Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu
To fidoford: vyměnit ŘJ? trošku nákladné, to bych si raději asi fakt zvykl tu minutu po startu vždy čekat :-{{
Přemýšlím o té diagnostice, jestli by mi to vyhodilo nějaký errory. Ale nemám s tím zkušensot. Jen vím kde je konektor, že se má některý pin spojit se zemí (ale který) a na druhý Vmetr nebo žárovku. Další postup jsem četl na netu, kody jsem si taky stáhl. Ale napoprvé se trochu bojím, abych nenadělal víc škody. Kdo s tím máte zkušenost? -
"-- skrytý --" 09.09.03 08:38
« To Fido
V nedeli, kdyz jsme s Daytonou zapasili s prevodovkou, chteli jsme Ti sundat i to ABSo. Ale ty matky na tech trubickach jsou neskutecny blato. Kdyz jsem si delal brzdy sobe, musel jsem pouzit francouzak. Ale ten ja tady v Praze nemam. Budes muset nekdy prijet s nim a vodvezt si to. Jinak ve stredu odjizdim a vracim se 21., mozna uz 20. nebo 19. V tu stredu jedu az vecer. Kdyztak mi zavolej jestli na to spechas. Cau. -
« Re: Pri rozjezdech se neco mele a duni...
J77: Asi bych se vážně podíval na ukotvení lanka, jinak tohle dělá přítlačák a lamela. Asi to bude něčím ulepený. Já to občas slyším taky, ale že by mi auto škubalo a dunělo, to ne. Spíš někdy slyším, jako když se lamena "odtrhne" od přítlačáku, je to takový slaboučký zvuk. Chtěl jsem to vyměnit už asi předloni, ale nakonec to nechám, až bude spojka na huntě úplně. -
« Re: sierrář Rob
to rob30. Jsem z Přerova-Olomoucký kraj,no jo kosik by mi šel k pleti,kdysi jsem po něm pásnul,ale než jsem se rozhoupal vždy mi o fous utekl,tak jsem byl sirkám nevěrný a pořídil jsem cosi 12ti válcovýho s 320hp,ale to sem nepatří.
Chlapi převodka jde spodem vytáhnout pěkně,akorát musíš rozpojit výfuk vedle převodovky,povolit stabilizátor v uchycení na karosku(2x po 2 šroubech na každém z nosníků)a celé to i s motorem naklonit dolů,dělal jsem to nejmíň 5x a to nemám kanál.Hodil jsem si ji na hrudník a zajel s ní ležmo na montážním vozíku pod káru s hodně zvedlým čumákem.Přeju úspěšnou výměnu a zdar při práci. -
« Re: Pri rozjezdech se neco mele a duni...
Vidim, ze otazka moc nezaujala... kazdopadne jsem vcera i dnes ucinil k tomuhle dalsi zkusenost. Kdyz spojku seslapnu rychle, deje se (nekdy, tak ve tretine pripadu) docela zajimava vec, auto chvili jede, jako by byla seslapla tak ze 2 / 3, zacina skubat a dunet, ale po vterine, dvou, nejvys trech odspudu neco zuchne, jako kdyz bych pustili bowlnigovou kouli zabalenou do plyse na ocelovou desku :), duneni zmizna a auto se konecne chovat tak, jako ze je spojka uplne na podlaze. Muze to delat treba drhnouci lanko ? Musi to byt neco takovyho, protoze se to projevuje jen obcas, parkrat za den. -
dcgsd 08.09.03 13:57
« praskajici spojkove lanko
tak jsem se v odborne literature docet o caste pricine praskani spojkoveho lanka (nekdo mel problem??). Opisuju to jen pro zajimavost: V techto prípadech se nejedná
o chybu lanka ani spojky, ale dochází k ukostrení
motoru pres spojkové lanko, tím se lanko zah
rívá, natavuje se jeho plastové vedení, prípadne
se zcela upálí.