Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  14:45

« Re: vztyčený varovny prst

to rbr: no jo, co ted ziskam na bonusy ja, to pujde Fidovi. Ale o prachy ani nejde, hlavne aby toho rendla mel ok, spis jak jsi to psal, vybourat se s vypujcenym autem je fakt desny pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:24

daytona - no jo, když jedeš ve vypůjčeným voze - to jde z pojistky podle vozu a ne podle řidiče, že? Ono to je logický, ale dost nepříjemný - viz tento případ. Fida s tím nepotěšíš a samotného tě to štve...teda žádná legrace.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:17

ja jsem zase rozmazl minuly tyden u Laguny * :-( :(
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:15

Chlapovi to zaplati pojistovna a Fido potrebuje nove predni svetlo a blinkr plus srovnat naraznik a takovou tu tenkou masku pod kapotou, plus klepat trochu blatnik a tusim kapotu ma taky stiplou. Navic ted strati bonusy z pojisteni.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:11

daytona : tvoje pocity si dovedu velmi živě představit, vítám tě v klubu, fakt před vánoci je to děsná smůla, chce to pár dnů a rozchodíš to
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:10

No sierra to nebyla ale je mi blbe ze to bylo Fidovo auto. Pujcil mi ho prvnikrat a ja ho hned rozflakl.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  13:00

« Re: Reset + volnobeh (-> prochy)

J77 - teda ty nám dáváš s tím benzínem :o(
    Katalyzátor nemáš? Pozor na to! A "nejistý volnoběh" se určitě dá dořešit. Nesmiřuj se s tím.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:57

daytona - to je mi líto, to ti ty vánoce nezačaly dobře. A co tě z toho čeká, jakou škodu odhaduješ? Rozumím tomu dobře, že jsi jel ve vypůjčeném autě od fida?

prochy - 10 litrů ?! brrr Já měl dloudobě 8,2 litrů. Teď jsem nad 9 a jsem z toho nešťastný. Mě tam lambda vydržela rok, ale tu historii asi znáš. Souhlasím, že ne každý zjistí, že je lambda v háji, ale to procento problémů co vidím jen tady...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:38

prochy: Jo, za studna, ale neformuloval bych to tak, ze me to trapi - je mi to uplne fuk :-) Lambda je zatim furt off, na novou nejsou penize. S tim volnobehem bych to zatim neresil. Zjistil jsem, ze jsem mel dost malo benzinu, kdyz jsem startoval, nanejvys par deci, a jelikoz jsem stal pravyma kolama na vysokym patniku, takze ten zbytecek benzinu stekl ke strane a ocividne to startovalo jen na to, co zbylo v trubkach :-) Jinak tim malym mnozstvim benzinu jsem si jist, protoze doma uz jsem nenastartoval - opet jsem stal v kopci... Po doliti par litru v pohode.
    Budu to dal pozorovat a uvidime. Kazdopadne pokud se to chcipani nevrati, je to celkem jasne, plusy po resetu vyrazne prevysuji minusy, ktery je jen jeden - ten nejisty volnobeh. Ale vzhledem k tomu ze chveje do auta jen nekdy, muze souviset s nejakym zaspinenym nebo orezlym cidlem, konektorem - mezi svatky udelam to, co mi s rbr radite.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:34

Volali, prisli a rikali ze to mame vyresit bez nich.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  12:30

To je mi lito. Jeste, ze to nebyla sierra. Volali jste police?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:26

Jo, tukanec. Jeste smula ze chlap nemel ABS, kdyby ho mel, tak zastavi v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  12:22

V takovem provozu je to hned, staci mala nepozornost z jedne strany, z druhe strany nepredvidavost a je to. Byl to jenom tukanec predpokladam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  12:17

