Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

05.09.03  09:49

« Re: Předstih u DOHC

Pocket: zem mas po celym aute :o) s tim bych si hlavu nelamal ....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.03  09:40

« Re: Předstih u DOHC

2Rob2> no stim cervenym jsi mi ted nasadil brouka do hlavy. POslednich par mesicu slysim pri plnym tahu mirne klepani motoru, driv to nedelalo, myslis ze kdyz na trvalo spojim ten cervenej tak to bude OK? jo a kterej znich je presne ta zem? Dik
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.03  09:27

« Kostey: 5ty dvere

Tak jsme na to koukali vcera se sequenzem a opravdu se v nicem nelisej - jedinej malej rozdil je v ostrikovaci - na techto dverich je ostrikovac zezhora krmenej zepredu ze spolecny nadobky - na 85ce ma vlastni nadobku vzadu a strika zespodu od sterace ale to je snad detail. Tak dej vedet jestli mas zajem je to v cerne barve dokonce i s kridlem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.03  08:17

« Re: Prevodovka

Daytona: Tak v tu nedeli to klapne. Jeste Ti behem dne zavolam a domluvime se.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 05.09.03  07:01

« Re: výkon 88/92 kw

taky si myslim ze je to rizenym katalizatorem, respektive lambdou ktera udrzuje stechiometrickou smes. Motor ma nejlepsi zatah pri lambde kolem kolem 0,9 a spotrebu kolem 1,15. Proto muze mit auto bez lambdy jine parametry. Ja vlastnim sirku be lambdy a jsem spokojenej.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.09.03  23:30

« RE: Autosamolepky

asi teda jo ale teď jim volat nebudu... Jaký jsou ceny jinde, jestli jste se na to něnkdo někde ptal tak please napište...
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.09.03  23:28

« autosamolepky

[odkaz]

Cena za samotný pruh bez nápisu 250,- Kč
    Cena za samotný nápis bez pruhu 130,- Kč
    Cena za komplet pruh+nápis 380,- Kč
    Nevim jaký sou ceny jinde ale tohle jsem našel na netu a tak sem si řekl, že to sem hodim. Písou tam že zhotověj nejen to na co už maj šablony ale taky to, co jim pošleme mailem, ale nevim jestli by ta cena teda nakonec nebyla vyšší...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  23:02

katem to nebude mám XR4i a ta je s katem a 92kw
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  21:16

to Rob2: takže když vykopu kat.co se stane?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  21:01

Jeden motor je s katalyzátorem, druhý bez. Toť vše, pokud jsem správně přeložil text v manuálu (Francouzština - mám Sierru ze "Ch")
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.03  20:58

« Předstih u DOHC

Díky kvalitním benzínům na našem trhu předstih také posouvám, a funguje to spolehlivě. Pro DOHC platí: červený kabel na zem = "Odstraňuje lehké klepání motoru při část. a plném zatížení", modrý kabel na zem = "Přípoj připouští provoz s 91oktanovým benzínem" Nic jiného uvedeno není, i když jsou v konektoru kabely tři. Konektor je k nalezení u indukční cívky. Zejména v letním období musím mít spojen modrý kabel na zem, aby motor neprotestoval proti obsahu nádrže. A nebo mám někde něco v nepořádku (?)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  20:44

« Re:

Už jsem zde psal, (není myšleno nijak zle!) že v manuálu je předpis na oleje dle API-SG a pochopitelně lepší. Viskozita je dána dle tabulky, a to podle místa provozu, tj. teploty prostředí. Např. pro 15W40 je to od -15°C výše, pro 10W40 od -20°C výše. Striktní je pouze předpis pro Cosworth - syntetika 5W50 klasifikace API-SG (a lepší) Sám mám v motoru také 15W40, API-SJ, neboť se mi nepodařilo zjistit původní olej, a "přilepšit" motoru olejem syntetickým (ani polo) jsem se neodvážil ze známých důvodů. Navíc mám stát auto většinou v poměrně teplé garáži, takže není problém s hustotou oleje ani v zimě. Kritikům parkování v teple sděluji, že o vlivu tohoto prostředí na karoserii vím, a připomínek netřeba :-) Howgh.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  20:37

ještě jednou: čím je dán rozdíl ve výkonu DOHC 88/92 kw? Zdá se mi,že motory jsou shodné- vrtání ,zdvih,k.poměr.
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.03  20:34

« výkon 88/92 kw

• « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  20:28

« Re: Re:

není to 16V, ten by měl mít polosynt. ....takže fpoho...já jsem na dvou DOHC(Sirrka+škopek) najel na 15W40 dohromady 300.000km :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  19:46

« Re: Re:

to willy: rád se smířím,protože kupuju olej 15W40 za super cenu a na Sirrkách co jsem měl(OHC+1.8TD) jsem díky ceně měnil po cca 6tkm,takže si myslím že motor mi do zadku nenakope ani u DOHC. Čau
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  18:20

« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu

Ja puvodne rikal, ze jsem videl, jak tohle delal spatnej kabel. Bylo to na 2.0 Zetecu v Mondeu. Svicka byla nejaka spatna a nepalila dobre, ale po chvilce zahrati se to opravilo. Pokud je to teplotne zavisly studeny spoj, tak se po ohrati motoru a patrne taky roztazeni neceho teplem uz neobjevuje. A protoze nevim cim to je, tak nemuzu nic vyloucit.
    Taky existuje neco, cemu se rika rychla smrt svicek. U motorek se to stava, pokud bezi studenej motor na sytic a najednou chcipne, tak muze odejit svicka/y. Nevim proc, ale je to tak. A to ze je nova na to nema vliv, ta muze umrit taky.

Pokud ale neco vymenim a problem se stale objevuje, vyloucit to uz muzu. Ale kazdy sveho stesti strujcem. Uz mlcim :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  15:15

To faudy: myslíš, že opravdu zkusit jiné svíčky a kabely, přestože jsou svíčky nové, přesně ty co mají být, + jsou svíčky a kabely změřené na diagnostice(samozřejmě na zahřátém motoru)?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.03  11:15

Ano, zmereny, ale na teplym motoru. My se bavime o nejakym moznym studenaku co za par desitek sekund zmizi. Pujcit jiny svicky a kabely na vyzkouseni na studenym motoru, pak bych hledal pripdane dal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.03  11:07

« Prevodovka

Daytona: Kdy, ze chces vlitnout na tu prevodovku? Ja jsem pryc 10.9.-21.9.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…