Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 20.05.03 09:21
« Re: Klima
Diky, bylo to vycerpavajici. Alespon pro tuto chvili. Muj predpoklad, ze to budu muset rozparat a zavarit, se vyplnil, ale vubec me nepotesil :-(. No nic, zacnu rozebirat (teda uz jsem zacal :-)) a ono to snad opadne. Klima uz byla vypustena (nebo netesnila?), takze ekologicky problem byl za me vyresen. Na vyndani kompresoru si jeste budu muset pujcit torxy, jinak to vypada v pohode. Jinak jeste presne nevim, jak rozdelat ty trubky )je to nejak zalisovane). Snad si nejak poradim. Kdyztak se ozvu. -
« Re: Prevodovka znovu
to J77: to muze byt take tou kostkou. Nevydava Ti tvrdy kovovy zvuk kdyz jedes po nerovnostech? Jako kdyby se ta prevodovka fakt houpala pod autem. Mrknout se na to zespoda, za to nic nedas...
Jinak to skubani pri rozjezdu Ti muze take zpusobit nespravne namontovane tahlo spojky. Poslechni to na volnobeh, jestli slysis zvuky pri nevyslapnute spojce, a kdyz vyslapnes spojku, zvuky mizi, tak je to tahlo. -
« Re: Prevodovka znovu
OK, dik. Mne se auto spis houpe, a kdyz jedu, napr. 80, po hladke rovne silnici a relativne by melo byt vse v klidu, neco se tam dole mele, jakoby houpe, a radici paka si kvrdla tam zpet, nekdy mirne dokola. Vypada to docela legracne, delala mi to uz obe predesle Sirky. Navic me porad lekaj ty kvedlavy rozjezdy, fakt jsem z toho nesvuj - nevim, proc by se tak auto melo chovat po nainstalovani nove spojky. Jde to z tehoz mista, zda se mi. -
« Re: Jo,jsem majitelem cosího
stala se mi takováto věc, cca půl roku jsem nejel a když jsem auto nahodil tak mi nejde rozlepit spojka a to ani za žádných okolností teplé studené za jízdy ve stoje prostě ani náhodou. co tam je za spojku co tam muže bejt v *. sundal jsi převodovku?? před tím jsem v pohodě přijel. -
« Pro Daytona
Tak na 99% mám kastli.Stříbrná,92 šíbr,původně 18 motor benzín,takže asi vůbec nejezdila.Podrobnosti nevím,asi se na ní pojedu o víkendu podívat.Počítám v neděli,možná už v sobotu.Mám se ti ozvat,chceš jet se mnou?Kousek za Prahou,jenom se podívat a domluvit příp.cenu.Mám mu ještě volat koncem týdne,jestli mu opravdu přišla.Myslím kvůli tomu interiéru... -
« Re: Klima
Montáž klimy: doporučuji začít u rozebírání auta s klimou.Klimatizaci vypustit-pozor,hrozí popálení-odpojit hadice od výměníku(u topení).Výměník(to co chladí,možná tomu neříkám dobře) by po povolení 2 osmiček matek měl jít vyndat.Je utěšněný ke karosérii mechovou gumou asi půjde špatně odtrhnout.Po vyndání je vidět prodloužení karoserie,je to takový kastlík.Ten je potřeba vyndat a použít do druhého auta.Sundat palubní desku.Pod palubní deskou a následném odstranění koberce odhlučnění je dobrý přístup k tomu kastlíku.Ten bud odvrtat nebo odsekat,je bodovaný.Ostatní rozebírání není problém.Chladič klimy se přidělává před chladič,v kastli jsou na to už závity(u 92 určitě).Před montáží ho zkontroluj jak je na tom.Prý z 90% veškerých úniků je to chladičem.Na motoru akorát doporučuji než budeš šroubovat držák kompresoru protáhnout závity.Mě to bez protažení šlo dost špatně.MONTáž:
Opět sundat palubku.Odkrýt místo pro montáž kastlíku.Ten si vystředit a okraj orýsovat okraj.Díru jsem řezal půjčenou pneumatickou přímočarou pilkou(nic lepšího jiného asi na to není).Samozřejmě neřezat podle té rysky,uvažovat okraj.Možná zvolíš jiný způsob -šablona z druhého auta,já neměl tu možnost.Vařil jsem to Co-čkem.INTERIER DOKONALE ZAKRýT! I přední sedačky.Ty kuličky z toho co-čka propálí koberec jedna dvě.To z mechaniky asi vše.Samozřejmě sváry i okraje plechů nastříkej barvou(ne jako u mého cosího-neorig dělaná klima) a rohy utěsnit silikonem-vodní kámen to je prevít.Těsnění-O kroužky-jsem dával orig a všude nové.Elektrika-Doporučuji plnohodnotně zachovat orig.zapojení(můžu dodat pokud nemáš,Praha).Je napojená i na řídící jednotku motoru,např.při plném plynu vypíná kompresor-při akceleraci.Ještě relátka řízení jsou umístěna nad spolujezdcovýma nohama.Po montáži ještě před zapojením baterky si oprav tak na 90% přidřený levý ventilátor před chladičem.To je ten,který má spínat až jako druhý po prvním(případ můj i Daytony i mého otce).V praxi nesepne snad nikdy.Při klimě se právě stále využívá.Tato orig klima je nastavená že vypíná na + 5’C měřeno na prostředním výdechu topení a při vnitřní cirkulaci.Vypíná to protizámrzové čidlo.To jsou ty dráty co vedou z výměníku.Orig klima je dělaná na freon.Dají ti tam náhradu freonu.Trvá to trochu dále,než začne naplno chladit.Zítra jedu opět služebně na Moravu.tak tu do konce týdne nebudu.Pokud něco,můžeš brnknout 606840783.Pokud se o něčem mám ještě rozepsat tak dej vědět.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!