Ford Sierra
« CENY
Jak je mozny ze mi v Elitu rekli kabali na svicky sada za 2547,- s DPH a v Auto-Rochu mi rekli za 1100,- s DPH za sadu. Oba rikali ze je to na DOHC 2.0i 91, tak at mi nekdo vysvetli v cem je tak zasadni cenovy rozdil ???. Jinak pro orientaci v Elitu palivovy filtr za 504,- a v AR za 400,-. Ale zase na druhou stranu zadni oblozeni na bubny v Elitu chteli za sadu 1082,- a v AR 1450,-. Je fakt ze nevim jaky ot byli znacky. No jde mi ztoho hlava kolem. -
« Re: kolisani otacek
Jeste me, ale nekolisaji, jen v cca 5.-8. km jizdy motor dela to co Tobe. Na malo jede, ale pocukava, na pridani nereaguje a na plnej vystreli. Kdyz se zamyslim, musi to delat nejprevdepodobneji potenciometr skrtici klapky. Protoze pri cemkoli jinem (snimac teploty, zaneseny palivovy filtr, vynechavajici svicky, zanesena lambda) by to nejelo na plny OK. Ale to je jen domenka. Zatim to neresim, dela to vzdy a jen chvili, ted jak jsou horka tak opravdu cca 200-300 metru a zmizi to. A tesneni? Lze vystrihnout ze ctvrtky (otiskavaji se take naolejovanou stycnou plochou, popr. doplnit nepatrnym mnozstvim silikonu - ten nesmi vylezt do sani) a musi to drzet. Rovnost dosedacich ploch je nutnosti, karburatori znaji... Jsem zvedav na tu jeho cenu, treba se (ne)vyplati vyrobit. -
« dotaz na motor
ahoj zdravim vespolek. mam dotaz na motor siery a to 2,0i(1993ccm)typ motoru je:"nr b" efi- 88kw/5500.rok 1986.nevite nekdo jaky ma tento motor kroutak a vjakych otackach?spotreby ma psane v tp(za mlada)mesto:8,6./90:7.2/120km/h:7,9litru… to kombi.mate nekdo lpg? ahoj jarda -
« Re: pakny
je mi to jasny ze je dobre to jednou za cas prozkoumnout. Jenom se bojim toho ze az to budu rozebirat ze se mi tam rozleti par pruzinek a uz to nedam dohromady. Jednou jsem takhle rozebiral prapinac blinkru a natusil jsem ze je tam asi 5 pruzinek ktery jsem musel hledat po celym dvorku. Ale nasel. -
« Re: pakny
ted nevim jestli jsi poopsal rozebirani kotoucu nebo bubnu. Mas nadepsano rozebrani kotouco brzdy. jo .. jak poznam ze je oblozeni v haji? Melo by to piskat ne? Me se akorat zda ze se spatne vraci valecek a ze zadni naprava brzdi opozdene vuci predni .. nevim no -
« Re: kolisani otacek
Ten ventil regulující množství vzduchu při volnoběhu je umístěn na tý černý plastový trubce jakoby mezi tím gumovým kolenem a filtrem ? (resp tou černou bednou za filtrem). A ještě akorát moc nevím kde se rozebírá ta škrící klapka .. a to těsnění, není lepší koupit origoš, dyk kolik to může tak stát? Ale dík přepříští víkend to asi skusím. -
« Re: pakny
To residents. No, možná papírově je to slabej motor, ale nezdá se mi, že by mi někdo ujížděl. To akorát ty blázni, co jezdí kilo po městě. Nemůžu si pomoct, ale úplně novej motor 1,8TD a vychlastanej 1,6 nebo 1,8 benzín je na stejný úrovni. Co se týká klimy, tak jsem ji viděl i v 1,8TD, ale ty prachy bych asi dal do něčeho jinýho, třeba tlumiče nebo tak. A vůbec, na kolik by taková klima vyšla? Někdo tady psal, že ji předělává z jinýho auta. Ať poreferuje. -
« Re: pakny
Demontaz zadni kotoucove brzdy: kolo dolu, rucni brzda uvolnena, sejme se pojistovaci svorka brzdoveho bubnu, buben dolu. Pak Kopp pise ruzne nesrozumitelne veci o vyndani celisti...Rekl bych, ze je spis jenom treba dobre si zapamatovat jak to bylo slozeni a jak to asi muze fungovat, kde je uchycena rucni brzda...Samotny valecek drzej z druhe strany (toho plechu) dve srouby. U valecku je treba kontrolovat vsechna tesneni a manzetky.