Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 04.09.03 11:04
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
Daytona: Ano predstih se da i "zvenku" upravit pomoci toho konektoru octane adj. Ten je umisten u zapalovaci civky. Trojuhelnikovitej tvar 3 piny. Uzemnovanim jednotlivych pinu je mozne zvetsit predstih o myslim 2,4 a 6°. Jeden pin je myslim zem a pak se uzemnuji kombinace zbylych dvou pinu. Domnivam se ze je to popsane v Haynesovi, snad Engine electrical systems bych rek'. -
dcgsd 04.09.03 09:52
u dohc je predstih automaticky rizeny rj. da se udajne nejak nastavit. ve schematu je namalovenej konekt oroctane adj. or idle adj. tak asi tim nevim sice kde je a jak se to dela ale ma souvislost s oktanovym cislem benzinu a bohatosti smesy. Polohu klikovky si rj snima cidlem nad starterem a podle toho dela perdstih -
-
willy: svíčky mám motorcraft, nevím teď typ ale myslím, že by měly být přesné protože na diagnostice u Fordu mi je měřil a říkal, že jsou perfektní.....spoléhám, že by na to přišel. Pro doplnění, ta tepolota není takový problém. Buď to nechám zahřát, nebo si dvakrát(třikrát) šlápnu a můžu jen i za studena...to je to divný.
Cvákání ventilů po nastartování zznám přesně, jak píšeš. Ale já bych to taky nepovažoval za problém, těch pár sekund se opravdu nic neděje. -
« Re: spotreba
Do rychla mysleno kratsi kvalty, alespon tak se to rika, ne? Lepsi akcelerace, nizsi maximalka.
BTW hydrostely - po nastartovani jeste neni dostatecny tlak v olejovy soustave, proto to zacvaka. Ja osobne davam polosyntetiku, ktera lip prilne ke stenam kdyz je motor vypnutej a po nastartovani nejede motor par sekund tolik na sucho. Syntetika prilne jeste lip. Ale delam to ja pro sebe a nekdo muze mit jiny nazor. Plna syntetika ma sice lepsi vlastnosti, ale do nasich kar je to blbost - cena, rozpousteni usad, tvrdnuti gufer, vetsi prosakovani tema starejma sparama, hlucnost... Pouzivam total 5000 15W40, ale najedu jen par tisic za rok, takze zase tak casto nemenim.
Vcera jsem videl v Usti v nemocnici peknou cernou opastovanou XRi, nebyl to nekdo z vas? -
« Re: Michalides
Michalides: Jsem ze ZR. Díky za přípravu, předání "kontrabandu" je jisté! Mohl bys ještě přihodit krytku na středový panel, ve kterém jsou zapuštěny spínače spouštění oken?Příští týden v pátek jedu směrem k Budějovicím, nevím, jestli budu moct až ku Praze, pokud budu mít jen tročku čas, rád bych to vyzvedl, jinak si to jistě nějak předáme. -
« Pri rozjezdech se neco mele a duni...
Tak vam nevim... pred cca 5000 km jsem menil komplet spojku, po vymene se mi zacalo dit to, ze kdyz se rozjizdim a mam ji trosku niz (kousek pod zaberem), nez by mela byt, neco, jakoby za motorem, se tam tak kymacive, za zvuku buch-buch-buch mele, auto se temer nerozjizdi a spravi to bud znovuseslapnuti a pusteni spojky, nebo hodne vydatny pridani plynu. Zacalo se to objevovat az po vymene spojky, a je to nahodile, stava se to spis s teplym motorem, ale neni to podminka. Mate nekdo tuseni, co by to mohlo byt ? Nemuze se treba instalaci novy spojky zacit projevovat nejaka vule v prevodovce ? Doufal jsem, ze to zmizi pote, co si spojka sedne, ale to se nestalo. -
« Re: Michalides
Juchuchu: odkud jsi obcas nekde cestuju, nebo cestuje nekdo jiny balik se mi nechce posilat ... vyndal jsem to i s kabelazi v aute, spinace do prostoru radici paky, kabel pod palubni desku + harmoniky do dveri + cela mechanika vcetne motorku je to plna igelitka :o) a muchlat ty kabely se mi opravdu nechce :o)