Ford Sierra
« Re: přehřátý klíč
Hele, v tom by mohl byt problem i u me - mam tam od puv. majitele natazeny, z neznamych pricin, draty od vystraznych svetel (vsechny blinkry) do zaslepky vedle zapinani rozehrivani zad. skla, na niz je pruhledna krytka s zarovkou, ktera blika, kdyz zapnu vystrahu. Palubku se mi ale kvuli odstraneni samotntymu sundavat nechce, protoze jsem si jistej, ze bych neumel dat zpatky :-) -
« Re: inzerát
To vfr: To má asi určitě. Je totiž v garáži skoro víc jak doma. Jak příjde z práce (zásadně jezdí na kole), tak hned jde leštit. Vyhodil všechna kola, plasty v blatnících, rozdělal komplet brzdy, každý šroubek natřel. Motor má jak zrcadlo. To měl i na žigulovi. Pokud někdy jede v zimě, tak vymývá vnitřky blatníků. To Willy: na nové nemá a u Patrola by si těžko dovolil měnit preventivně nejrůznější díly. -
« Re: přehřátý klíč
S tím klíčkem, to byla jen taková lahůdka. Ale víc mě trápí centrál s dálkou a alarmem. Když auto zavřu(otevřu) na dálku, tak mi probliknou blinkry a zůstanou svítit. Přitom jsem tento týden zjistil, že když sednu za volant, povolím aretaci a zarazím ho dolu k motoru, tak blinkry zhasnou a je to O.K. Jsou tam snad relátka od alarmu? Alarm je Enforcer a krabici má pod schránkou u spolujezdce. Jak na to? rozdělat podvolant a tachometr a juknout na to? Kde tam ty relátka(přerušovač) jsou? -
« Re: inzerát
To Daytona: pokud jezdí tak často jako sousedi v baráku, tak se vůbec není čemu divit. Mladý se synem to jsou sváteční jezdci co se hned tak nevidí. Starý měl žigula 1600 a když ho po víc jak 15 letech prodával, tak měl měl najeto kolem 30 tis. km. Pak si koupil hned první feldu a nemohl na první garančku, protože neměl najeto ani 500 km za půl roku. Jakmile bude pršet nebo je zima, tak vůbec nevyjede. Za to měl v perfektním stavu. Jeho syn je ještě větší puňta a tak neustále leští zánovní fábku 1,4 74kW. Mít auta po nich, tak na to nešáhnete několik let. -
« Studené starty EFi
Nevíte někdo co by mohlo způsobovat špatné starty - někdy chytne až na čtvrtý pokus a po naskočení to ještě pár vteřin rozdýcává (motor se dost třepe a nechce se chytit). Až si chytne volnoběžné otáčky tak je v pohodě, jezdí OK. Většinou takhle zlobí po delší oostávce (několik dní), ale není to 100% pravidlem. Motor je po kompletní diagnostice a po seřízení, jede fakt dobře, nekouří, spotřeba 9l. Na co bych se měl mrknout? -
« Re: inzerát
62 tisic tachometrovych:)))) ale ted vazne: strejda pred 6 lety kupoval Skodovku 1000MB, mela najeto (opravdovych) 25 tisic. Auto uz tehdy bylo 30 let stare (prvni serie, s tema lampickama na zadnich sloupcich). Patrilo to starymu paprdovi, ktery poslednich 17 let s tim autem nejezdil, nemohl tudiz chodit. Prodala to jeho manzelka, kdyz zemrel. Strejda to koupil za 2000 korun, jezdil s nim 2 roky, ted to ma najeto kolem 40 tisic. Pak si ale koupil favorita, a tahle vzacnost mu stoji doma v garazi. Planuju to od neho odkoupit tento rok:) Co je to za sirku, DOHC??? -
« Záhady
Ahoj pánové,vidím , že se občas objevují záhady na těch našich láskách a to mě zajímá.Schválně se podívejte, jestli najdete na zadní straně sání bezpečnostní zátku.U nás ve Zlíně u Forda na mě hleděli jak na zjevení. A přesto tam byla. Vystřelila a už to sálo ze zadu.V mém případě se jedná o DOHC, ale ta hliníková část sání je myslím stejná.
Srazu zdar! -
« Re: přehřátý klíč
Tuto výbavu jsem u sirky ještě neviděl-vyhřívání klíčku zapalování.Vyhřívání čelního skla,ostřikovačů,zrcátek,sedaček,ale klíče?Tedˇale vážně-jedině porucha spínací skřínky,nebo velký odebíraný proud tekoucí přes klíček(něco neorig.zapojeného).Měl jsem taky rozebranou spínačku,kde materiál z obroušených kontaktů+vazelína tvořily vodivou pastu.Pak to dost zlobilo.Byla to spínačka u Tatry.Pokud to jezdí už tři roky bez poruchy,tak to tímhle nebude.