Ford Sierra
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
Prošel jsi zapalování a vůbec celou elektriku v motoru? Já řešil úplně stejný problém, sice ne se sierrou, ale měl jsem zaneřáděný kontakty u cívky, kde vlhkost vzduchu a bordel způsobovaly probíjení a zkraty, až se motor ohřál, tak bylo vše v pohodě. Nejhorší byla rosa a myčka. To jsem kolikrát těžko startoval a někdy to i chcípalo, ale vždycky jen za studena.Pak jsem všechno vyčistin, odmastil a NIKDY už se to neopakovalo. -
« Re: Studený motor a hodnoty teplotních čidel
Tak mě nyní napadá, kdo sledujete vývoj diskuse a zhasínatí studeného motoru při přidání plynu, jestli toto není vhodný stav na "domácí" provedení testu. Myslím, že informaci z testu, např. že není informace z toho a toho čidla by mohla urychlit hledání. -
« Re: Tazne zarizeni
Daytona: Diky za nabidku. Nenarazim
-li na lepsi (kompletnejsi) dame o tom rec, ale takhle bez koule stejne budu muset vymetat vrakace a mozna mi ani samotnou kouli nenechaji. Nebo snad jsou demontovatelne koule oblibenym tovarem ruznych pokoutniku-obchodniku? Nebo ma to jeste jine reseni? -
« Studený motor a hodnoty teplotních čidel
Já to tady trochu zvýrazním, aby se to neztratilo v mém ostatní textu.
Dostal jsem se k měření hodnot teplotní čidla paliva, který by mělo být bimetalem. Naměřil jsem jen nekonečný odpor za studena i po zahřátí. Pánové, máte někdo informacď, co bych tam měl naměřit? Případně také čidlo nasáveného vzduchu. Dá se změřit(zkontrolovat) jeho funkčnost?
Někteří tu totiž řešíme problémy se snahou zhasnout při studeném rozjezdu a zatím žádné výsledky. -
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
To Faudy: jo, díky za vysvětlení. ale možná jsem málo zdůraznil ještě jeden faktor: motor mi nezlobí budˇ 1.po tom zahřátí (tvoje vysvětlení) a nebo 2. bez zahřátí hned po té, co takto dvakrát škubne autem. A to mi právě vrtá hlavou. Proto jsem už začal přemýšlet i o nedostaku benzinu v určité fázi po natartování, než se to "profoukne" potrubí(to je blbost, co?).
Jo a bohatou směsí to nebude, koukal jsem na výfuk ihned po nastartování až po ty mé problémy s zhasínáním a vychází snad čisťounký vzduch. Tak snad už zbývá jen chudá směs. Ale PROČ? -
« demontaz prevodovky MT75
Vcera jsme s Prochym zkouseli vyndat prevodovku. Zajimave je, ze po oddeleni prevodovky od motoru prevodovku nelze vytahnout dozadu, neni tudiz dost mista mezi stabilizatorem a stredovym tunelem karoserie. Takze stabilizator musi taky dolu, ty srouby jsou ale vetsinou zarezle a hodne utazene...chce to trhak (jo, jsou 15-ky). -
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
To pkod i ostatní: tak jsme na tom hodně podobně. Já přes vákend taky hledal a "tahal" za kabely. Nic. Vyčistil jsem a prolil Contactolem ty dva konektory dole u silnetbliku, taky nic. Při té příležitosti jsem měl odpojenou baterii. Reset ŘJ mi pomohl, že motor teď jede o něco pravidelněji, tišeji, lehčeji... jinak šlapae perfektně. Ale v Ne ráno po staru opět snaha zdechnout při přidání plynu. Dnes ráno jsem nastartoval, nechal to pár sekund ohřát a na neutrál přidal plyn - ono to až zhaslo! Tím přidáním! Nastartoval jsem po druhé a bylo to OK. Hned to přestalo zlobit. Je to divný.
A taky jsem v So Ohmmetrem zkoušel změřit ten bimetal - čidlo teploty paliva-nebo čidlo studenéhho startu. Za studena i za tepla nekonečný odpor. Tak teď jen nevím, co bych tam naměřit měl.
Osciloskop? Co všechno s tím budeš za jízdy měřit? -
dcgsd 08.09.03 08:21
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
no meril jsem nejaka cidla ktera jsem na motoru nasel. pokusim se to nejak sepsat do srozumitelne formy a dam to sem. Ja mel a mam trosicku jinaj problemek. Za jizdy, obzvlaste mirne mi to skyta a to nejvice kolem 2000 otacek. Cidla jsem meril a rad bych hodnoty porovnal s nekym z vas. ale k veci. nastartoval jsem si motor a stoural se v nem. Problem nastal kdyz jsem sahnul na konektory. Nejdrive se motor zhoupnul a pote chcipnul. Uz jsem juchal ze mam zavadu. Konektor jsem vycistil, prolil kontaktolem a vyrazil na testovaci jizdu. Vse ok. V nedeli odpol pri ceste domu to ale zase delalo celou cestu. Ale na sahnuti by to citlive byt nemelo. Dneska vyrazim na silnici s osciloskopem. Jeste ze je u sirky rj vevnitr. -
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
Pánové, přišel někdo z vás na nějaké řešení toho chcípání? Dnes jsem si zažil docela nepříjemnou chvilku poskakování přes křižovatku, kdy mi motor odmítal zabrat a zvrchu se na mě s šíleným zvoněním řítila šalina :-( Naštěstí se nakonec chytil, ale netoužím si to ještě někdy zopakovat :-( Volnoběžný ventil bych měl mít OK, výměna svíček nic nevyřešila (problém tady byl i před ní a je tu zas). Navíc je to celé jaksi závislé na počasí - celé léto jsem o nějakém chcípání prakticky nevěděl (jen někdy se objevilo při rozjezdu mírné zaváhání, ale to skoro nebylo poznat), ale s příchodem prvního výraznějšího ochlazení tu mám celý problém zpátky v plné kráse. Přitom fakt stačí motor trochu zahřát a je to OK. Není to k nas...í?