Ford Sierra
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
No jo, ale on je fakt zkousel - oba zatlacil rukou, kdyz byly kotouce dole. Je mi divny, ze kdyz sly takhle relatvine pekne, zasekly by se. Ale je pravda , ze puvodni kotouce byly hodne spatny, leve mel vystredenej (asi uz z fabriky) takovej ten valec uprostred za nejz se nasazuje na tehlici, pravej mel prouzky od toho jak hazel... -
"-- skrytý --" 22.05.03 09:10
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
j77: Po vymene starych kotoucu za nove se mi predni pistky take zasekly. Je to tim ze nove kotouce jsou tlustsi a pistek tudiz je v jine poloze, kde je zasrany a treba i zarezly :-(. Ja bych je vymenil, nez je cistit, takova palka to zase neni. K tem vibracim. Rekl bych ze toto muze byt jedna z pricin. Zadni kola tlacej predni to brzdej a cely auto se tak nejak vlni. Priznejme si, pevnost kastle po tolika letech uz neni co bejvala. A jeste ta predni naprava...:-) -
« Re: Je Sierra dobrá volba?
Sierra je "hodne muziky za male penize". Ale to nekoho cituju:) Nejlepsi motor pro ni je jednoznacne (fandove OHC me mozna ted zabijou:)) 2.0 DOHC 88 nebo 92 kW. Je kultivovanejsi, silnejsi, ma lepsi tocak, zere min a hlavne je celkove modernejsi nez OHC (nemusis treba nastavovat rucne ventily, DOHC ma hydrostely). Celkove tyhle dvoulitry jsou vsak bezproblemove. Hlavne nikdy nekupuj 1.8 TD!!! Od r.v. byli sierry faceliftovane, menili se veci (silentbloky, tehlice, loziska kol, brzdove kotouce...) na naprave. Doporucuji jednoznacne vuz z let 90-93, v co nejvyssi vybavou (ABS, elektricka okna, klima...) 2.0 DOHC od r.v. 90 mel v zakladu posilovac, OHC ne (tusim modely LX nemeli). Jinak vcelku nezalezi, kde si to kupujes, vyhybej se velikym autobazarum, nejlepsi to asi bude od soukrome osoby. Vsimej si detaily, jak to auto vypada, u takhle staryho auta zalezi na tom, kdo ho ridil, jak se o ni staral a jestli ho mel rad! Hodne stesti! -
« Re: Rozmery pneu - podelte se o zkusenosti
Na sierru neni dobre davat prilis velika (a siroka) kola. O te predni naprave tudiz vime sve, a s tema valcema to fakt plave po vyjetych kolejich. Ja tam mam 195/50 na 15'', prijdou mi tak akurat, to plavani je jeste snesitelne, ale fidoford tam ma tusim 205/50 a s tema slusne plave. 205/50 na 15'' je stejne nejvetsi rozmer, ktery se vejde na sierru, a musis mit zaklepane lemy na blatniku. -
« Doklady
Zdravím,mám na prodej doklady na Ford Sierra 2.0,r.v.1990,5dveří,včetně českých SPZ,platné STK,emise,kompletních štítků a vyřízlého čísla karoserie.Cena je 15tis.Můžu dát i kontakt na dovozce,který by se postaral i o auto na přestavbu-cca do 20tis.Dle Ford Motor Company lze po jejich svolení na tyto doklady postavit i kufrový model. -
« Je Sierra dobrá volba?
