Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Dve otazky - DOHC
Tak jsem tu zase s dvema dotazy:
1. Kdyz se jedu, a motor je studenejsi - treba rano po prvnim nastartovani toho dne - pri pridavani plynu vic a vic hvizda, zni to jako kdybych mel turbo, nicmene nemam. Ten zvuk je ale hodne podobny. Cim by to mohl byt ?
2. Muzu nejak zkontrolovat stav kliky ? Jake mohou byt na klikovce zavady a jak by se pripadne projevovaly ? -
« Re: DOHC
Nemuzu Ti rict kolik stal ten vyfuk, auto jsem kupoval z Nemecka, a uz tam byl. Stejne jako nizsi a tvrdsi sportovni pruziny plus sportovni tlumice Koni. Od zeme to ma jen 8-9 cm. Na D1 to ale pekne hazi:))
Mam tam take sportovni volant Momo, plus chromovanou kulisi radicky. To tam bylo take.:) -
Mam tam koncovy dil Remus. Plus sportovny filtr K&N. Ale nejvetsi plus je asi stejne ten motor. Puvodne jsem ho chtel nechat provrtat, udelat GO, ale po sundani hlavy jsme zjistili, ze by to bylo zbytecne. Zadne opotrebeni tudiz tam nebylo. Po 210 tisic km!!! Mam tam tez namontovany nezavisle topeni Webasto, 5 minut pred startem to zapnes, zahreje Ti to motor. Takze pri startu je motor jiz dostatecne teply. Zadny studeny start. Asi proto ten motor tak vypadal.
Jo, a merili jsme to na kolech. -
« Re: sraz červen
keno: Platí, co napsal daytona. Co se týká ubytování, zajistí si každý sám, neb každý má jiné představy a jinak plnou (nebo prázdnou) peněženku. Nějaké informace o možném ubytování snad budou na www stránkách MěÚ Blansko. Bez záruky. Co se týká programu, tak něco bude - snad mě nebudete proklínat ... -
daytona: Výkon jste měřili na kolech, nebo před namontováním motoru přímo na klice? Je to víc (o dost), než udává výrobce. Co máš za pěkný výfuk a za kolik? Jestli si vzpomínám, tak jsi se o něm už zmiňoval (možná se pletu), ale nechce se mi to hledat zpět. Dík. -
« Re: Mazání
To vím, ale nevím, kde ten spínač najít... Podle knížky by to mělo být u filtru, ale tam jdou akorát dvě hadice od vody do výměníku a pak trubička k mazání turba a pak tam jsou dva šrouby které drží celý výměník k bloku. Pokud tam je ještě něco jiného, tak to nevidím. -
O vikendu jsem najezdil 1000 km s moji novou sirkou...parada! Jezdi bajecne, na motorove brzde jsme mu zmerili vykon 139 koni. Dela to asi take ten vyfuk, kterej tam mam, a take dobre zabehnutej motor. Jsem od toho jezdeni jeste porad v euforii..:) Jo, spotreba kolem 7 litru. -
« Mazání
Pořád mi problikává kontrolka mazání při nižších otáčkách. Výměna oleje pomohla (přes čerpadlo se ředil naftou), ale pořád to problikává. Nevíte, kde je ten regulační ventil mazání. Chtěl bych ho pročistit. V KOPP je to dost mizerně popsáno. Je tam jen zmínka, že je to u filtru, ale tam jsem nic nenašel. Ještě me napadá špatné olejové čerpadlo. Jak lze poznat, že se motor přidírá. -
« Re: A zase TD-už išlo dlho dobre!
Nevím, nevím. Mé TD jede i s mizerným turbem a velmi bídnými tlaky v pohodě 170. Turbo už dost cedilo olej, také mělo trochu obroušené lopatky. Po výměně turba za trochu méně jeté to jezdí více méně stejně, jen méně žere olej. Velmi líně mi to jelo jen v případě, když jsem odpojil ten níže mnohokrát diskutovaný podtlakový regulátor na čerpadle. Když máš ale jiné čerpadlo, měl by být regulátor O.K. Pokud se turbo točí normálně, mělo by být i trochu slyšet, jak se kolem 1800-2000 otáček roztočí. Pak musí být opravdu chyba jen někde v dodávce paliva -
« A zase TD-už išlo dlho dobre!
Chalani, prosím o pomoc!!! Nemali sta niekto problém so zlým turbom? Mne auto ani po výmene trysiek, filtrov, prefúknutí všetkých hadičiek a ich následnej výmene a nakoniec aj výmene čerpadla za iné ide stále strašne lenivo a pomaly-max120kmh. Turbo sa točí a aj celkom fúka do sania, ale neviem,či dosť. Všimol som si, že lopatky v sacej časti sú nejaké zbrúsené, akoby sa tam niečo dostalo a oni sa na tom zodrali.Je to možné??? Však pri rýchlosti točenia turba by mi museli preletieť cez kapotu!!! A hlavne nič tam nebolo a o nič sa neopierajú!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!