Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Hardyspojka je kontrolovana, kardan tez, pry vse OK. Menili jsme tu gumu, ulozeni kardanu - stred - nepomohlo. I diferak jsem vymenil, ten starej byl v *, ale * skace porad o sto sest a predek jakbysmet. Faktem je, ze mam nejaky posahany rizeni, neda se na tom udelat geometrie (osobne jsem byl pritomen - i pri reklamaci a znovunastavovani - a stejne musim mit volant mirne doleva, chci-li jet rovne). Ale neumim si predstavit, jak by tohle mohlo delat rizeni, mozna vepredu, ale vzdau ??? -
« Re: Jak hrabat ?
Čau pánové, mám pocit, že jsem tu nebyl léta...
Ale tenhle víkend se jezdilo na Ralsku po dráze a k tomu hrabání by tam leckdo mohl něco dodat ;-))) Jedna M3 se tam div nepodepsala - bylo hezky teplo, sluníčko...
Asi si pořídím Sierru XR8 - osmičky se daj vyhrabat docela snadno ;o))) -
« Re: Jak hrabat ?
"Předohrab" (sám tomu říkám přeražený pes) "hrabe" každý. I Trabant (i můj pracovní Wartburg). Přední náprava se při akceleraci odlehčí, a jde to samo. U zadního pohonu to chce více plynu a ostřeji pustit spojku, aby došlo k "utržení" kol od vozovky (protáčející-se kola mají mnohem menší adhezi) Jde to i u auta s automatickou převodovkou. Tam voličem převodovky zařadíš při vytočeném motoru režim, a už to hvízdá. U silných aut netřeba - stačí řádně "přiložit" při rozjezdu. Uvedené jednání nepraktikuji - mám auto rád a tímto trpí snad úplně všechno (motor, spojka, převodovka, dif., klouby,.....) -
« Re: Inzerat
na tom vubec nic neni ... parkrat rozturujes das plnej kotel a rychle poustis spojku. PRi zaberu spojky musi mit motor nejvyssi otacky a pak uz to jenom krasne piska. Na svym to moc nedelam pac em gumy stali celkem dost ale na otcovy oktavce si obcas s chuti hrabnu. -
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Tak tos mi ušetřil práci. Asis nepřehlíd, že sem něco podobnýho před pár dny (možná týdny) taky zmiňoval. Asi bych šel do podobný akce, ale teď dyš to vidim, jenom buch vyhodil peníze. Takže opět zůstávám u svých 130-150 km/h :-) Akorát by mně zajímalo co je to ta "tehlice"? -
« Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Ahoj vsem... tak jsem si myslel, ze se problem vyresil kompletnim udelanim prednich brzd, ale ono nic - je to pouze o chlup lepsi. Oc bezi - pri vyse zminenych rychlostech mi vibruje cely auto, nikoliv do stran, ale stylem nahoru - dolu. Menil jsem rafky, gumy, cela predni naprava je povymenovana, novy tlmuice, kotouce, desticky... a porad to neni vyreseny ! Uz fakt nevim, co s tim. Nezda se mi PP tehlice, ktera je nejaka melci nez ta leva (a nez vsechny ostatni tehlice, ktery jsem na Sirkach kdy videl), ale i kdyz vymenim ji, porad to neresi ten skakajici zadek (tlumice jsou tam taky menene).
Sem to pisu proto, ponevadz se chci pri te prilezistosti zeptat, jestli se vam doma nekomu nevali 15" rafky na Sirku, je celkem jedno, jestli alu nebo plechace. A kdyz by byly obute (treba na 205 / 55), bylo by to super. Rad bych je zkusil a pripadne koupil. Jaromir ( 777117702 , Praha )
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!