Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Dalkova svetla
Budu se muset na pojistkovou almaru opravdu podivat... po puldennim jezdeni je ocividne, ze vymenou toho "D" rele auto dost ozilo, konecne si pri rozjezdech pripadam, jak jsem byl zvyklej, ne jako kdyz za sebou tahnu druhy auto. Navic mi zacal o neco presnej ukazovat otackomer (fido + daytona uz vedi) a co je nejzajimavejsi, probira se palivomer. Ne, ze by ukazoval to co ma, ale aspon tam ta rucicka hodne lita - aktualne mam v nadrzi dvanat litru a behem jezdeni neustale cestoval mezi 15 a 30 l... driv byla takove zcepenela, pohnula se jen malokdy. Fakt by me zajimalo, co s tou elektrikou muze bejt. Jinak od chvile, kdy prestaly sviti dalkace a vymenil jsem rele, prestalo jiskreni zpod palubky - zatim. Jsem z toho vseho zmaten :-) -
« Re: Rachot a vibrace - kardan nebo poloosa?
Tak, problém (snad) vyřešen. Ale bohužel metodou pokus-omyl :-( Samozřejmě, ta skutečná závada se objevila až nakonec. Jinými slovy - na doporučení několika mechaniků, že se patrně jedná o kardan, jsem přikročil ke shánění po vrakovištích a výměně. Výsledek - nula. Po výměně kardanu se nezměnilo vůbec nic. Jako poslední možnost byly stanoveny poloosy. Koupil jsem vazelínu na homokinetické klouby, nechal poloosy promazat a světe div se, problém je pryč (a doufám, že to tak zůstane, musím to zaklepat). Jen mě štvou zbytečně vyhozené peníze za nový kardan, objímku středového uložení a práci. Ale aspoň mám doma náhradní kardan. Teď mě tak napadá - nemáte náhodou někdo doma straou hardyspojku? Může být klidně fest roztrhaná, ale musí být z automatu. Mně se totiž ten náhradní kardan podařilo sehnat přes jednoho mechanika se styky u Forda, ale chtějí po něm zpátky nějakou hardyspojku. Já ji mám na autě novou a ta z toho "nového" kardanu je taky v pořádku, takže bych si ji rád nechal do zásoby (je to celkem nedostatkové zboží). Tak pokud byste někdo o něčem věděli, ozvěte se prosím. -
« Re: Dalkova svetla
nemyslim vymenit pojistky ale zkontrolovat zoxidovanou zakladovou desku pojistkove skrinky. Od ni vetsinou zacinaji vsechny takove problemy. Ja se koukal vcera na tu svou a divim se ze elektrika jeste funguje. Existuji autoservisi ktery ti ji promery, procisti prostrika atd. asi za litr se vsim vsudy. -
« Pooooomalu za plynem
Jinak co se tyce meho dlouhodobejsiho problemku, jako jedna s mala s kterym si uz moc nevim rady. Uz pul roku mi jde auto dost pomalu za plynem. Kdyz je studeny a chci pridat rychle plyn (rozjezdy pro hvezdy do kopce) tak auto total chcipne. Kdyz je ohratej tak to neni tak kriticky ale taky se to projevuje. V zime jsem se nemohl vubec rrozjed na poprve pri pridani plynu to zdechlo a pak uz to jelo fajn. Mozna to spolu souvisi i to ze kdyz dlouho stojim na neutral tak mi kolisaji otacku (takov houpani) mezi 500-700 otacky. Kdyz jedu a stojim na krizovatce tak mam stabilen 900. KDyz dam plnej rejt (servo) tak se to zase dusi na 400-500 otacek. nevim nevim co myslite ?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!