Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.05.03  14:26

« Re: Tak nevim - dat to pryc ?

Diky Fido, nevim, jestli to nemohlo byt treba tou seskocenou sponou u desticek ci cim, ale po Tvem zasahu se to chova o dosti lepe, dekuji mnohokrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  23:47

« Re: Dát pryč, nebo udělat průvan v peněžence ....

Bohdalec ? Minis-li RCC, take jsem tam daval svou Sirku s tim, ze jsou pry dobri, ale uz to nikdy neudelam.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  21:32

Nejsem zcela v obraze, proto se omezím na úvahu. Pokud jsi nechal měnit rozvod. řemen bez toho, že by byl s motorem problém (preventivně), pak mě, stejně jak psal fidoford, napadá pouze rozhozené časování ventilů. Tzn. nesvědomitou práci mechaniků. Jestli se Ti ale rozvodový řemen přetrhl, nebo přeskočil za jízdy, potom by chtěla zrevidovat hlava a spalovací prostor, zda nedošlo ke vzájemnému styku ventilů s písty, a tím k jejich poškození. Ledacos by napovědělo i změření tlaků jednotl. válců.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  20:45

fidoford: Motorům moc nerozumím, takže to nechávám "odborníkům", ale vypadá to že tomu bezvadně rozuměli - nejdřív mě napínali že se to údajně "potkalo" a že je to na novej motor, za dva dny mi sdělili že jsou tam otisky ventilů na válcích a nakonec že je to ok, že stačí vyměnit rozvoďák. Tak nevím co si mám o nich myslet. Každopádně mi to s tou závadou nikdo nechtěl vzít - každej dnes se chvástá nápisem autoservis ale když tam přijedeš s opravdovou závadou tak maj ruce za zády. fakt hnus. Ale asi to dám na bohdalec prý jsou dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  19:13

« Re: tachometr

Bober-zajímavé řešení.Ozvu se ti.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  19:12

POkud před výměnou rozvodového řemene bylo vše OK,tipnul bych to na špatně složené rozvody.Stačí o jeden zub.Dnes jsem viděl vačku z 2,0 OHC.V ní vyjeté rýhy.Prý je to velmi časté.Mrkni na ní,jestli na tom není stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.03  08:25

bober: Dík za info, také mě to zajímalo. Měl jsem možnost s tempomatem jet - na dálnici je to super záležitost, bral bych ho hned. Nebolí potom noha na plynu. Jenom ten systém, se kterým jsem měl tu čest, se při při brždění nevyřadil natrvalo, ale jenom po dobu stlačení brzd. pedálu. Takže jakmile jsi přestal brzdit, obratem Ti zase přidal, což nebylo zrovna to pravé ořechové. Z důvodu bezpečnosti je lepší ho znovu aktivovat tlačítkem.
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.03  22:07

« sopjka

fidoford
    jseš z prahy?
    zajímalo by mě podívat se na spojku u cosiho
    napiš mi kdyžtak na cosworth@seznam.cz
    ukažu ti svýho cosika
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  21:59

tempomat u sierry nebyl. a u scorpa funguje tak že místo el tachometru je tam mechanickej a v převodovce je na druhý straně ještě jedno el čidlo který snímá rychlost pro jednotku tempomatu. plyn je stejně lankem. ke škrtící klapce vede ještě jedno lanko které je ovládáno podtlakem ze spec vývěvy a podle výkonu vývěvy se hejbe lanko k klapce a to vlastně přidává plan místo řidiče. funguje to vlastně tak že když tl. + držíte tak to přidáváa když - tak ubírá.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  20:31

« Re: Rachot a vibrace - kardan nebo poloosa?

kratas: Chtělo by to poslechnout, odkud to přesně jde. Vím, že to jde obtížně, protože v autě se všechno přenáší na všechno, ale blíže by se místo hluku určitě zjistit dalo. Co mi dělal přidřený pístek v převodovce jsem Ti psal. Dělal to ale jenom jeden kvalt ("2"), jinak bylo vše naprosto OK. Detailně bych prohlédl podvozkové skupiny. Známému se ozývaly rány od dif. u BMW 735. Vše nasvědčovalo poruše uvnitř vlastního diferenciálu. Demontáž dif., rozdělání do šroubku (nic nezjištěno), složení dohromady, zpětná montáž a ejhle - utržený nosník. Prostě tuto závadu přehlédli. Vše vyřešila nakonec svářečka.
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.03  20:25

« Dát pryč, nebo udělat průvan v peněžence ....

