Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  11:06

« Re: Vibrace predek + zadek 100 - 120 km /h

Není zase takovej problém vypucovat pístky, ne?? Ale když jsou zasraný, tak to asi chce vyměnit manžety. V únoru jsem řešil brzdy na Patrolu - jeden pístek...2.500,- !!! jeden jsem vyměnil- zbyla ho tak půlka(vypadlá deska), ale ostatní jsem vyčistil, stejně se musí vyčistit i ten válec v brzdiči. pro zajímavost: v Tyrolsku se mi rozpadly komplet brzdy...fakt sranda jet s tím domů s přívěsem :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:59

Ty pistky se daj slusne vycistit. Neni treba hned kupovat nove. Nastrikat tam WD 40, rozebrat to, jeste jednout striknout WD 40, pak cistit, pak vazelina, zpatky a je to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  10:54

Tak tenhle neznam, ale jsou tam jeste dalsi dva solidni vrakace. Jinak jestli tam ty pistky nejsou nove, coz teda nebudou, tak bych radsi koupil jenom nove pistky, aby si na tom za mesic nebyl stejne. Jinak co spotreba? Se zaseknutejma brzdama Ti to nemuze moc jet.
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:40

« Pro fidoforda podruhe

Tak me napadlo, nemel bys dneska cas podivat se na tu mou nestastnici ? Stavil bych se s temi dily na brdzy... kdyztak dej vedet (777117702), nekam jsem zalozil Tve cislo.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:35

Vidis jaks' me zblbnul opsal jsem to po Tobe, ac jsem predtim pouzil spravny termin :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:35

Uvidim. Nasel jsem zajimavy vrakac na Praze 4, kde sezenu dost veci, s nimiz mam problem jinde uspet, a za hodne slusne ceny: PP tehlice 400.- , 2x zanovni trmen 600.- , zadni sklo na kombika 400.- , hodiny + zas. taznyho cca 100.- , a hlavne, viko loketni operky - taky par stovek. Pokud byste nekdo neco shanel a chtel je zkusit, je to Praha 4 - Videnska, T: 728927390 ale byvaji tam az odpoledne. Tak jsem zvedav, co to bude zac.
    Jinak jen pro srovnani, za PP tehlici si vsude jinde (krome Libeznice) rikali 1000 - 1500 Kc, zlodeji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  10:33

Sorry trmen, brzdic preci.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  10:13

Maj tam i samotny pistky. Asi 600-700 Kc? za kus. Zavolej tam. Ve zlatejch strankach to najdes v servisech pod Ford Pokorny, nebo tak nejak. Ale treba to sezenes i nekde v Praze (jses z Phy, ze jo?). Ja si jenom matne vzpominam, ze me vsude nabizeli cely trmen za "pratelskych" 4000-5000 Kc. To by teda byl luxus :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:12

Stejne je to pruser. Pan R.T. z Libeznice je nejvetsi machr na Sirky co znam, a tehlici tam da vselijakou (o drobnostech ktery nezvlad jeho byvaly mlady pomocnik nemluve). Ted jedzim jinam, dam tam novou spojku, ale neco tam pri rozjezdu kvedla, ted tamtez desticky, kotouce, pr. tlumice - a brzdy zas budou OK az na x-ty pokus. To se neda najit servisak, od kteryho by clovek odjel a nemusel mu za dva dny volat ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  10:07

K tem lemplum jeste. Predevcirem jsem menil predni svetla za el. ovladany a co jsem nezjistil? Klempir, ktery mi delal predni blatnik, mi tam jaksi opomel dat trubku sani pred filtrem (ta co jde do blatniku). Zustala se mu tam nekde asi valet. Jeste ze nesundaval cele sani. Treba by na nej taky zapomel :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  10:03

Kolik si tam tak muzou za ne rict ? Netusis ? A potrebuju celej brzdic, nebo jen pistek ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  09:52

No nesmis vjet do louze, aby si je nezakalil. A pri pocasi v tomto tydnu nikdy nevis, kdy zaprsi. Koukej je vymenit hned! sic te to bude stat mnohem vic penez a casu (bez auta). Samotny pistky sezenes treba ve Fordu Ricany (nebojak se to jmenuje) a vymenit to umi vsude na pockani. I kdys clovek se divi, co vsechno se da odflaknout a zkazit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:51

Kotouce se daji zbrousit dobre. Zalezi na tom, kdo to dela:) Kdyz jsem pred mesicem kupoval moje DOHC, tak ta mela sice nove kotouce, ale na prave strane byla skrtla z vnitrni strany, asi spatna a hodne ojeta desticka. Chtel jsem tam dat kotouce (uplne nove) z me stare OHC r.v.89, ale ty jsou mensi a bez chlazeni. Tak jsem si nechal tyhle egalizovat, davali jsme tam nove desticky a jsou naprosto ok. Jak rikam, jde o pristup k autu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:44

To jo, ale jak kotouce jednou zbrousis, uz to neni ono... fakt me to sere, na tomhle aute neudela nikdo nic porade na prvni pokus, at jedu, kam jedu :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:41

Zalezi na tom, jak se Ti to dre. Kotouce se jinak daji egalizovat (srovnavat), kdyby Ti se Ti trochu poskodili. Ale musi se to rozebrat cim rychleji.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:38

« Re: Rozmery pneu - podelte se o zkusenosti

To ET je "vzdalenost dosedaci plochy kola od pomyslne roviny delici sirku kola".:), t.j. jak hluboko zapadne to kolo do blatniku. Mam ale dojem, ze existuje nejaka norma pro kazdy vuz, do jakych mezi musi zapadnout tahle hodnota, a vyrobcove kol to asi taky vedi. Neni to ovsem hodnota, ktera souvisi s vyskou pneu, takze maximalne ty pneu by se mohli skrtat pri totalne vytocenem volantu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:32

A jakou mam "nadeji", ze mi to pripadne znici ty novy kotouce ? Za tim servismanem se dostanu az v pondeli a do ty doby takovych 1000 km nalitam.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:29

Docela dobry popis!! Tak to asi sedi,, protoze ja mam rafky 7J, to zn. ze sirka 17,8 cm, a pneu mam 19,5 cm siroke.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  09:19

Nejsi prvni komu se ty pistky povymene kotoucu zasekly. Me se prvni zasekl po tydnu ci dvou. A druhy sel do haje chvili po nem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.03  09:19

Jinak co se tyka tech kol, jsou na Sierra, na ktery byly privezeny z Nemecka, takze problem s EZ bych rekl odpada. Z rozmeru ktery jsem psal mi cenove i prave tim, co pisete (aby se tam veslo) vychazi 185 / 60 / R15.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…