Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.03  11:04

« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu

Daytona: Ano predstih se da i "zvenku" upravit pomoci toho konektoru octane adj. Ten je umisten u zapalovaci civky. Trojuhelnikovitej tvar 3 piny. Uzemnovanim jednotlivych pinu je mozne zvetsit predstih o myslim 2,4 a 6°. Jeden pin je myslim zem a pak se uzemnuji kombinace zbylych dvou pinu. Domnivam se ze je to popsane v Haynesovi, snad Engine electrical systems bych rek'.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  11:03

To PKOD: souhlasím s tebou, ale: i pro FAUDY: připomínám kabel i svíčky změřeny u Fordu - bez chybičky, lambda je nová od jara a problémy byly i před její výměnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  10:25

« Re: kosík nárazník

kdyby to poštelovaný bylo pro tebe přijatelný, tak bych to určitě neměnil...ty koni tlumiče musí vydržet tolik, co celý auto...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  10:24

u DOHC to řj dělá sama...
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 04.09.03  09:52

u dohc je predstih automaticky rizeny rj. da se udajne nejak nastavit. ve schematu je namalovenej konekt oroctane adj. or idle adj. tak asi tim nevim sice kde je a jak se to dela ale ma souvislost s oktanovym cislem benzinu a bohatosti smesy. Polohu klikovky si rj snima cidlem nad starterem a podle toho dela perdstih
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:42

Jak se nastavuje u DOHC predstih?? U OHC karbec to byla bezna zalezitost pri nastavovani vuli ventilu otacenim rozdelovace...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:40

Jednou jsem to videl a tehdy byl na vine spatnej kabel ke svickam...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:39

« Re: Michalides

Michalides: Dobrá poznámka, středový panel je dělený, i s loktní opěrkou (toho času odňatou) záslepku tam mám. Měl jsem na mysli přesně tu záslepku, o které píšeš. Je to 84 GL kombík. Tak to tam snad pasovat bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:39

« Re: kosík nárazník

priznam se Ti willy, ze jeste jsem se nepokousel prenastavit ten podvozek, ale muzeme se na to mrknout kdyz budeme delat tu prevodovku.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 04.09.03  09:34

poze uvaha: dvakrat trikrat seslapnes, vyfukove plyny ohreji lambdu, svicku ci neco jineho a jedes... nebo muze mit vliv neco mechanickeho?? proc teda jenom u nekoho (opotrebeni, unik oleje do valce?)??
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:18

willy: svíčky mám motorcraft, nevím teď typ ale myslím, že by měly být přesné protože na diagnostice u Fordu mi je měřil a říkal, že jsou perfektní.....spoléhám, že by na to přišel. Pro doplnění, ta tepolota není takový problém. Buď to nechám zahřát, nebo si dvakrát(třikrát) šlápnu a můžu jen i za studena...to je to divný.
    Cvákání ventilů po nastartování zznám přesně, jak píšeš. Ale já bych to taky nepovažoval za problém, těch pár sekund se opravdu nic neděje.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  09:11

« Re: spotreba

Do rychla mysleno kratsi kvalty, alespon tak se to rika, ne? Lepsi akcelerace, nizsi maximalka.

BTW hydrostely - po nastartovani jeste neni dostatecny tlak v olejovy soustave, proto to zacvaka. Ja osobne davam polosyntetiku, ktera lip prilne ke stenam kdyz je motor vypnutej a po nastartovani nejede motor par sekund tolik na sucho. Syntetika prilne jeste lip. Ale delam to ja pro sebe a nekdo muze mit jiny nazor. Plna syntetika ma sice lepsi vlastnosti, ale do nasich kar je to blbost - cena, rozpousteni usad, tvrdnuti gufer, vetsi prosakovani tema starejma sparama, hlucnost... Pouzivam total 5000 15W40, ale najedu jen par tisic za rok, takze zase tak casto nemenim.

Vcera jsem videl v Usti v nemocnici peknou cernou opastovanou XRi, nebyl to nekdo z vas?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  08:20

juchuchu> ted me tak napadlo - mas v aute zaslepku na spinace ? ty spinace jsou zality v celym plastu a puvodni zaslepka se jen vyloupne a misto celeho to padne je to celej kus nejsou to jen spinace
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  08:18

Juchuchu> krytky jsou ruzne dle rocniku specifikuj co mas, tohle je 89 tzn. stredovy panel s loketni operkou je deleny (v 92 je nedeleny) ve starsich autech je to snad bez loketni operky
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  07:32

Michalides: Jsem ze ZR. Díky za přípravu, předání "kontrabandu" je jisté! Mohl bys ještě přihodit krytku na středový panel, ve kterém jsou zapuštěny spínače spouštění oken?Příští týden v pátek jedu směrem k Budějovicím, nevím, jestli budu moct až ku Praze, pokud budu mít jen tročku čas, rád bych to vyzvedl, jinak si to jistě nějak předáme.
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.03  00:00

« Pri rozjezdech se neco mele a duni...

Tak vam nevim... pred cca 5000 km jsem menil komplet spojku, po vymene se mi zacalo dit to, ze kdyz se rozjizdim a mam ji trosku niz (kousek pod zaberem), nez by mela byt, neco, jakoby za motorem, se tam tak kymacive, za zvuku buch-buch-buch mele, auto se temer nerozjizdi a spravi to bud znovuseslapnuti a pusteni spojky, nebo hodne vydatny pridani plynu. Zacalo se to objevovat az po vymene spojky, a je to nahodile, stava se to spis s teplym motorem, ale neni to podminka. Mate nekdo tuseni, co by to mohlo byt ? Nemuze se treba instalaci novy spojky zacit projevovat nejaka vule v prevodovce ? Doufal jsem, ze to zmizi pote, co si spojka sedne, ale to se nestalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.03  22:48

Juchuchu: odkud jsi obcas nekde cestuju, nebo cestuje nekdo jiny balik se mi nechce posilat ... vyndal jsem to i s kabelazi v aute, spinace do prostoru radici paky, kabel pod palubni desku + harmoniky do dveri + cela mechanika vcetne motorku je to plna igelitka :o) a muchlat ty kabely se mi opravdu nechce :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.03  22:25

Napadla mě jedna věc: nemáš třeba moc "teplý" svíčky??? třeba než se trošku zahřeje motor, tak blbě pálí, protože maj jinou teplotní specifikaci....co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.03  22:19

« Re:

10W40 cvakají taky...řetěz, kladka, napínák, kola, hydroštely - najeto asi 20.000km....s tím se budeš muset bejku holt nějak smířit :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.03  20:41

« "hydroštely" DOHC

Po nastartování mi u studeného motoru 3 sek.cvakají ventily,tak se chci zeptat jak jste na tom vy? Olej používám 15W/40 - není na hydroštely moc hustý?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…