Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:31

« Re: Topení 1.8TD

Mám tiež 1.8TD a hreje sa mi to tak isto.Skúšal som odopnúť konektor z čidla na vetráky a pri "R" ,na hornej časti R, sa mi voda vyvarila.Tiež som menil nedávno termostat a zostalo to také isté.Ono by to asi chcelo vopchať tam niekde nejaký dobrý teplomer a zmerať!Ináč v aute to kúri celkom dobre!Ale menil som aj radiator, ten starý som rozobral a 80% prietoku bolo upchatého.Myslím, že teplomer v sirkách si ukazuje ako sa mu zachce a hreje sa to tiež tak!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:30

U DOHC se teplota taky drzi kolem M-ky, a je to normalni pro ten motor. Ale mne to uz krasne topi po 4-5 minutach volnobehu. Jestli mas vymenenou kapalinu, termostat, vycistenej chladic, tak bych hledal chybu jinde...co takhle spatne fungujici tahlo topeni, nebo nejaka ucpana hadice vedouci do topeni??
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:23

Jestli jsou hadice od chladiče horké hned zpočátku, bude termostat otevřený - vadný, špatně namontovaný ?? (nikdy jsem to nedělal, nejde tam dát třeba obráceně ? :).
    Pak to za chladných dní nikdy nedosáhne provozní teploty, netopí to a žere to. Na 2.0 karburátoru se mi ručka zastavovala vždy přesně uprostřed stupnice, jakmile byla zima a neměl jsem tam karton před chladičem, tak k tomu středu stupnice ani nedolezla a netopilo to, netáhlo to (a žralo minimálně o litr víc).
    merc.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  08:10

« Re: Jsem celej

zase sem plácnul něco co sem neměl... Promin :-<
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  07:51

to mercenary: Chladící kapalinu jsem měnil minulý týden komplet. I s průplachem. (příprava na zimní provoz :o)) Jak si psal, zastavit a zkontrolovat hadice. Sahal jsem na ně a neudržim na nich ruku. Ještě mě napadlo dát ten karton dopředu. Protože jsem tu přední mřížku vykitoval a dal jsem tam jen pletivo. Myslíš že to zlepší. Jinak fakt už nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  07:46

Co takhle postup: po chvilce jízdy zastavit a sahnout na chladič a přívodní hadice k němu ? Pokud budou teplé, je termostat otevřený, i když ještě nemá být (zaseklý, skříplá nečistota...). Motor pak v chladnu netopí skoro vůbec. Měl jsem to u předchozí Sirky a po výměně termostatu to pomohlo, ale po dosti krátké době to začalo zlobit znovu. Asi by se měla chladicí kapalina vypustit, celé to propláchnout a napustit novou, nevím nejsem odborník.
    Jedna věc však pomohla v zimě neuvěřitelně, včetně značného snížení spotřeby a to karton před chladičem. Začalo to topit o 100% víc a to i v mrazech. Bob.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  07:22

« Topení 1.8TD

Už si fakt nevím rady. Vymněnil jsem radiator v topení. Dokonce i termostat. Ale sierka mi nějak špatně topí. Obvzlášť dnes, v Teplicích bylo kolem 0°C. A sierka mi skoro vůbec netopila. Při zahřátí motoru je teplota těsně pod M když budeme brát od slova NORM kde M je minimální teplota. Motor se zahřeje mezi R a M a potom spadne pod M. Čím by to mohlo být? Termostat otvírá při 92°C. Alespoň je to na něm napsané. Už je vyměněnej. Jedině mě napadá jestli neblbe termostat. Jinak fakt nevím. Minulý rok jsem kupoval nový a na něm bylo zase 87°C otvírání.Kdyby se bralo, že termostat je vpořádku, čím je ještě možné ovlivnit teplotu? Upozorňuji že do práce jezdím 40 km takže motor je zahřátý dost a to ho nešetřím. Tak a jsem zvědav na vaši diskuzi.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  00:00

« Zdravím Sirkaře

Tak tu tak koukám, že komunita Sirkařů nevymřela :).
    Před třema rokama jsem si kopil první vlastní auto (do té doby jsem měl několik služebních :-) a byla to Sierra. Teď v sobotu jsem si byl pro novější auto a je to .... Sierra :).
    A po svých zkušenostech se servisy, kdy jsem si polovinu věcí vydiagnostikoval sám (nic jiného mi nezbývalo) se touto cestou poohlížím po někom, kdo mi občas trochu poradí, případně s patřičnou láskou k autíčku opraví. A protože zadara nic nechci, rád vyvážím rady radami z oblasti počítačového železa, práci na autě přiměřenými penězi, prací na počítači, případně počítačovými komponenty za dobré ceny ... dle libosti.
    Ze začátku to bude asi především pár rad, jako třeba: "Jak velký vliv má na chod motoru 2.0i DOHC nefunkční čidlo teploty chladící kapaliny ?" :-) to je ostrej dotaz :), samozřejmě, že ho nechám vyměnit, ale zajímá mne, zda je má úvaha správná: bude to dávat chudší směs (chová se to pořád, jako by byl motor hoooodně teplej), kolísající volnoběh, nesprávný průběh výkonu, při startu zezačátku problémy s udržením volnoběhu .... je to tak?
    Díky předem za odpověď
    Bob
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  21:43

To melo byt spis na me :o) to vis ze je to tak - virus scan 7.0 enterprise edition ale pššššt !
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  18:50

To Daytona: To vs.xxx to neni je to zazipovanej nějakej Virus Scan se změněnou koncovkou :)
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  17:41

« Novela zákona

Jen pro pobavení: téma: 100% návod jak naštvat kolemjedoucího řidiče, číslo příspěku: 3269

Líbí se mi osmý bod.

• « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  17:19

« Re: Přibírání nových členů

neva?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  17:19

já asi doma vytisknu něco jako vizitky a budu to dávat každý sieře za stěrač... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  17:13

Jo to mě taky napadlo, dyš sem byl na odpolednim cigárku, hulim a u mě stojí vínová sierrka r.v. cca 83-85. Řikam si, že bych jí nejradši šoupnul za stěrač nějaký info, avízo odkazující na naší sierkářskou komunitu :-) Slušná shoda. Už ti běžim dát opět boda na auto4u :))))))
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  17:01

« Přibírání nových členů

Jen mě tak napadlo, když jsem viděl před chvilkou v centru Prahy pěknýho cosiho, že by nám třeba měl co říct, tak jsem mu dal za stěrač lístek s odkazem na naše stránky a na tuhle diskuzi... :-) Co si o tom myslíte?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  12:59

« Re: miss sierra + cesta k Sousedům

dik, ja na 497 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  12:28

popostrčil jsem tě na 486.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  12:01

« leštění skla

To Residents: ty jsi před rokem přeleštoval čelní sklo? Jestli jo tak jak to dopadlo? Kolik tě to stálo? a Dělal si to sám nebo někde?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 24.09.03  11:30

to michalides: Jasně dík, další hlasy přibejvaj...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  10:58

Odemne tam máš dalších 10. Je to teda pěknej podvod ale hezkej :o))).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…