Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Reset + volnobeh (-> prochy)
daytona - to je mi líto, to ti ty vánoce nezačaly dobře. A co tě z toho čeká, jakou škodu odhaduješ? Rozumím tomu dobře, že jsi jel ve vypůjčeném autě od fida?
prochy - 10 litrů ?! brrr Já měl dloudobě 8,2 litrů. Teď jsem nad 9 a jsem z toho nešťastný. Mě tam lambda vydržela rok, ale tu historii asi znáš. Souhlasím, že ne každý zjistí, že je lambda v háji, ale to procento problémů co vidím jen tady... -
prochy: Jo, za studna, ale neformuloval bych to tak, ze me to trapi - je mi to uplne fuk :-) Lambda je zatim furt off, na novou nejsou penize. S tim volnobehem bych to zatim neresil. Zjistil jsem, ze jsem mel dost malo benzinu, kdyz jsem startoval, nanejvys par deci, a jelikoz jsem stal pravyma kolama na vysokym patniku, takze ten zbytecek benzinu stekl ke strane a ocividne to startovalo jen na to, co zbylo v trubkach :-) Jinak tim malym mnozstvim benzinu jsem si jist, protoze doma uz jsem nenastartoval - opet jsem stal v kopci... Po doliti par litru v pohode.
Budu to dal pozorovat a uvidime. Kazdopadne pokud se to chcipani nevrati, je to celkem jasne, plusy po resetu vyrazne prevysuji minusy, ktery je jen jeden - ten nejisty volnobeh. Ale vzhledem k tomu ze chveje do auta jen nekdy, muze souviset s nejakym zaspinenym nebo orezlym cidlem, konektorem - mezi svatky udelam to, co mi s rbr radite. -
"-- skrytý --" 22.12.03 12:17
Jeste jsem zapomnel doplnit k te spotrebe. Pokud bys' pripadne na nejakem potenciometru nahrazujicim lambdu nastavil napeti vyssi nez 0.6V, RJ si bude nezavisle na slozeni smesi myslet, ze smes je prilis bohata a bude ochuzovat (kam az?). Pak by se mohlo stat nejen, ze motor nebude mit vykon, ale u chude smesi rychle roste teplota pri spalovani. Aby to nezkoncilo neprijemnou mechanickou zavadou v podobe podpalenejch ventilu. -
« Re: vztyčený varovny prst
Vcera jsem naboural Fidovo auto. Ne coswortha, rendla 19. Vyjizdel jsem na Radlickou z vedlejsi, dlouho mne nikdo nepustil, pak mi ale jedno auto zastavilo a blikalo ze teda muzu jit, tak jsem opatrne zacal vysouvat cumak a hlidal spis auta z druhe strany. Pak uz jsem slysel pouze ze nekdo brzdi, a pak rana...Jeste tam nejsou 2 pruhy, ale lidi uz tam jezdi vedle sebe a radi se podle nejblizsi svetelne krizovatky do dvou pruhu. Takze smula, vinikem jsem ja, protoze jsem naboural auto ktere jezdilo na hlavni. Situace sach-mat a je mi z toho fakt na *, je to prvni bouracka kterou jsem zapusobil. Vecer jsem jel se svym autem maximalne 60. A je mi moc lito ze to bylo Fidovo auto. -
"-- skrytý --" 22.12.03 12:11
Jestli to nebude tim, ze ty nase auta maj pres 10 let vsechny a vetsina ma lambdu jeste original z vyroby :-(. Dale existuje velke mnozstvi lidi, kt. maji sierru na jezdeni a vyhovuje jim, ze se o ni "nemusi" starat. Ti pak na poskozenou lambdu nikdy neprijdou a mysli si, ze je normalni, ze 2.0 DOHC zere 10ltr/100km. -
Prochy - myslel jsem, že takovým multimetrem nic nezměřím - teda myslím to kmitání. Zkusím to o víkendu, ale teď si asi dopřeji pár dnů bez lambdy - chci ještě spočítat, co to udělá se spotřenou. Mohla jít paradoxně dolů, myslím, že to posílá nižší hodnoty trvale.
O tom "ukazovátku" jsem už taky přemýšlel. Říkam si, taková věc se hodí kdykoliv v budoucnu, při pochybách... a problémy s lambdou jsou, koukám, dost častý.
Až jsem si říkal, něčím to ošidit. Místo lamdby pustit do ŘJ napětí z děliče napětí závislého na potenciometru plynu, samozřejmě propočítaného a s ochrannou, abych nepřekročil mezní hodnoty, které jinak dává lambda.....je to trochu šílenost. -
"-- skrytý --" 22.12.03 10:54
rbr: Myslel bych si totez. Umrela lambda. Pri problemech se studenymi rozjezdy me podle cuchu taky prislo, ze smes je prilis bohata; proto to chcipalo.
Jeste tu lambdu zmer. Ja s uspechem pouzivam levny 3.5 mistny multimetr DT830 (maji ho na kazdem rohu). Oproti jinym presnejsim a slozitejsim multimetrum je velmi rychly a stiha jakz takz sledovat vykyvy napeti na lambde. Je lepsi pouzivat vysoke rozsahy, tam to sleduje rychleji zmeny. Mam vyzkouseny rozsah do 20V (cili 2 desetinna mista). Bohuzel jsem jeste nemel cas vyrobit si fajnovy indikator na zpusob [odkaz] webpark.cz/DIY/ O2indicator/O2indicator.htm .