Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  13:02

« Re: yrusena Sierra

kostey: jen si never... az to uvidis na nasich silnicich.... uz ses dostal k nejakemu smrtaku, kdysi vytahoval mrtvolu z auta, ktera nemela nohy? moc prijemny to neni
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:58

« Re: vztyčený varovny prst

J77: Naprosto blbá rada. Já jsem udělal při mém jarním karambolu jenom jednu chybu - povolil jsem úplně plyn, zadní kola se chytily a ty přední, který tomu do tý doby dávaly kontra, okamžitě poslaly auto do smyku na opačnou stranu. Díky tomu se mi prostě s daným poměrem řízení rozhoupalo auto v několika obloucích z jedné strany na druhou a ten poslední už jsem neustál. Kdybych měl 1,5 otáčky zleva doprava, zcela jistě bych to spravil korekcí volantu, ale 3,5 je prostě moc a po úvodní chybě s povolením pedálu už to prostě nebylo možné přeručkovat. Nikdy, nikdy, nikdy nepouštějte ve smyku náhle plyn! Vždy se pokuste o řízený smyk, základem po utržení hnaných kol je plynulost.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:53

No a ešte keď máš na celom aute obuté fantastické univerzálne pneumatiky Matador Omskshina MP7... To je srandy kopec
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:35

Pěkné...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:30

Hmm. Tam by už toho na prestavbu veľa neostalo že?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 21.12.03  12:28

fotomontáž... tomu nevěřim
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 21.12.03  12:22

jo jo to je sranda když jedu za 3 na sněhu a ledu a do (v) zatáčky(ce) tam kopnu za 2 a pustim spojku. efekt je ale stejně lepší s ručkou... :o)
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:19

« yrusena Sierra

mrknete se, jako varovani

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  12:16

J77 + all: Jezdím hodně na sněhu (Vysočina), a varuji před úplným povolením plynu při smyku zádi! Při zařazené „4“ , nebo „5“ až tak o nic nejde, ale pokud to uděláte při zařazené „2“ a 60-ti km/h, okamžitě vám motor výrazně přibrzdí hnanou nápravu. Tzn, že smyk vyvolaný protáčením kol silou motoru převedete do smyku vyvolaného brzdným účinkem motoru. Je třeba si uvědomit, že při smyku se auto řídí do značné míry plynem! Publikace zaměřené na automobilový sport uvádějí až 60%, zbylých 40% připadá na volant. Pro ty, kteří klouzavé povrchy neradi, a jízdu na nich moc neovládají, je při smyku lepší okamžitě sešlápnout spojkový pedál, aby se kola hnané nápravy volně odvalovala. Tak mají největší adhezi. Ta nad 30% prokluzu velmi výrazně klesá. Dobré je se naučit řízený smyk - u zadního pohonu je to paráda! Samozřejmě, že se bavíme o klasice – poháněná zadní náprava. Přeražení psi (přední pohony) vyžadují jiné zacházení. PS: Předchozí info berte jako orientační - ideální je si chování auta osahat (postupně a déle), protože např. jiné obutí chování auta výrazně pozmění. Doporučuji zimní vzorek i na přední nápravě! Není hnaná, ale zatáčí! A jet rovně do zatáčky proto, že kola nevedou ....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  11:56

« Re: http://mujweb.atlas.cz/www/dalinb/fordsierra.htm

Většinu najezdím v autech se servem, ale sirrka bez serva opravdu nemá těžký řízení. mimochodem, tyhle recenze jsou psaný VELMI obecně, zápory a poruchy se vždy týkají některých typů/motorů, to už tam napsaný není, že. Sierra a Sierra není to stejný. Příklad: v roce 1991 ceny Sierr: 17.000DM - 36.000DM(63.000DM kosík)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 21.12.03  11:16

jen nechápu proč se tu na té stránce zase objevuje "těžké řízení" jezdil jsem spoustou aut podobného data a musim říct, že se se sierrou nemužou srovnávat. A jak píšou "Za nevýhodu u Sierry je často označován pohon zadních kol" představte si že by to byl předohrab. -> Brrr
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  10:21

« Re: Ford sierra ...model Saphir

Nerozumim :-) Psal jsem, ze o 1.6 nic nevim - tak to jsem myslel skutecne to CVHcko. Jinak co se tyka OHCcek po r. 1989, tak tam jsem myslel normalni 2.0 OHC EFi :)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  10:09

zajímavý, v inzercď už jsem se s tím setkal, ale jinak ne. J77: myslel jsi 1,6CVH, co byl po r.90? To je celkem exot, sesterskej motor 1,8 CVH. No nevím, OHC EFi bych asi nechtěl, je to elktronická šplíchačka přilepená na původní karbecovej motor...výkon to větší nemá, je to složitější, žere to jak s karbecem, třeba štelovat na tom ventily je na posrání. Když už 2,0 OHC, tak s karburátorem Weber 2V
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  10:02

Překomplikovaný je trochu silný slovo :-), 4x4 je celkem jednoduchá, ale pro opravdu průměrnýho uživatele je 2x4 míň náročná na provoz a míň žere(trošku). Už jsem to někdy četl....záleží na úhlu pohledu....ale ze spojení cosworth - špatná volba mi vstávají vlasy :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  09:59

Pozor na to ! OHC klidne muze byt z roku 1992 ! V dobe, kdy jsem zasadne nechtel DOHC, jsem se ptal Radka z Libeznice, jaky nejnovejsi OHC se da koupit, a on rikal, ze vyjimecne (asi na prani?) se davaly i do 92 nebo 93. Takze to neni blbost - pokud mel pravdu. Jen pro informaci, soused ma kombika '90 s faceliftem atd. - a ma v nem OHCcko jak vino :)
    V kazdym pripade, OHC trochu vic zere, a je potreba si u nej hlidat remen, jinak je to obdobnej drzak jako jiny benziny. Souhlasim s kosteyem ze bych se vyhnul nafte, o te 1.6 nic nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.03  22:55

Díval jsem ted tam znovu a je tam ,že to koupil v 6/1992. Je to s kalalyzátorem, nevíš, když koupím papíry bez katalyz. jestli to přihlásím, u forda ? Do ted sem měl volvo 360, je to super držák, ale díly tady v čechách moc nejsou, a proto chci změnu.Ten DOHC, kdyby tam kolik tak , žere? Kámoš, mi říkal ať vemu motor s 2,O výkon 88kW ? Tak nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.12.03  22:45

jestli to je rok 92 tak neni možný aby tam byl motor OHC. Nebo aspoň nevim proč by tam místo původního DOHCčka dávali starší OHC. Mezi těma motorama je fakt propastnej rozdíl. Ale každopádně sierra je držák jakákoliv.
    (Akorát bych se vyhnul motorům 1.6 a 1.8TD.)
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.12.03  22:35

« http://mujweb.atlas.cz/www/dalinb/fordsierra.htm

co si myslíte o větě začínající na osmém řádku? (Jinak se dá říci..)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.03  22:27

Omyl to není žádný , našel jsem ho na netu v Německu a chtěl bych si ho koupit. Je docela super stavu a má ho první majitel, technic¨ké data byly tam takle napsané.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.03  21:32

« Re: Mondeo

jinak zalozil jsem na to tema, at to tady nezasravam :o

ja bzch netvrdil ze 1000MB je Fabka....tady jde o to, ze to byl sedan (jestli to muzu rict) a mel motor vzadu...beru normal auta o poslsledni dobu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…