Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  12:26

« Re: Studené rozjezdy vyřešeny !!!

To sis určutě oddechl, že to máž za sebou.
    Uvolněným pinem jsem především myslel, že neměl dostatečně spolehlivý elek.kontakt, nejen mechanické upecnění.
    Mám ale pocit, že se Ti v tom servisu, jak popisuješ, docela slušně věnovali. Kdyby takových bylo víc. To byl Ford nebo NoName?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  12:02

« Re: Dobrá rada nad zlato

S tou merkou, to je vec. Je pak diskutabilni, na co jako je kontrolni zarovka mazani. U Lady, kdyz na me kontrolka zacala v zatackach blikat tak jsem vedel, ze mam 0,5cm pod dolni rysku a zhruba 3/4 litru to spravi, u Sierry radeji nemluvit a verit, ze motor vydrzi tolik co u Lady.
    To zmereni te merky (at uz nejake zachovale, nebo nekym kdo odmeri vzdalenost hladiny spravneho mnozstvi oleje od okraje trubicky merky - zarazky merky) by bylo namiste. Nenapadlo by me, ze se muze prodlouzit, vzdyt na ni dohromady nepusobi zadna sila.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  11:56

« Opet na MC !!!

Michalides: Tak jsem dorazil z dovolene a nestacim se divit, co se vsechno nestalo. Jsem rad, zes to Michale prezil bez ujmy na zdravi. Skrabance se zahoji a doufejme, ze, po kladnem vyrizeni te proklate pojistne udalosti, bude pred tvym domem stat nemene pekna krasavice, nez byla ta Fidova. Sierra ma mozna dobre deformacni zony, ale nechci vubec domyslet, jak by to dopadlo, kdyby Te ten bus pravalcoval. :-<
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  11:54

« Re: Jsem celej

Michalidesi, preji brzke uzdraveni, jak fyzicke tak psychicke a tez korektni a pravdive jednani vsech zucastnenych stran.

Sraz ve Skochovicich? Jsem pro. Doufam ze Prazsky minisraz uvitaji i dalsi a skutecne bude.

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  11:38

to kratas: co máš na mysli systémem vstřikování?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.09.03  11:04

to Daytona: ...km/h a najednou před námi Šáde... Ale ty pneumatiky voněli nádherně, cože to máš za značku?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.09.03  10:57

« Re: víčko od nádrže

To juchuchu: Viz e-mail.
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.03  10:20

« Spotřeba

Posledních pár dní jezdím na benzín, jelikož mi na LPG nějak nedrží volnoběh (rande s plynaři mám smluvené na středu :-)). Tak sleduji spotřebu v benzínu, ale k těm tady uváděným sedmi litrům se zrovna nepřibližuju. Za těch pár dnů mého ježdění na benzín jsem se dostal k průměru cca 9,8 l/100 km. Je to kombinace cca ze čtvrtiny město, o trošku víc dálnice a ten zbytek (tj. necelá polovina najetých kilometrů) různé více či méně kvalitní silnice a silničky mezi městy a vesnicemi :-) Uznávám, že po městě to vesměs bylo popojíždění po pár kilometrech, takže s častým startováním, dálnice byla při rychlostech mezi 130 - 170 km/h, po většinu jízdy byla zapnutá klimatizace a i na těch okreskách jsem občas povolenou devadesátku o dost překračoval, což všechno podtrženo a sečteno spotřebu bezpochyby zvyšuje, ale přece jen mi těch 7 litrů připadá jako sen.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  10:07

Po dlouhém zkoumání a prověření snad všeho se povedlo vyřešit "chcípání motoru pi rozjezdech" i mně. První krok - čištění konektorů - nezaznamenal žádný úspěch. Následovalo proměření svíček a zapalovacích kabelů. Jelikož hodnoty nebyly úplně košer, došlo na výměnu obojího, ovšem opět bez výrazného zlepšení. Následoval cesta do servisu, kde byl problém diagnostikován tak, že při akceleraci na studeném motoru dochází nelogicky na chvíli ke zkrácení vstřiku paliva. Tím jsme se bohužel nedostali k původci tohoto problému ani o kousek blíž, takže následovalo proměření čidel a lambda sondy za studena (dysfunkce nezjištěna). Pak došlo na kontrola a následné prohození řídící jednotky, ovšem opět se stejným výsledkem. BTW - pin 20 konektoru ŘJ (o kterém jsem se servismanovi později také zmínil) byl také uvolněný, ale jeho fixací taktéž nedošlo k vyřešení problému. Ve finále se ukázalo, že na vině je samotný systém vstřikování - po jeho výměně je vše OK. Tak doufám, že to vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  09:56

Škoda sirky, ale hlavně že jsi (v mezích normy) v pořádku. Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Kámoš měl crash na začátku roku, pěkných pár týdnů byl na JIPce na přístrojích v komatu a ještě pořád není úplně OK - podle doktorů se úplně do formy dostane tak za rok, rok a půl, jestli vůbec :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  09:42

Hele chlapy dávejte na sebe pozor. Koukám samé havárie. Aby jsme pak nakonec někumu nešli na pohřeb :o((.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  09:26

Jinak fido: v novinach mas opravdu hezkou fotku:)) jinak ja jsem o vikendu mel taky blizko, kostey sedel vedle mne, a predjizdel jsem traktor. Jel jsem ale pouze kolem 60...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  09:22

to michalides: jasne ze Ti pomuzeme!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  08:13

« Loketní opěrka

Když už se bavíte o té loketní opěrce. Nemáte někdo celý ten kus panelu od zadních sedadel k řadičce s loketní opěrkou. V šedé barvě. Při mojem stylu jízdy se docela hodí. A už mám otlačený loket :O). Samozřejmě koupím.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  08:09

Pak bys mi ho mohl přibalit k té loketní opěrce, co jsi mi slíbil ze jo?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 21.09.03  23:45

Teda chtěl jsem říct, že to je z kombíka ale šlo by to snad i jinam, ale v tom se asi vyznáte líp.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.09.03  19:45

« tip na myčku zadara

Jak jsem psal že mi myčka u OMV na rohu ulic Modřanská a Československého exilu neumyla podvozek, tak sem na ně dneska něco zkusil. Za 200 jsem si zaplatil nejlepší program včetně vosku a vystříkání podvozku. Podvozek to zase samozřejmě nevystříkalo a tak jsem si šel stěžovat, a vyhádal jsem peníze zpět a teď mám nablejskaný auto uplně zadara. Už se ale těšim, až si ho konečně jednou zase umeju sám. Dám si záležet a budu se stim dělat klidně celej den :-)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.09.03  18:59

a možná i zapalování
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.09.03  18:11

« víčko od nádrže

dostalo se mi do rukou víčko od nádrže i s klíčem na sirku kombíka nějakej snad 89 ročník. Kdyby jste ho někdo potřeboval tak je u mě. (pro)dám ho zadarmo. :)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 20.09.03  17:19

MF Dnes 20.9.2003 C/4
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…