Ford Sierra
kostey 20.09.03 03:43
« Jen tak tak
Pořád přemejšlim, jestli tenhle příspěvek sem mám dát. Nevim jestli se to sem teď hodí, ale jak teda vidíte tak jsem to nakonec do diskuze vložil. Jel jsem dneska(vlastě už včera) u Prahy z Libuše do Dolních Břežan a byl docela rychlej, hustej provoz... Potřeboval jsem těsně před Břežanama nabrat benzin, byl sem uplně suchej, tak dám Blinkr doleva a začnu přibrždovat. Nejblišší auto za mnou bylo tak 100m. Zastavi jsem u odbočky na benzinku a čekam až bude volnej protisměr, abych k tý benzině mohl odbočit. Pořád bylo plno a auto za mnou se pořád blížilo... najednou jsem si všiml, že se na mě * tak osumdesátkou a nevypadalo to jako že bude brzdit. 15-20m za mnou zablokoval kola a já viděl, že de fakt do tuhýho. Vedle mě nebylo místo na to aby mě objel, i když jsem byl uplně u středový čáry. Když jsem teda viděl, že to nedobrzdí, tak jsem na to šlápnul a vyrazil dopředu, abych buď mu ujel a on to dobrzdil, nebo abych zmírnil náraz. Takto jsem zareagoval ale už docela pozdě protože on to poslal do příkopu, ten projel bokem a o pět metrů dál se vrátil na kola a z příkopu zase vyjel a jel dál. Vtu chvíli jsem měl volno na odbočení, tak jsem odbočil na benzinku a hned zastavil a koukal (trochu v šoku) co se to teda vlastně stalo a nákej týpek v Liazce na mě začal z vytvořený kolony řvát co čumim, že to byla moje vina. To ale nevim proč by to měla bejt poje vina, protože blinkr jsem dal včas, plynule jsem to tam dobrzdil (zádný myšky ani cokoliv prasáckýho, byl jsem při odbočování nejvíc vlevo, co jsem mohl a tak 10sekund jsem tam dával přednost, než ke mě přijel, tak času na brždění měl ten čtyřicátník dost.) Prostě jsem to nepochopil. A navíc ten týpek co to do tý škarpy poslal tak to pak ani neřešil, i když jel pár metrů ve škarpě po boku. Na tý benzině jsem byl tak půl hodiny a prostě se tam za mnou ani nevrátil. Mimochodem měl v autě ženskou tak to byl možná důvod nepozornosti. Kdyby mě zrušil tak bych mu asi vynadal, prozože mám zejtra jet na Slovensko kvůli výměně motoru. Ani nevim přesně co to bylo za auto, byl to snad nějakej červenej třídvéř, snad Renault 5. Ale fakt mě to vyvedlo z míry. + Ted jsem viděl v bedně tu bouračku a když jsem tam viděl Sirku tak mi přeběhl mráz po zádech. Doufám že se pravda ukáže. To Michalides: Přeju brzké uzdravení!!! -
« Re: to Sequens
Teda, nakouknu sem po pauze a nestacim se divit - Fidova kraska je v nebi a michalides nastesti zatim nikoliv - aspon tak :)
Jinak pro fida, jak jsi mi psal s tou teplotou: 1. topi to skutecne normalne, 2. pri normalni jizde se mi motor zahreje jen do pulky M, pri popojizdeni v zacpe do pulky ukazatele, 3. zkusim to zahrat tak jak jsi radil, asi to bude to cidlo. Kde se ta mrska skryva ? -
« Re: Jsem celej
Tak podrobností moc nevím.S Michalidesem jsem nejel,stalo se to jak psal když jel ode mě(ujel cca 3 km,z toho 2,5 km po Novořeporyjský.Přijel jsem až po tom co mi Michalides zavolal(chtěl pro jistotu přivést poviné ručení,kvůli kterému ke mě jel-chtěl jsem ho druhý den převést).Auto je sice na kaši,ale nebyl to čelní náraz,to by asi dopadli hůř(taky ani navyplo nárazové čidlo pro benzínovou pumpu).Ještě že tam byly folie na sklech,protože boční sklo dveří se vysypalo a folie to dost podržela(aspon mám jasno,jestli na cosího folie nebo tonování).Asi to koplo Michalidese proti oknu na levou ruku,která ho z toho bolí.Doktoři se mu na to dívali,ale pro jistotu ho odvezli do motola na rentgen.To už přijeli hasiči a já jsem je poprosil,aby odpojili baterku.Já tam mezi tím čekal cca 2 hod než poldi udělají fotky.nic jsem se od nich nedozvěděl,ani jsem po tom víc nepáttral,páč by mě asi nic neřekli.V sobotu jedu pro něco k Michalidesovi vyřídit,tak jestli mu to nebude vadit,tak uděláme fotky.Ještě štestí,že nikdo neseděl na místě spojujezdce.Asi by to pěkně odskákal(nohy).Co je ale hlavní(už se opakuji),auto vem čert,na prvním místě je zdraví.michalidesi,s tím autem(novým)ti určitě pomůžem,že jo Daytono? -
« Crash na Novořeporyjské
Celý den tady pozoruji diskuzi a teprve teď jsem to viděl ve zprávách. Muselo to tam vypad pěkně, ale je to hadr oproti tomu, když tam před cca rokem byla největší dopravní nehoda za asi 40let. Kaecal bych kdybych napsal kolik tam bylo v sobě auťáků, ale bylo to fakt hustý číslo. Sám jsem tam měl 2 kamarády. Co jsem se bavil s hasičema z Řeporyj, tak z toho byly úplně vydřený. Prý chytalo jedno auto za druhým a bouchalo to tam jak ohňostroje. Čert vem auto, hlavně že si vyváznul bez následků. -
« Re: Jsem celej
Připojuji se k hošanum, jsem taky upřímně rád, že jsi zůstal s námi na zemi (i Fido esi ste jeli spolu). Sirky je FAKT škoda, zase se ale můžeš klasifikovat jako crash-tester klubu sierkářů :)))
Sory za ten dopolední telefém, byl sem dost vystíhovanej, z toho cos tu psal, a musel sem tak učinit. Brzo se vyzdrav! -
« Re: Jsem celej
ja jsem taky koukal ale nic jsem nenasel. Byla to jedna z nejhezcich sirek, tak by si zaslouzila dat ten zaznam nekam do archivu. jinak ted je na www.mobile.de jedna kraska za 1200 EUR, jestli chces poradit, jak neco dovezt, tak znam to do detailu, muzu Ti pomoct.