Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  19:41

« Re: zimní pneu

kosteyi, aniz bych chtel prudit :-) tak prece nebud pytel, zimaky se daji sehnat pouzity a nemusis byt uhlobaron, abys na ne mel :-) Taky nemam na to dat 10t. za ctyri pneu (mluvim o rozumnych pneu, ne Barum, Matador, Marshall, Debica, Sava, ...) a jelikoz protektory taky nemusim, nezbyva mi, nez koupit kazdou jednu az dve zimy nejaky slusnejsi po +- 350 / kus. V Praze je na to dost prodejcu, zapatrej po netu. Hlavne se snaz vyhnout tem, ktery to skladujou venku - poznas ovsem az pri prijezdu :-) Ale Sirka se da prezout za 1500 az 1800 kreditu a to bys myslim v kapse mohl najit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  13:46

nebrnkej - jezdí na nich ségra - ten její by jí nechal zabít na letňácích
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  12:39

Kostey-pokud chceš zimáky tak brnkni Michalidesovi,já mu dával k té modré pohřbené.Je to i s plechama tak 2 zimy by na nich šli najezdit....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  12:35

« Re: dotaz-hlučnost ventilů DOHC

Můžem i pokecat po tel-606840783.Nemám ale zkušenosti o uvádění takto potkaného motoru do chodu,já jsem si raději sehnal jiný.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  12:33

O válce nejde.Jde o písty a o první pístní kroužek-může být přidřený.
    Při výměně ventilů chtělo ventily zabrousit-brusnou pastou dosedací plochy.pokud se to neudělá,je riziko podpálení ventilů.Pro zavřeném ventilu a špatném zabroušení se můžou horké plyny protlačit okolo dosedací plochy a následně jí poškodit.
    Další věc-asi můžou být v pytli hydroštely-při potkání na ně působila úplně jiná sílaa teď nemusí dobře fungovat-nenastavují dobře ventilovou "vůli".Mám dojem,že 1 hydroštel stojí okolo 7-8 stovek.
    Předpokládám,že při rozebírání a následné montáži se vracely všechny díly tam,kde běhali-můstky na vačky,hydroštely.
    Složení-načasování-rozvodového řetězu a správná funkce napínáku rozvodového řetězu.Pokud nefunguje správně nebezpečí potkání!
    Ty vodítka ventilů-já jsem je měl po potkání popraskané,proto nutná výměna.U forda to nemají jako ND,já je sehnal na objednání v Elitu,čekal jsem na ně cca 3 měsíce!další možnost je je nechat vyrobit,teď mám kontak na firmu rovnající hlavy,válce aj.je to vedle Líbeznic(okolí Prahy),spojení mohu poskytnout.Myslím si,že by se vyplatilo sehnat jiný motor než tento oživovat.To řetězové kolečko je asi největší slabina tohoto motoru.Doporučoval bych ho preventivně rovnou přilepit na kliku,samozřejmě úplně nové ne z vrakoviště.Na závěr-nevím,jak ten motor moc klepe,ale při cvakajících hydroštelech se dá normálně jezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.03  19:36

Ano byl to ten samý důvod, klínek na řetězovém kolečku 370 000 chodil jak hodinky velmi tichý.Válce se zdají být v pořádku ale hlučnost
    ventilů je jak s naftovým motorem -klepání.
    Zatím jsem ho spůstil jen krátce.Když jsem měnil ventily a hlavu jsem měl venků tak u ručního protočení vačky byly měněné ventily výrazně hlučnější při dosednutí než původní. Vodítka ventilů jsem neměnil ani dosedací plochy
    nikde nemohu sehnat popis. Dík za odpověd.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.03  16:12

« Re: Nepodcenit nemrznoucí směs !!!!!!!!!!!!!!!!

