Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Kostey: 5ty dvere
Tak jsme na to koukali vcera se sequenzem a opravdu se v nicem nelisej - jedinej malej rozdil je v ostrikovaci - na techto dverich je ostrikovac zezhora krmenej zepredu ze spolecny nadobky - na 85ce ma vlastni nadobku vzadu a strika zespodu od sterace ale to je snad detail. Tak dej vedet jestli mas zajem je to v cerne barve dokonce i s kridlem :o) -
dcgsd 05.09.03 07:01
« Re: výkon 88/92 kw
taky si myslim ze je to rizenym katalizatorem, respektive lambdou ktera udrzuje stechiometrickou smes. Motor ma nejlepsi zatah pri lambde kolem kolem 0,9 a spotrebu kolem 1,15. Proto muze mit auto bez lambdy jine parametry. Ja vlastnim sirku be lambdy a jsem spokojenej. -
kostey 04.09.03 23:28
« autosamolepky
[odkaz]
Cena za samotný pruh bez nápisu 250,- Kč
Cena za samotný nápis bez pruhu 130,- Kč
Cena za komplet pruh+nápis 380,- Kč
Nevim jaký sou ceny jinde ale tohle jsem našel na netu a tak sem si řekl, že to sem hodim. Písou tam že zhotověj nejen to na co už maj šablony ale taky to, co jim pošleme mailem, ale nevim jestli by ta cena teda nakonec nebyla vyšší...
-
« Předstih u DOHC
Díky kvalitním benzínům na našem trhu předstih také posouvám, a funguje to spolehlivě. Pro DOHC platí: červený kabel na zem = "Odstraňuje lehké klepání motoru při část. a plném zatížení", modrý kabel na zem = "Přípoj připouští provoz s 91oktanovým benzínem" Nic jiného uvedeno není, i když jsou v konektoru kabely tři. Konektor je k nalezení u indukční cívky. Zejména v letním období musím mít spojen modrý kabel na zem, aby motor neprotestoval proti obsahu nádrže. A nebo mám někde něco v nepořádku (?) -
« Re:
Už jsem zde psal, (není myšleno nijak zle!) že v manuálu je předpis na oleje dle API-SG a pochopitelně lepší. Viskozita je dána dle tabulky, a to podle místa provozu, tj. teploty prostředí. Např. pro 15W40 je to od -15°C výše, pro 10W40 od -20°C výše. Striktní je pouze předpis pro Cosworth - syntetika 5W50 klasifikace API-SG (a lepší) Sám mám v motoru také 15W40, API-SJ, neboť se mi nepodařilo zjistit původní olej, a "přilepšit" motoru olejem syntetickým (ani polo) jsem se neodvážil ze známých důvodů. Navíc mám stát auto většinou v poměrně teplé garáži, takže není problém s hustotou oleje ani v zimě. Kritikům parkování v teple sděluji, že o vlivu tohoto prostředí na karoserii vím, a připomínek netřeba :-) Howgh. -
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
Ja puvodne rikal, ze jsem videl, jak tohle delal spatnej kabel. Bylo to na 2.0 Zetecu v Mondeu. Svicka byla nejaka spatna a nepalila dobre, ale po chvilce zahrati se to opravilo. Pokud je to teplotne zavisly studeny spoj, tak se po ohrati motoru a patrne taky roztazeni neceho teplem uz neobjevuje. A protoze nevim cim to je, tak nemuzu nic vyloucit.
Taky existuje neco, cemu se rika rychla smrt svicek. U motorek se to stava, pokud bezi studenej motor na sytic a najednou chcipne, tak muze odejit svicka/y. Nevim proc, ale je to tak. A to ze je nova na to nema vliv, ta muze umrit taky.
Pokud ale neco vymenim a problem se stale objevuje, vyloucit to uz muzu. Ale kazdy sveho stesti strujcem. Uz mlcim :o)