Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

08.09.03  11:13

« michalides a el. stahování

V pátek se do Prahy nedostanu, rád bych "kontraband" převzal, nepojede nějakej tvůj kámoš na Vysočinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  11:10

« Re: Fidovo auto

Upřímnou soustrast, snad to půjde opravit.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  11:08

« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu

Prošel jsi zapalování a vůbec celou elektriku v motoru? Já řešil úplně stejný problém, sice ne se sierrou, ale měl jsem zaneřáděný kontakty u cívky, kde vlhkost vzduchu a bordel způsobovaly probíjení a zkraty, až se motor ohřál, tak bylo vše v pohodě. Nejhorší byla rosa a myčka. To jsem kolikrát těžko startoval a někdy to i chcípalo, ale vždycky jen za studena.Pak jsem všechno vyčistin, odmastil a NIKDY už se to neopakovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:33

« Re: Studený motor a hodnoty teplotních čidel

Tak mě nyní napadá, kdo sledujete vývoj diskuse a zhasínatí studeného motoru při přidání plynu, jestli toto není vhodný stav na "domácí" provedení testu. Myslím, že informaci z testu, např. že není informace z toho a toho čidla by mohla urychlit hledání.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:27

« Re: Tazne zarizeni

Daytona: Diky za nabidku. Nenarazim
    -li na lepsi (kompletnejsi) dame o tom rec, ale takhle bez koule stejne budu muset vymetat vrakace a mozna mi ani samotnou kouli nenechaji. Nebo snad jsou demontovatelne koule oblibenym tovarem ruznych pokoutniku-obchodniku? Nebo ma to jeste jine reseni?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:08

« Re: Tazne zarizeni

Na starem OHC mam ale chybi samotna koule...
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:04

« Tazne zarizeni

Nemam na sedanu tazne zarizeni a ctvrtina porizovaci ceny vozu za nove tazne je prinejmensim nerozum - nemate je nekdo? Jsou tazna zarizeni zamenitelna (zejmena sedan vs. hatchback, prip. pak kombi)?
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:01

« Studený motor a hodnoty teplotních čidel

Já to tady trochu zvýrazním, aby se to neztratilo v mém ostatní textu.
    Dostal jsem se k měření hodnot teplotní čidla paliva, který by mělo být bimetalem. Naměřil jsem jen nekonečný odpor za studena i po zahřátí. Pánové, máte někdo informacď, co bych tam měl naměřit? Případně také čidlo nasáveného vzduchu. Dá se změřit(zkontrolovat) jeho funkčnost?
    Někteří tu totiž řešíme problémy se snahou zhasnout při studeném rozjezdu a zatím žádné výsledky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:45

To Faudy: jo, díky za vysvětlení. ale možná jsem málo zdůraznil ještě jeden faktor: motor mi nezlobí budˇ 1.po tom zahřátí (tvoje vysvětlení) a nebo 2. bez zahřátí hned po té, co takto dvakrát škubne autem. A to mi právě vrtá hlavou. Proto jsem už začal přemýšlet i o nedostaku benzinu v určité fázi po natartování, než se to "profoukne" potrubí(to je blbost, co?).
    Jo a bohatou směsí to nebude, koukal jsem na výfuk ihned po nastartování až po ty mé problémy s zhasínáním a vychází snad čisťounký vzduch. Tak snad už zbývá jen chudá směs. Ale PROČ?
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:45

« demontaz prevodovky MT75

Vcera jsme s Prochym zkouseli vyndat prevodovku. Zajimave je, ze po oddeleni prevodovky od motoru prevodovku nelze vytahnout dozadu, neni tudiz dost mista mezi stabilizatorem a stredovym tunelem karoserie. Takze stabilizator musi taky dolu, ty srouby jsou ale vetsinou zarezle a hodne utazene...chce to trhak (jo, jsou 15-ky).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:41

...sou to svině, soustrast tu jů, mimochodem bych na tebe (Michalidesi) potřeboval mobila, ten s třema nulama na konci mi nikdo nebere. dik SeQ
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:36

