Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« přehřátý klíč
Hele kluci, když jste se tady bavili o těch relátkách, tak jsem si vzpomněl, že se mi hřeje klíček v zapalování. I jen po 5 minutách jízdy má po vyndání ze skříňky tak 45-50 stupňů! Je to normální? Myslím tu kovovou část, co je strčená ve skříňce. Všiml jsem si toho už když jsem Sirku kupoval před třemi roky. -
« Re: Vule v predni naprave??
ad:silenblok ramen. Až je budeš shánět chtěj pokud možno sadu která je robustnější.Já jsem koupil před týdnem combi které má taky nepatrnou vůli a když jsem se ptal v prodejně po preventivním nákupu na "sklad" ukázal mi silen.které vypadaly velice nevábně-moc tenké a měkké.Když jsem sil.před 2 roky vyměňoval na 5 dv. tak jsem tam dal právě ty robustní a při prodeji(02/2003) byly takřka bez vůle-najeto 26 tkm.Těd jsem objednal sadu a má být za cca 600,-Kč
-
« To Bober
Dnes jsem vyndaval z cosího výfuk.Vypadá jinak než ten tvůj.Ten katalyzátor za turbem tam vůbec nemám.Udělám fotky celého výfuku,fotky toho turba už mám,opravdu vypadá jinak.Přepálím je na CD i s tím manuálem a o víkendu bych ti to hodil domu.Koukal jsem se na převodovku,opravdu není na spojku žádný přístup-bude muset dolů. -
Jo jasne uz vim co to je, akurat jsem nevedel jak se tomu nadava, ale to se mi moc nezda, ze by to mohla delat prave ona?? Co treba poloosy, nebo ten diferak? Pri zatahu, nebo bez rychlosti to nedela nic, mozna ze jen nekde huci trochu lozisko, ale to neni to huceni na ktere jsem se ptal. -
Tak jsem zkousel hejbat kolem u jine Sierry a skoro zadna vule (nebo jen nepatrna). Takze problem bude v tomhle aute a konkretne to vypada na silenbloky u ramen v pr.. aspon myslim, v patek to dam menit. Jinak nevim jestli teto zkaze nepomohly 15" kola obuty na 205/50. Co ja vim. Jinak co by mohlo zpusobovat podivne huceni az velmi lehke vibrace pri zarezenem rychl. stupni a pustenem plynu (mam na mysli brzdeni motorem :-)) Ze by diferak?? diky. -
Predni naprava je asi nejslabsi misto sierry. Mam uz druhou sierru, na obou jsem vymenil vse, co se dalo, no nikdy to nebylo dokonale (myslim dily predni napravy). Nicmene plati, ze kdyz loziska jsou dobra a silentbloky taky, tak tam nesmi byt vule v kole. Ovsem ty silentbloky jsou od r.v. 90 jine, ty starsi dovoli jistou vuli, novejsi jsou pevne a neni tam pak vule v kole. Ted mi auto dela to, ze pri brzdeni nekdy rozkmite volant. Neni to jak kdyz hazi kotouc, spis takova neklidnost. Kdyz ale trochu pohnu volantem, neklid je pryc. Tlumice rok stare stavitelne sportovni Koni, pruziny nizssi a tvrdsi, tez Koni, brzdove kotouce a desticky mesic stare, silentbloky ok, loziska ok. Svadim to na to, ze je to sierra.:) Kdyz to budes kupovat, vem si nekoho, kdo uz ma zkusenosti se sirkou, at se s tim projde. Jestli to plave, asi to budou tlumice. -
« Vule v predni naprave??
Zdar hosi, chci jednu kupovat jednu Sierru a zjistil jsem jednu zvlastnost. Zdalo si mi ze auto trochu plave ve vyssich rychlostech, tak jsem zahejbal s prednim kolem a malem me trefil slak, pac obe kola (leve vice) chodi tak +-2cm smerem dopredu a dozadu!!! Tak sem si myslel ze jsou asi silenbloky v pr.. a ze kolo brzo upadne. Jel jsem za znamym mechanikem a ten mi rikal ze prej to je normalni a ze to delaji vsechny Sierry a Scorpia, ze to de nejak dotahnout, ale pak se to auto chova nejak podivne. Tak nevim :-( budu vdecny za jakekoliv pripominky, diky.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!