Přemýšlím o koupi vozu Sierra v cenové relaci do 50000,- Kč. Byl by to tedy vůz vyrobený v letech 1987 - 1990. Uvažuji o pohonné jednotce 2.0 EFI OHC či DOHC s výkonem 74 resp. 88 kW. Motor 1.6 mi nepřipadá pro poměrně těžký vůz přílš vhodný. Jsou tyto vozy (2.0) vybaveny posilovačem řízení standardně? Vpodstatě se mi jedná o to, zda vůz za slušný peníz (někdy i okolo 35 tis.) není jen velkou pastí na peníze. Říká se, že je dobré mít v rezervě 20 - 30 tis. na případné opravy. Kde je dobré vůz kupovat? Můžete mi prosím zdělit Vaše zkušenosti a dojmy s tímto vozem? Děkuji -
« Rozmery pneu - podelte se o zkusenosti
Tak jeste jeden prispevek ode me :-) Asi se mi dostanou do ruky 15" kola na Sirku, mate nekdo zkusenosti s obouvanim takovychto kol ? Prostymi vypocty jsem dosel k nasledujicimu:
rozmer doporuceny vyrobcem v TP: 195/65/14 = -O- kola 603.5 mm
mozne alternativy v R15:
205/55 (-O- 600.50 mm)
195/60 (-O- 609.50 mm)
195/55 (-O- 589.50 mm)
185/60 (-O- 597.00 mm)
175/65 (-O- 602.50 mm)
Nejvic by se mi zamlouvaly ty 175/65, ale je to hloupej rozmer a tezko se shani, navic nevim jestli nejsou na 15" rafek moc uzky. Dal mi vrta hlavou, jestli se na Sirku (kombi) vejdou ty 195/60, bylo by to mekci nez s /55kama ale prece jen, prumer kola je o 6 mm vetsi nez mam mit. Tak jsem zvedav na vase rady a napady :-) -
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Navic jsem vypozoroval ohledne toho dalsi vec, ktera me zneklidnuje. Na tech novych kotoucich je krasne videt, co se na ktere strane (ne)deje - ta strana s tou melci tehlici ma kotou cely leskly, od kraje, do kraje, na leve strane je u stredu po obvodu tmavsi prouzek (jako by desticka nedosahovala az ke stredu ?). Takze neco je nekde blbe, podle me by to melo na obou stranach vypadat stejne. Za druhy jsou oba kotouce po dojeti horky tak, ze se na ne neda sahnout (spalil jsem si palec). To se mi taky moc nelibi. A do tretic k vibrovani - je to nejpatrnejsi, kdyz projizdim mirnou zatackou. -
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Tusim jak se citis, moje prvni auto bylo tak zacarovane, a to jsme ho prekopavali od zakladu. Ale po roce z neho bylo dobre auto, skoda te bouracky. Vsechno se da vyresit, musis najit akurat spravnyho mechanika (ikdyz dnes je to tezke), ktery Ti neda jinou tehlici na jednu stranu. Mozna tam budes mit starsi tehlici, teda pred r.v. 90, tam (jak jsem rikal) bylo mensi to lozisko. Tohle vibraci asi nezpusobuje, ale to houpani mozna. -
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
Ten matlak by byl v tom pripade pan R. T. z Libeznice, nebot obe tehlice se menily pred par mesici pri vymene tlumicu, v obou se mu zlomil sroub. Tomu se mi ale nechce v jeho pripade verit. Nicmene je fakt, a rikal jsem mu to uz na miste, ze ta prava je melci - srouby z ni koukaji asi o 3 mm mene nez z te druhe, i stred kola cni vic ven, take o par mm. Ale mavnul nat tim rukou a rekl, ze je to proste jina tehlice, tak jsem ho nechtel drazit, ono je to me auto opravdu zacarovane, maloco se tam povede na prvni pokus - fakt. -
« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h
S fidofordem jsme se na to koukali, ty tehlice jsou 2 typu: s ABS a bez ABS. Ty s ABS jsou trochu vetsi, a maji vyvod na zadni strane pro senzor ABS. Je zcela mozne, ze to auto jsi mel bourane, a nejakej matlak Ti tam menil tehlici a dal tam jinej typ. Dokonce neni jedo, jestli je to rv. pred 90 nebo po. Prumer loziska je tudiz u nevojsiho vetsi.