Tak to je mi moc lito!:(( takovyho * fakt zabit...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:27

« Re: rozložení hmotnosti

90:10 predek zadek, sestivalce 95:5:))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:26

« Re: výkon 88/92 kw

Co kompresni pomer??
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:24

To pkod i ostatní: tak jsme na tom hodně podobně. Já přes vákend taky hledal a "tahal" za kabely. Nic. Vyčistil jsem a prolil Contactolem ty dva konektory dole u silnetbliku, taky nic. Při té příležitosti jsem měl odpojenou baterii. Reset ŘJ mi pomohl, že motor teď jede o něco pravidelněji, tišeji, lehčeji... jinak šlapae perfektně. Ale v Ne ráno po staru opět snaha zdechnout při přidání plynu. Dnes ráno jsem nastartoval, nechal to pár sekund ohřát a na neutrál přidal plyn - ono to až zhaslo! Tím přidáním! Nastartoval jsem po druhé a bylo to OK. Hned to přestalo zlobit. Je to divný.
    A taky jsem v So Ohmmetrem zkoušel změřit ten bimetal - čidlo teploty paliva-nebo čidlo studenéhho startu. Za studena i za tepla nekonečný odpor. Tak teď jen nevím, co bych tam naměřit měl.
    Osciloskop? Co všechno s tím budeš za jízdy měřit?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  09:19

« Re: výkon 88/92 kw

to vfr: no mam tam vykoplej kat, vykon mam udajne 139 koni ale asi mam i nejak precipovanou RJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  08:43

« Re: sierrář Rob

čus Robe, taky mam XR4x4 2.8 mech.střiknu :)))) a taky jí mam móóóóóc :))
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 08.09.03  08:21

no meril jsem nejaka cidla ktera jsem na motoru nasel. pokusim se to nejak sepsat do srozumitelne formy a dam to sem. Ja mel a mam trosicku jinaj problemek. Za jizdy, obzvlaste mirne mi to skyta a to nejvice kolem 2000 otacek. Cidla jsem meril a rad bych hodnoty porovnal s nekym z vas. ale k veci. nastartoval jsem si motor a stoural se v nem. Problem nastal kdyz jsem sahnul na konektory. Nejdrive se motor zhoupnul a pote chcipnul. Uz jsem juchal ze mam zavadu. Konektor jsem vycistil, prolil kontaktolem a vyrazil na testovaci jizdu. Vse ok. V nedeli odpol pri ceste domu to ale zase delalo celou cestu. Ale na sahnuti by to citlive byt nemelo. Dneska vyrazim na silnici s osciloskopem. Jeste ze je u sirky rj vevnitr.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  08:08

« Prosím o radu - kontakt

Zdar pánové, vy jste tady takoví zruční mechanici a máte to v malíku...:-)))
    Mám ted Fiestu 1,8D a potřeboval bych na to pár dílů, poraďte, jestli víte nějakej šikovnej zdroj v Praze a okolí... Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  07:43

Pánové, přišel někdo z vás na nějaké řešení toho chcípání? Dnes jsem si zažil docela nepříjemnou chvilku poskakování přes křižovatku, kdy mi motor odmítal zabrat a zvrchu se na mě s šíleným zvoněním řítila šalina :-( Naštěstí se nakonec chytil, ale netoužím si to ještě někdy zopakovat :-( Volnoběžný ventil bych měl mít OK, výměna svíček nic nevyřešila (problém tady byl i před ní a je tu zas). Navíc je to celé jaksi závislé na počasí - celé léto jsem o nějakém chcípání prakticky nevěděl (jen někdy se objevilo při rozjezdu mírné zaváhání, ale to skoro nebylo poznat), ale s příchodem prvního výraznějšího ochlazení tu mám celý problém zpátky v plné kráse. Přitom fakt stačí motor trochu zahřát a je to OK. Není to k nas...í?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…