Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

04.06.03  13:42

« přehřátý klíč

Hele kluci, když jste se tady bavili o těch relátkách, tak jsem si vzpomněl, že se mi hřeje klíček v zapalování. I jen po 5 minutách jízdy má po vyndání ze skříňky tak 45-50 stupňů! Je to normální? Myslím tu kovovou část, co je strčená ve skříňce. Všiml jsem si toho už když jsem Sirku kupoval před třemi roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.03  10:50

« Re: to fidoford

takže kdybych to chtěl hodně snížit, tak smůla......jasně že nechci, není to cossi, je to allroad kombi(lepší než audi) :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.03  10:47

Nechal jsem vyříznout kus pravé strany tunelu a navařit do té dvojkolky. jakou máš adresu?
    ps: náprava by měla být u všech 4x4 stejná
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  23:38

« Re: Vule v predni naprave??

ad:silenblok ramen. Až je budeš shánět chtěj pokud možno sadu která je robustnější.Já jsem koupil před týdnem combi které má taky nepatrnou vůli a když jsem se ptal v prodejně po preventivním nákupu na "sklad" ukázal mi silen.které vypadaly velice nevábně-moc tenké a měkké.Když jsem sil.před 2 roky vyměňoval na 5 dv. tak jsem tam dal právě ty robustní a při prodeji(02/2003) byly takřka bez vůle-najeto 26 tkm.Těd jsem objednal sadu a má být za cca 600,-Kč
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  22:33

« To Bober

Dnes jsem vyndaval z cosího výfuk.Vypadá jinak než ten tvůj.Ten katalyzátor za turbem tam vůbec nemám.Udělám fotky celého výfuku,fotky toho turba už mám,opravdu vypadá jinak.Přepálím je na CD i s tím manuálem a o víkendu bych ti to hodil domu.Koukal jsem se na převodovku,opravdu není na spojku žádný přístup-bude muset dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  22:26

Willy-co jsi prosím tě dělal s tím tunelem?Stačilo ho vyklepnout,nebo se muselo něco vařit?Když mi napíšeš mail,pošlu Ti fotky toho vybrání pro přední poloosy.Pokud bych to nechal být bez úprav,určitě by to při větším propružení mlátilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  22:21

To vybrání tam mám taky.U 2,9 V6 4x4 byla taky hliníková nápravnice.Troufá si říct,že byla stejná.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  22:08

nevím jak je to u normální 4x4 ale cosworth má vybrání v předních nosnících nad poloosama protože by se tam poloosa při propružení nevešla. nevím jestli je tam stejná nápravnice, ale to vybrání tam je. normální 4x4 má taky hliníkovou nápravnici?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  16:30

Chtelo by to poslechnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:58

Jo jasne uz vim co to je, akurat jsem nevedel jak se tomu nadava, ale to se mi moc nezda, ze by to mohla delat prave ona?? Co treba poloosy, nebo ten diferak? Pri zatahu, nebo bez rychlosti to nedela nic, mozna ze jen nekde huci trochu lozisko, ale to neni to huceni na ktere jsem se ptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:52

Hardyspojka je pruzne spojeni kardanu a priruby prevodovky. Je to guma tvaru kruhu, tloustka tak 1,5cm, prumer tak 10-12 cm. Je spojena 3 srouby s prirubou prevodovky z jedne strany, 3 srouby (inbusove) z druhe strany s kardanem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:44

Jelikoz do jsem do aut moc nedelal a kdyz tak, se ochomejtal jen okolo starsich BMW, tak by me zajimalo co je ta hardy spojka a co tam ma za fukci :-) diky
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:39

Na kolech nezalezi, kdyz tam mas velika kola, jenom to vic plave po vyjetych kolejich. Vibrace: spousta veci Ti to muze delat, zkus se podivat na hardyspojku mezi kardanem a prevodovkou,neni-li popraskana.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  14:48

Tak jsem zkousel hejbat kolem u jine Sierry a skoro zadna vule (nebo jen nepatrna). Takze problem bude v tomhle aute a konkretne to vypada na silenbloky u ramen v pr.. aspon myslim, v patek to dam menit. Jinak nevim jestli teto zkaze nepomohly 15" kola obuty na 205/50. Co ja vim. Jinak co by mohlo zpusobovat podivne huceni az velmi lehke vibrace pri zarezenem rychl. stupni a pustenem plynu (mam na mysli brzdeni motorem :-)) Ze by diferak?? diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  14:13

vem klic na kolo nasad ho na sroub a pootoc ve smeru jizdy. Vule by nemela byt velika. Hodne to resi silentblok v ramenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:39

Predni naprava je asi nejslabsi misto sierry. Mam uz druhou sierru, na obou jsem vymenil vse, co se dalo, no nikdy to nebylo dokonale (myslim dily predni napravy). Nicmene plati, ze kdyz loziska jsou dobra a silentbloky taky, tak tam nesmi byt vule v kole. Ovsem ty silentbloky jsou od r.v. 90 jine, ty starsi dovoli jistou vuli, novejsi jsou pevne a neni tam pak vule v kole. Ted mi auto dela to, ze pri brzdeni nekdy rozkmite volant. Neni to jak kdyz hazi kotouc, spis takova neklidnost. Kdyz ale trochu pohnu volantem, neklid je pryc. Tlumice rok stare stavitelne sportovni Koni, pruziny nizssi a tvrdsi, tez Koni, brzdove kotouce a desticky mesic stare, silentbloky ok, loziska ok. Svadim to na to, ze je to sierra.:) Kdyz to budes kupovat, vem si nekoho, kdo uz ma zkusenosti se sirkou, at se s tim projde. Jestli to plave, asi to budou tlumice.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  10:49

« Vule v predni naprave??

Zdar hosi, chci jednu kupovat jednu Sierru a zjistil jsem jednu zvlastnost. Zdalo si mi ze auto trochu plave ve vyssich rychlostech, tak jsem zahejbal s prednim kolem a malem me trefil slak, pac obe kola (leve vice) chodi tak +-2cm smerem dopredu a dozadu!!! Tak sem si myslel ze jsou asi silenbloky v pr.. a ze kolo brzo upadne. Jel jsem za znamym mechanikem a ten mi rikal ze prej to je normalni a ze to delaji vsechny Sierry a Scorpia, ze to de nejak dotahnout, ale pak se to auto chova nejak podivne. Tak nevim :-( budu vdecny za jakekoliv pripominky, diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  09:25

Cože??? dával jsem 4x4 do obyč kastle a jedinej rozdíl byl větší tunel skrz přední kardan
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  23:37

« Re: tachometr

ad:fidoford byl jsem nejakou dobu bez internetu,takze opovidam az ted. Sirka byla 2.0 EFi (OHC) r.v.87 bez ABS,ted se pokusim prokousat prispevkama az k dnesnimu dni Cau
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  22:25

« Re: Motor

fidoford: Tlaky jsou dobra vec ale musis mit merak, a a abych sundaval sam hlavu - dekuji ale zatim ten motor jeste bezi :o) musim s tim nekam jinam nebo se chce nekdo nabidnout?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…