Abych řekl pravdu, nerad měním auta jako ponožky, zvláště když fungují tak jak mají. Ale po poslední opravě motoru to s mojí sirkou jde nějak z kopce. Před tím rozvoďákem to bylo suprový tichý autíčko, teď startuji tak na 5 pokusů - první pokus = okamžitě zdech plus obrovskej dým z výfuku. 2 pokus - motor se drží jen taktak okolo 200 ot - plyn nemá vůbec vliv na otáčky, ba to ještě většinou udusí. na třetí pokus už motor běží ale běda když si hrábnu na plyn dříve než za minutu. Pak už to celkem jede. Při jízdě zase mám problém s volnoběžnými otáčkami zcela opačný: když vyřadím, tak jsou otáčky někde u 2000 a ne a ne klesnout. Když to trochu přes spojku a brzdu přidusím, tak kupodivu spadnou k těm 900 a držej než se zase rozjedu. Ale stejně mám pocit že má ten motor tak 50% výkon než před tím rozvoďákem. Co s tím ??? 2.0i EFI
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  20:09

Tempomet jsem u sierry ještě neviděl.Možná tak u scorpia.Co to bylo za auto?Rok výroby a motor,výbava(abs)?Tempomat pokud vím funguje asi takhle:pedál plynu nemá lanko na škrtící klapku sání,ale je tam pouze potenciometr snímající polohu pedálu.Sˇkrtící klapka je elektrická a řídí ji nějaká jednotka.Jedu určitou rychlostí a zmáčknu nějaké tlačítko a tím aktivuji tempomat.Můžu dát nohu z plynu,protože si to řídí v závoslosti na otáčkách motoru množství plynu-konstantní rychlost.Ptám se proto-že by tohle měla sierra?Je pravda,že v příručce fy.Kopp Jak na to je páčka nějakého tempomatu vyobrazená jako reklama nějaké firmy.Pochybuji,že by standartně do ghii dávali čidlo navíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:49

ad:snímač na náhonu:vznesl jsem tady před nějakým časem dotaz na uvedený snímač,který je umístěný vedle pojistkové skříňky mezi stěnou pod př.sklem a stěnou s tesněním pro kapotu.Jednalo se o model Ghia,tak jsem se domníval,že by mohlo jít o snímač pro montáž tempomatu.Pokud máte někdo tempomat,napište odkud si bere info. Čaute
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:48

« Re: brzdy

Pístky očistit,hodně orezlé vyměnit.Koupit opravné sady těsnění.Na coswortha jsem takto zrepasoval brzdy,4x kotouč(ABS),sady(všechno gumové v brzdovém třmenu) dohromady stály v Elitu 750,-.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:44

« Re: Vůně benzínu

Co máš za motor?U bouraných DOHC je většinou zmáčklá vratná trubka do nádrže od levého(při pohledu od chladiče do motoru)silenbloku motoru.Ale aby kvuli tomu smrděl benzín,to asi ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:39

« Re: Tak nevim - dat to pryc ?

Tak jsem pozval k sobě J77 tak uvidíme na co příjdem.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:38

Palubní počítač(spotřeby) u motoru DOHC je zapojený jenom na čidlo převodovky.Jiné čidlo na rychlost tam není.U scorpií je z tohodle čidla řízen tachometr,který je narozdíl od sierr elektrický(nevím jestly všechny škopky ale 92 a víš určitě).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:34

« Re: Rozmery pneu - podelte se o zkusenosti

Daytona-máš pravdu,na autě mám 205/50 ale 16 palců.To je ten největší průměr co tam jde dát.Je to na průměr tak o 3 cm větší než předepsané185/65/14.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:13

« Re: Snimac na nahonu tachometru

Tohle čidlo bylo i na sieře 2,9 co jsem strýcovi prodával.K čemu je nevím,mohl bych se mrknout do zapojení.Jenom si najít chvilku...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  19:07

« Re: otackomer

Otáčkoměr na diesla se zapojuje na alternátor.Měl by tam asi být volný konektor k tomu určený
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…