Jeste jsem zapomnel doplnit k te spotrebe. Pokud bys' pripadne na nejakem potenciometru nahrazujicim lambdu nastavil napeti vyssi nez 0.6V, RJ si bude nezavisle na slozeni smesi myslet, ze smes je prilis bohata a bude ochuzovat (kam az?). Pak by se mohlo stat nejen, ze motor nebude mit vykon, ale u chude smesi rychle roste teplota pri spalovani. Aby to nezkoncilo neprijemnou mechanickou zavadou v podobe podpalenejch ventilu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:14

Vcera jsem naboural Fidovo auto. Ne coswortha, rendla 19. Vyjizdel jsem na Radlickou z vedlejsi, dlouho mne nikdo nepustil, pak mi ale jedno auto zastavilo a blikalo ze teda muzu jit, tak jsem opatrne zacal vysouvat cumak a hlidal spis auta z druhe strany. Pak uz jsem slysel pouze ze nekdo brzdi, a pak rana...Jeste tam nejsou 2 pruhy, ale lidi uz tam jezdi vedle sebe a radi se podle nejblizsi svetelne krizovatky do dvou pruhu. Takze smula, vinikem jsem ja, protoze jsem naboural auto ktere jezdilo na hlavni. Situace sach-mat a je mi z toho fakt na *, je to prvni bouracka kterou jsem zapusobil. Vecer jsem jel se svym autem maximalne 60. A je mi moc lito ze to bylo Fidovo auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  12:11

Jestli to nebude tim, ze ty nase auta maj pres 10 let vsechny a vetsina ma lambdu jeste original z vyroby :-(. Dale existuje velke mnozstvi lidi, kt. maji sierru na jezdeni a vyhovuje jim, ze se o ni "nemusi" starat. Ti pak na poskozenou lambdu nikdy neprijdou a mysli si, ze je normalni, ze 2.0 DOHC zere 10ltr/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  11:58

prochy: hm, taky pravda. Otázkou je, s jakou spotřebou to pojede. Teď mi asi půjde o něco níž, ale zřejmě to nebude zrovna ideální.

Jen se zastavuji nad tím, kolik lidí má s lambdou nejrůznější problémy. Stačí se rozhlédnout tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  11:32

Ten delic bych tam nedaval. Urcite bude mene nepresne, pokud RJ zjisti, ze lambda neni a pojede podle vnitrnich tabulek, nez kdyz to bude korigovat podle nejake konstatni hodnoty, ktera nema zadnej fyzikalni vyznam.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  11:15

Prochy - myslel jsem, že takovým multimetrem nic nezměřím - teda myslím to kmitání. Zkusím to o víkendu, ale teď si asi dopřeji pár dnů bez lambdy - chci ještě spočítat, co to udělá se spotřenou. Mohla jít paradoxně dolů, myslím, že to posílá nižší hodnoty trvale.
    O tom "ukazovátku" jsem už taky přemýšlel. Říkam si, taková věc se hodí kdykoliv v budoucnu, při pochybách... a problémy s lambdou jsou, koukám, dost častý.

Až jsem si říkal, něčím to ošidit. Místo lamdby pustit do ŘJ napětí z děliče napětí závislého na potenciometru plynu, samozřejmě propočítaného a s ochrannou, abych nepřekročil mezní hodnoty, které jinak dává lambda.....je to trochu šílenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.03  10:54

rbr: Myslel bych si totez. Umrela lambda. Pri problemech se studenymi rozjezdy me podle cuchu taky prislo, ze smes je prilis bohata; proto to chcipalo.
    Jeste tu lambdu zmer. Ja s uspechem pouzivam levny 3.5 mistny multimetr DT830 (maji ho na kazdem rohu). Oproti jinym presnejsim a slozitejsim multimetrum je velmi rychly a stiha jakz takz sledovat vykyvy napeti na lambde. Je lepsi pouzivat vysoke rozsahy, tam to sleduje rychleji zmeny. Mam vyzkouseny rozsah do 20V (cili 2 desetinna mista). Bohuzel jsem jeste nemel cas vyrobit si fajnovy indikator na zpusob [odkaz] webpark.cz/DIY/ O2indicator/O2indicator.htm .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…