Ford Sierra
« Cukani
Panove. (2,0 74kW) Lze na dalku tipnout, co muze zpusobovat poskubavani motoru pri jizde. S lehkou nohou auto jede normalne, s pridavanim spise poskubava a neochotne zrychluje a na plno pak vystreli. Dela to jen chvili, zatim mi pripada, ze tak po cca 5km po vyjeti, pak uz zase ne. Pokud nemate tip na nejpravdepodobnejsi pricinu, co s tim? Diagnostiku? A kde, jsem z Prahy-Zapad, mam auto jen chvili a tak uvitam tipy na dosazitelne a sikovne opravare nasich stroju. -
« Re: Fuj..
Tak sierry podle mne vubec nevypadaj osklive...Ja jsem si prvou sirku kupoval proto, ze se mi libila, a za ty prachy jsem nic hezciho a lepsiho nenasel. Mohli by jsme diskutovat treba take o tom, co je to za magora, ktery si kupuje ojetou feldu 1,3 MPI za 160 tisic:)...Jinak u nas cikani jezdi v zigulkach, Moskvicech, Volhach, ti bohatsi v Mercedesech ze 70. let.:) Vcera jsem na dalnici vyskolil noveho Passata TDI, a to mi bohate staci. -
« Re: Fuj..
Hm, ja si koupil Sierru misto LADY 21011. Na silnici me predjizdel kazdy, kdo mel byt jen jednoho kone navic, protoze prece pred nim nepojede LADA... Navic brzdy bez posilovace, nozni ostrikovac, nevyhrivane zadni sklo, mdly vykon, tuhe rizeni, tvrde perovani, vysoka uroven vnitrniho hluku, nehospodarny motor... Takze by Sierry a LADY byly jedno a to same? Ze by opravdu pisatelova slabost na duchu? :-) -
« Brzdy na Escortu 1,8D
Prosím o pomoc.Mám Escorta 1,8D a asi před 14 dny začaly problémy s brzdami.Podle mě je špatný podlak z vývěvy.Mám tam momentálne 0,5MPa.Na šroťáku jsem koupil jinou a stále je to stejný.Při brždění špatně funguje posilovač, na poprvé to jde, na podruhý už nemám podtlak tak je pedál tvrdej a přirozeně nebrzdí...Těsnost bude v pořádku, protože když ráno vyndám hadičku, tak tam nějakej podlak je.Nevím kde už bych měl hledat.Díky za rady...E-mail: Hlas@seznam.cz -
« Re: x
Na výměnu 4x ventily-mám koupené,4x vodítka ventilů-zatím mám jen dvě a další dvě nemůžu sehnat.Potom vyměnit asi na obou stranách simeringy na ventilech.To je vše.Na cosím se skoro nic nezměnilo,akorát jsem sundal plasty pod prahama.Stále jenom chytá prach v garáži.Chystám se ale v nejbližší době vyrvat motor a pak už jenom sehnat jinou kastli a začít přestrojovat příp.lakovat.
1.) Zkontrolovat svicky, nejsou-li cerny jako svine a nekouri to do vejfuku. Pak by to mohly byt ty milionkrat probirany gufera na ventilech a pripadne od oleje v cudu lambda. Neni problem se startovanim, pripadne po startu hodne koure z vejfuku? Nestrili do vejfuku pri deceleraci?
2.) Potenciometr na skrtici klapce, opet mnohokrat diskutovany. Pak to ale asi bude chlastat vic, tak 13-15 l.
3.) Taky mozna jenom blba svicka nebo kabel, kamos to mel ted na Mondeu.