Teď jenom doufej,že nemáš křivou hlavu(na autě).Taky bych nějakou dobu kontroloval hladinu v nádobce,jestli nemizí voda.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.12.03  13:50

« Re: Zrychlení 0 na 100km/h 1.8TD

Seriozní výrobce udává zrychlení při maximální povolené hmotnosti, u sierry 1,8TD combi je to přes 1700kg podle provedení. Pokud jsi měřil zrychlení a byl jsi v autě sám, budeš samozřejmě o nějakou sekundu rychlejší. Další věc, která má na měření vliv je chyba tachometru. Na mé 1,8TD jedu při "tachometrových" 100km/h cca. 94km/h, pro skutečnou 100km/h musím na tachometru mít odhadem 106-107km/h. Např. felicie 1,3/50kW má 0-100km/h psáno kolem 15s. Ještě jsem neviděl sériovou feldu (mimo 1,6l), která by mě udělala. Koncern VW spíš udává akceleraci při zatížení řidič+spolujezdec, v některých starších prospektech se udávaly dvě hodnoty zrychlení: pro plné zatížení a pro zatížení řidič+spolujezdec. To bylo v dobách, kdy se udávala spotřeba 90/120/město.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 26.12.03  07:55

« Nepodcenit nemrznoucí směs !!!!!!!!!!!!!!!!

Pánové z vlastní zkušenosti doporučuji nepodcenim množství nemrznoucí směsi a při dnešních teplotách to ani neředím .)) To jsem si to na štědrý den po té co jsem odvezl přítelkyni k rodičům na Vinohrady (bydlím v Brně) mazal pěkně k Husovickému tunelu a dole u kižovatky mě stoupala lehká pára z pravé části přední kapoty. No nic říkám si je fakt zima motor je teplej zřejmě se jen odpařuje voda. Na křižovatce lehce potrápím nějakýho frajírka s oktávkou a už letím husovickým tunelem, když najednou jen tak bezděčně mrknu na teplotu a ejhle ručička se tlačí co nejvýš a už jí málem nestačí ani červnené polé. Tak jsem zastavil za tunelem, otevřu kapotu a už jsem vařil :)), pochvilce vychladnutí jsem tam nalil zbytek nemrznoucí směsi. dojel jsem k asi 30m vzdálené benince, koupil další 2 litry, které tam okamžitě zmizely a vše bylo OK. Ale stát se mi to zítra kdy jedeme na týden na Horní Bečvu, někde na bohem zapomenutém a závějemi zavaleném konci světa, tak to může pěkně zněpříjemnit cestu..čekat až to schládne a zas popojet..no tfuj tajbl.... takže si to omrkněte ... tady platí radší víc než míň!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  23:07

firma mi maximalně koupí pár rohlíků (odkolek) z matčiný feliny se tam asi nevejdou, a já prachy na zimáky nemám... :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  22:45

tak si je kup, nebo odmontuj z nejaky Feliny :-) Nebo rekni firme a ta ti je koupi
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  22:33

já chci zimáky!!!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.12.03  22:32

« Sierra......přestavba.

Nevíte někdo jak je to s přestavbou na přihlášení sierry, a jestli s tím nejsou nějaké problémy a co k tomu potřebuji , když koupím káru v cizině a v Čechách papíry. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  21:27

mily kosteyi, je to stejne nerozumne, ne-li nerozumnejsi, nez cely Tvuj zimni provoz na letnacich :-) Co se Ti na to asi da odepsat ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  20:22

já na coswothovi na zimu nepřezouvám
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  19:56

« zimní pneu

je rozumný jet na letňácich do krkonoš? řeťězy jseu samozřejmost, musim odtamtud přivýst matce zimáky...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  19:53

« Re: rozteče

moment asi sem zase něco nepochopil, nebo mi to bylo blbě vysvětleno, zjistim co je špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  19:16

« Re: rozteče

Srazil se ti ten krejčovskej metr, kterým to bereš ...
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  18:14

« rozteče

prosim Vás, jak se měří rozteče na kolech? od jednoho šroubu k druhýmu? (od jejich středů to mám 78mm) a nedávno jsem četl že to je 108. Takovou hodnotu jsem nikde nenaměřil...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  17:44

« Re: VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK

Kostey-na silvestra se budu snažit neřídit a parkovat tak min.20metrů od silnice.Za poslední 2 roky to stálo bývalou sirku přední rameno,disk,levý zadní disk(trochu koplý) a lem,zadní nárazník.Co letos čeká rendla?Rozpůlení o strom...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…