava. Po rozebrani je to videt, ze u tretiho valce hned od vyfukoveho ventilu je malinka prasklina, smerem ke kraji, takze ne k sacimu ventilu. Dam celou hlavu na GO, takze vymena ventilu, gufer, zabrouseni...atd.
    Ale co mne velice prijemne prekvapilo, jsou steny valcu. Absolutne OK, zadne poskozeni, krasne pisty. A to ma najeto 210 tisic!!! Musi to byt vynikajici motor. Ja ty fordky proste miluju!!!:))
    Neprijemne prekvapeni je, ze musim menit jednu poloosu a zadni loziska plus brzdove oblozeni vzadu. Predstavte si, ze z OHC rv. 1989 nepasuje
    nic na DOHC rv. 1990! To mne nas..lo, protoze v OHC jsem mel predtim vsechno nove. Takze na DOHC mam sirsi poloosy, vetsi loziska a trosku jinej brzdovej buben.:) Sakra prace!
    Na motoru pak jeste budu menit rozvodovy retez, ted uz to bylo nasponovano do maxima. V patek mozna vyjedu!!!:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.03  09:04

j77> a to si to nenechas nekym prohlidnout? v klidku jezdis a nebojis se? docela me desi predstava, ze pojedu proti tobe ve chvili, kdy si to tvoje naprava definitivne rozmysli ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  08:16

To si myslim taky, akorat nevim, kde (v ktere dutine) hledat tu matku a kde presne ten sroub ma byt. Docela me to znervoznuje, abych pravdu rekl :-) i kdyz uz s tim takhle jezdim pul roku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  00:00

Je to zajímavý - slyšel jsem zkazky o praskajících DOHC hlavách, ale už jsem měl v rukách zadřený, potkaný, uvařený, i zamrzlý(porupaný) DOHCéčka, a hlava vždycky bez úhony
  • « 00 Reagovat !

foto

Takovejhle šroub je tam snad jen ten, co drží trubku nápravy na každé straně ke kastli.
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: Predni naprava - tlumice

pokud předtím neplavalo a nic jinýho se s tím nedělalo, tak asi jo :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  22:55

« Predni naprava - tlumice

Dotaz c.2: Muze mi fakt, ze pri vymene tlumicu prisel na kazdou stranu jinak stary a tudiz nestejne pruzici tlumic, zpusobovat to, ze auto plave ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  22:53

« Zadni naprava

Ahoj vsem, mam dva dotazy, snad mi poradite :-) Dotaz c.1: uz to tu probehlo ; v jistem servisu mi pri osetrovani dutin, spodku a vnitrni podlahy jaksi zapomneli vratit na puvodni misto jeden hrozive vypadajici sroub - dlouhy je tak 13 cm, asi tak 7 mm siroky, zavit mel jen na poslednich 5ti cm a vypadly visel kolmo dolu za hlavu sroubu v PZ rameni, v tom vybrani zhruba uprostred, jakoby pod tlumicem. Matka od tohoto sroubu mi dodnes pri rozjezdech a zastaveni putuje nekde vzadu v aute. Byl bych v klidu, kdyby nebylo dvou veci - jednak jsem meril vzdalenost od horniho kraje pneu ke kastli a na te strane, kde sroub chybi, je o vic nez 2 cm vetsi nez na druhe, za druhe, vjedu-li PZ kolem do diry nebo na nerovnost, auto si na te strane jako smykne, trochu poskoci a rana se ozve slusna, mnohem vetsi nez na druhe strane - pricemz tlumice jsou oba nove. Nemate nekdo tuseni, odkud ten sroub vyndali ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  22:52

Daytona-prý je to dost častá věc.Praská to mezi sacím a výfukovým ventilem.Viděl jsem to i po opravě po svaření.Malinká možnost může být i prostřelené těsnění pod palicí.Já furt nemůžu sehnat ty vodítka ventilů do mé hlavy.Bez nich ten motor neopravím.V elitu kde jsem vykoupil poslední 2 a po následném objednání dalších 4 na ně stále čekám-asi už měsíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  22:46

« Re: Rozvodovy remen

Rob-Obávám se,že toto byl přesně můj případ.Nerad bych něco podobného absolvoval i u cosího(řemen fuj,bojím se ho).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  17:31

Asi mas pravdu. Ja se bojim praskle hlavy...:)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  16:44

Neřekl bych, že jsou lepší kroužky než hlava. při výměně kroužků musí dolů hlava, setrvák, vana...novej napínák řetězu(1.500,-), těs. pod hlavou(1.000,-), šály na ojnicích a stejně nemáš jistotu, že se ti to na klice nepřidře(vlastní zkušenost)...pokud netěsní ventily, dáš tak dvojku do hlavy, +napínák, těsnění, ale nemusíš vyhazovat motor(nebo skříň a nápravu).........to Rob2: I love řetěz :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…