Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: pakny
Já mám sice vzadu kotouče (jeden cca1000CZK), ale co se týká těch válečků, vyčistit je je nutnost, protože při výměně obložení se zatlačují do tělesa a pokud jsou orezlé nebo špinavé, tak se zasekávaj. Pak se to hřeje, protože se neuvolní. Dále, Pokud se vám bude zdát, že máte tvrdej pedál, je možno otočit s odvzdušňovákem a vypustit natlakovanou kapalinu (jen trošku!), protože se stává, že zezačátku než zareaguje zpětný ventil v hlavním válci, tak je tam větší tlak. -
« supertest
Musím se podělit o své dojmy. Stále jsem měl strach, jestli se při GO něco nezanedbalo, tak jsem to svý 1,8TD trošku šetřil, ale včera jsem byl v Mostech u Jablunkova (cca 600km tam i zpět). Přijel jsem v 19,30hod. domů, bratr si vzal mého miláčka a ve 21,00hod. ujížděl k Pule v Chorvatsku. Dnes ráno v 7,30hod. jsem od něj obdržel zprávu, že jsou oba O.K. Jela s nimi ještě jedna Sirka (2,0 DOHC kombajn 4x4 na dvoukolkovejch papírech), moc se mi líbila. Takže jsme u tý GO asi nic nezanedbali. Já jel z Olomouce po dálnici cca 140 a když jsem dojel domů, tak mi mé propočty ukázaly spotředu 5,75 l/ 100km - paráda ne? Doufám, že se miláček vrátí zase v klidu zpět. Jsem jak bez noh. -
« Re: pakny
K tem bubnum: ty pakny si koupis treba v Elitu. Pred mesicem jsme menili zadni oblozeni, staly 450 SK na jednu stranu, takze 900 SK na obe (4 kusy). Kdyz to budes delat, sundej i brzdovy valecek, rozeber a vycisti ho, rucni brzda se ma nastelovat znovu taky. Mne se nezahrivali, a to jsem s nimi ujel hned 600 km. -
« Re: kolisani otacek
Mam obdobny problem,ale u mne je to zpusobeny RJ EEC IV. Nevite nekdo nahodou,jestli do tyhle fordacky bedny jde nahrat novy originalni soft,u Oplackych to jde,taky u nich EPROM starne. A nevite nahodou kdo a za kolik to dela? Nez zacnu honit jinou,bohuzel taky s rizikem,ze to vypadne. -
« Re: CO2
Tak jestli mas karburator, tak tam se to da nastavit. Uz ale moc nespominam jak to bylo, docela dobry popis je v Koppu na tohle. Na karburatoru jsou 2 srouby na nastaveni bohatosti smesi. Nastavuje se to pri zahratem motoru, pri studenem automaticky sitic stejne vic uzavre vzduchovou klapku a smes je bohatsi. Nejdriv se ma nastavit pozadovany predstih, to se nastavuje stroboskopem nebo podle sluchu. Ale schvalne se Ti na to mrknu dnes. -
« kolisani otacek
Uz sem se tady nato taky parkrat ptal, ale kdyz to tu tak procitam tak mozna nekdo uz odpoved nasel. Za 1) autiko se mi zda krapek linejsi nez byvalo, kdyz se rozjizdim tak mi to prijde ze mam za sebou valnik. Jede pres 180 vpohode ale neni to tak zivy. Olej, svicky, filtr je vymenenej/ Mozna to bude souviset i s mym dryhym problemkem. Kolisani volnobeznych otacek. Nekdy je to stabilne 900 a nekdy kolisaj od 500-700. Pripada mi jako by se motor snazil porad nastavovat co nejnizsi otacky a kdyz uz to skoro chcipa tak je zase zvedne. Napadla me ta sonda teploty vzduchu na sani, pak se mi trociksu nezdaji zadni bubny. A to je ta treti a posledni otazka. Co stoji dat do kupy zadni bubnovy brzdy. Nikdy jsem to nerozebiral. Co stoji vymena paken?? Dik Pocket -
« cosworth
Tak motor je konečně venku.Novou karoserii čeká úprava-navařit kastlík klimy,předělat tunel nad převodovkou a udělat vybrání nosníků pro přední poloosy.Toto vybrání má i normální 4x4 kombi(Willy !).Konečně se práce pohla kupředu...Bober-na zadní osu jsem 14 plecháče nenandal ani náhodou.Musel jsem sundat brzdiče.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!