Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Zapalovaci svicka
Ja jsem tohle videl na Lade dedy. Predtim tam asi nekdo menil svicky pri zahratem motoru, a po$ral tam zavit u tretiho valce. Pri studenem motoru se svicka jenom trochu zatocila, ale nechtela ven. On to pak zkousel pri zahratem motoru vyndat, az se mu to povedlo. Pak pri studenem motoru zasrouboval novou svicku. Nevim, jestli je tohle spravny postup, ale jemu to pak jezdilo:) -
« Zapalovaci svicka
Vyjmenujte mi vsechny mozne duvody proc by nemela jit vysroubovat zapalovaci svicka z hlavy valce motoru N4. Jde povolit, ztuha otocit o 1/6-1/4 otacky a pak to vypada, jakoby se opet dotahla. Vratit do puvodni polohy (dotahnout) lze. Hrubou silou to zkouset nebudu, nejdriv se vsudemozne zeptam. Svicek jsem se nasrouboval uz dost, ale nikdy jsem s timhle nesetkal, snad krome nedobre vyvlozkovane hlavy Jawy ([odkaz] A jake svicky se vam v techto motorech nejvice osvedcily? -
« Re: Kufr neboli zavazadlový prostor
no ja si koupil v OBi tu skladaci prepravku mam v tom naskladany vsechny potrebny kapaliny + naradi + dalsi kraviny tak ze ji mam temer plnou , a navic tu prepravku mam pevne prichycenou suchym zipem ke koberecku, kanystr, trjuhelnik + lano mam chytli v postranich gumickach, lekarnicku taky na suchej zip, ani se to vsechno nehne -
« Re: Predni tlumice
J77: Monroe? Zapomeň na to. Öhlins, Koni, Boge, Bilstein, Sachs. Tak na to bych asi vsadil. Zbytek je * * a zrovna Monroe jsme pokaždý v záruce museli dostat ještě jedny, protože neujely ani 30 tkm a byly v *. Stavitelný Koni mají na těžkým auťáku najeto 120 tis. a s dotažením na doraz se to dá ještě zkousnout, i když ideál to není. KONI nejsou tak drahý, jsou stavitelný a jejich výdrž fakt překvapí. -
« Kufr neboli zavazadlový prostor
Zdravim, mam dotaz: Jak řešíte u vašich miláčků prostor v kufru? Je pěkně prostornej, ale dyš ho nenaplnim tak v něm věci lítaj sem a tam, a dyš je to zrovna 2l voda do ostřikovačů x2 + 3l destilka, dělá to při jakymkoli pohybu auta pěknej cirkus, nejsou tam ani žádný očka na uchycení síťky, sem zkrátka bezmocnej. Neraďte mi hlavně ať si to dam pod přední sedačky nebo něco podobnýho. Moc dík. -
"-- skrytý --" 13.05.03 14:19
« Re: prestavba
To je nafta? Na ME a STK si můžeš jít kam chceš, třeba na Moravu, to je fuk. Na tu evidenci ale, pokud to chceš mít ofiko:
1. papír od Forda o tom, že můžeš zaměnit kastli, 2. s tím papírem a dokladem o nabytí kastle (kupní smlouva) půjdeš do Kongresky, 4. patro, č. dveří 426, a vyplníš "žádost o obnovu VIN" - je to tak na týden. Dostaneš rozhodnutí, a s tím jdeš na pověřené pracoviště, které dělají ražbu - jsou to 4 STK-čka: Motol, Poděbradská, Bohdalec a Šmoulov (teda Türkova). Tam ti to za 500,- vyrazí a dají ti potvrzení, no a pak sebereš všechny tyhle papíry a jdeš za magistrátním technikem, a on to zkontroluje a zapíše do TP.Jestli chceš vidět, jak vypadá pár hodin starý VIN ražený na Bohdalci, klidně se mi ozvi na mail, můžem dát pokec - ostatně, osobně ti toho řeknu vždycky víc, než jsem schopen naklofat dvěma prsty :)))
mail na mě: atcc@seznam.cz -
To oddie a willy: diky za rady. Jsem take z Prahy, takze ten postup bych chtel znat co nejpresneji. Premyslel jsem take o vyriznuti puvodniho cisla a vymene stitku, ale nechce se mi do toho. Prvni duvod je ten, ze to nove auto mam fakt netknute, na laku ani skrabanec, vevnitr absolutne neposkozeny interier. Mozna mi neverite, ale je to tak. Nemel bych srdce na nem neco vyriznout z kastle.:) Druhy a vice prakticky duvod je ale ten, ze pri bouracce v rijnu mi to prave kontrolovali, a dekoval jsem bohu, ze jsem mel vse v pohode! Ano, boural jsem s novym Peugeotem (3 mesice starym), tam muselo byt vse v poho, tak poslali prave moje auto na totalni STK, kontrolu stitku a VINu...S tim se musi take pocitat, mozna proto bych asi zvolil tu legalni cestu. -
"-- skrytý --" 13.05.03 13:02
Willy: to vaření je na houby, je to poznat. Kdežto vystřihnout jen ten kus a zasunout pod koberec, případně ještě koberec šikovně přilepit... Fordy jsou na to v pohodě, já ale právě teď přepisoval P405-ku, a ta má číslo na příčce pod oknem. Takže mám ražené... no, aspoň to nedělal žádný matlák, vypadá to celkem slušně. -
« To Willy
Tak tam mám novou (jetou) lamdbu, už to vůbec nekouří, ale pořád to docela žere a hlavně mi připadá, že to nějak málo táhne, ne jako 100koní. Uvidím co ukáže další diagnostika. Každopádně je to na dobré cestě. Až to doladím a něco zase našetřím tak začneme mírně zkrášlovat. Těš se na další spolupráci:-) Tom