Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  16:43

« Re: Pri rozjezdech se neco mele a duni...

To je v pohode, stejne ted ma dost prace, a ja taky nemam moc casu. Samostav je na pedale.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  15:25

daytona: Ahoj. Nejprve se musim omluvit, ale letos z toho Slovenska nic nebude, nejsou penize :-( Ale s navstevou Tveho vyhlaseneho servismana pocitam na 100% - patrne ale az na jare. Jinak k tomu samostavu, mohli to nejak pokazit pri vymene spojky ? Ze to zacalo presne tim. Jinak samostav je na pedalu, nebo na lanku, nebo kde, prosim ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  15:17

« Re: Další pokus se zhasínáním studeného motoru při rozjezdu

To Michaldes: mám na Tebe prosbu. Byli jsme domluvení s Romanem P. na zaslání mailem něčeho k diagnostice. Současně to prý posílal dnes dopoledne i Tobě. Ke mě to bohužel nedorazilo ani na podruhé a zřejmě už musel odjet. Pokud to došlo k Tobě, můžu Tě poprosit o FWD toho mailu? Moje adresa rbroman@seznam.cz. Nejhlubší díky
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  14:33

To prochy: Jo díky, jak to dojde, potvrdím to. Koukám, z ostatních příspěvků, že asi dělůáte se Sierrami pěkné kusy...kdybych já na to měl víc času. Už nebudu zdržovat
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  14:27

Rbr: Sorry. Jo to bylo pro tebe. Posilal jsem to v 10:41. Tak sakra kudy to bloudi? Posilam to tedy znovu. Je to pro OHC, DOHC a V6. Jinak kdyby byl problem, tak jsem to poslal taky Michalidesovi.
    All: Jinak se loucim. Uvidite me tady az 22. (Jestli me sirka nenecha ve stychu :-).)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:58

« Re: sierrář Rob

to rob30: taky Te zdravim!! Jsem taky fanda do aut se zadnim nahonem. Mam rad taky velike objemy, ale stare turbomotory maji taky neco do sebe...ten kopanec do zad kdyz se to dostane do otacek...jinak DOHC je vynikajici motor, ikdyz je to jenom dvoulitr. Pro sirku je idealni, vykonu ma dostatek, a ja snim zadny problem nemam, ma najeto 225 tisic, pochazi z Nemec, a predchozi majitel se o ni patricne staral. Funguje jako hodinky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:56

Když se bavíte o spojce, zeptal bych se: v létě jsem si nechal dát novou spojku. Krásně a měkce to chodí, ale mám pocit, že mi začíná zabírat hned "od podlahy". Stačí pár milimetrů uvoľnit a již cítím první záběr. Nevím, jestli to je chyba nebo jsem já tak špatně zvyklej z té staré spojky. Obecně se říká, že zabírat by měla ve spodní třetině... Pokud to není jen můj špatný zlozvyk, dá se s tím něco udělat? že tam je samostav, tuším.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:51

to J77: blbe fungujici samostav...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:50

« Re: převodovka

to willy: no, drzi ho uz jenom ten stablik. Ale ja tento tyden nebudu mit vubec cas, a prochy odjizdi...tak az pujdem k Tobe pitvat, tak den predtim ho vymontujeme.
    to prochy: no ja nevedel kde jsem si je nechal, myslel jsem ze jsou v aute:))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:46

To prochy: To bylo na mě s tím mailem s diagnostikou? Snad jo, ptal jsem se na to. Ale nic mi dnes nepřišlo. Platí adresa jako minule: rbroman@seznam.cz. Jestli tam bude to co píšeš, tak jsem předem nadšený.
    Já se to snažil včera najít na netu, probrouzdal jsem toho spoustu (i hodin), ale nic. Jen přehled kódů jsem mockrát našel + zapojení 6pin konektoru ). Našel jsem i nějaké hodnoty ale od jiných motorů :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:15

Pritlacak i lamela (i lozisko) jsou uplne novy, u monzataz jsem byl pritomen a je na tom najeto cca 5000 km, takze s lepenim asi problem nebude. Lanko chci stejne menit, nevim, jak je stary, tak treba se to tim vyresi. Samostav pedalu zkontrolujeme pri tom. Diky za rady, kazdopadne. Jeste se zeptam, vsimnul jsem si taktez, ze se mi mirne posouva zaber, nekdy je niz, nekdy vys, to by taky ukazovalo na ten blbe fungujici samostav / drhnouci lanko ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:05

tak to k tobě mám kousek,jak bude chvilka,tak Ti cosíka přijedu určitě omrknout.Jak jsem ho kdysi sháněl,tak mě odradil divný pocit mít turbo,ja z tech starších turbomotorů nemám dobrej pocit,jak se na nich něco vysype,doma to jen tak nepoléčíš.Sám vidíš,jaký mají kluci problémy s EFInama jak čtu,když začnou zlobit a ktomu ještě tam mít turbo,nevím.Když koně,tak raděj davám přednost víceválcovým velkoobjemům,já vím,do zatáček to moc není kvůli těžišti,někdy s mým V6 2.8i mám pocit,že to rozložení těžiště je jak si kluci dělali srandu 95% předek 5% zadek,apoň pak smrdí pěkně gumy :-)),miluju zadní náhon s motorem v předu,v zimě je to sice někdy o nervy.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.03  12:41

« Re: převodovka

jo,jo stabík musí dolů(z kastle)...tak co, už je venku??
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  12:38

sorry...z Prostějova...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  12:38

Tak já tě taky zdravím :-))). Pár sierrek už mi rukama taky prošlo, jsem z Prodtějova, když budeš mít cestu, tak se stav na kus řeči...mimochodem mám doma cosíka, toho času bez motoru :-(((( 603264513
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  12:20

« Re: rozložení hmotnosti

Daytona: Vis o tom, ze sis u me nechal boty? Tu 15-ku uz mam, ale pred odjezdem na to cas mit asi nebudu. A vypada, ze zacne prset. Kdyztak se ozvi.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  11:28

« Re: rozložení hmotnosti

to byl jenom vtip:) ale netusim. Bude to ale hodne na predek...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  10:38

Ted jsem Ti mejlem poslal neco k ty diagnostice (kody, zapojeni, postup testu a taky jsou tam hodnoty napeti a odporu vsech cidel EEC IV). Poslu to jeste Michalidesovi a az bude mit cas, tak to snad da na web.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  10:14

dík všem za vlídné přivítání,pár SIERREK jsem v dílně měl to máš recht,znám je v celku dost,ale spíš díky tomu,že jsem detailně vyšíval na těch svých krasavicích,je mi v dílně s nima líp,než poslouchat bláboly starý :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  10:08

rob30:zkus fakt první zkontrolovat lanovod ke spojce s mechanismem samoštelu pedálu spojky jestli to bude o.k. to snad posoudíš,musí to chodit lehce.Modlím se ať je chyba tam,protože jinak převodovka nebo motor ven,ale převodovka ven je méně pracnější,viděl bych to na pochroumaný přítlačný mechanismus spojky.Jestli ti to lepí(spojková lamela s přítlačákem),někdy pomůže na místě zatáhnout ruční brzdu(musí ovšem fajn fungovat),nebo v kopci a hodit tam pátej kvalt a trošku to potrápit prokluzem a to co by tam případně lepilo se spálí,kdysi mi něco podobnýho dělala škoďárna,tak jsem ji v kopci naložil na místě s 4kvaltem až se hulilo od spojky a pak to bylo gut.Hlavně to dělej někde bez obecenstva,at se Ti nechlámou,že nevíš co tam máš za kvalt :-))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…