Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:28

« Re: Topení 1.8TD ale na mě každý dlabe

rbr: s Fridexem myslim obecne vsechny, sam mam v chlazeni (v nadrzce) neco namodraleho, nevim cim to dolit a tak bych to nejradsi vymenil. Kody jsem dale nezkousel, nejlepsi bude, jeste jednou zopakovat test, pochybuji ze mi pri 4.tem 5.tem a 6.tem cteni kodu vyjde jina krivka-kody, pak vymazat pamet (odpojit aku), projet auto, aby se problem vyskytl, zapsal do pameti a testovat znovu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:24

« Re: Když jsme u těch termostatů

mercenary: tak asi jsem ti trochu kecal: v dokumentaci jsou dva výstupy z čidla vedeny přímo do motorů vrtulí. Další dva dráty jsou rovnocenné vstupy a vedou od relé pro větráky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:16

Teepee: co kody? nezkoušel jsi další test od našeho povídání o čtení kodů? Pak dej vědět, jestli to byla 23, jak jsem se domníval.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:14

Teepee zdravím tě. Doufám, že se to neptáš mě, sám bych uvítal několik takových rad. Já kupuji na dolívání Fridex pro celohliníkovíé motory.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:13

Koukl jsem do dokumentace, ten konektor o kterém se bavíme se přesně jmenuje cooling fan switch
    wiring plug
    . To bych přeložil jako: konektor kabelů spínače větráku chlazení.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:12

Kdyz uz jsme u toho, jaky ten Fridex je nejlepsi do 2.0 OHC?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:07

To tu není nikdo, kdo by mě ujistil nebo opravil s tím postupem výměny chladící kapaliny? a paliv.čerpadlem
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:06

Ty dráty (myslím) nejdou až tak jednoduše z čidla do vrtulí (viz dříve - relé, pojistky) ale toto čidlo skutečně má dva výstupu - (snad 100 a 105- nevím ale je to na něm napsané, kdybys ho měnil) a opravdu to spíná první větrák, při pokračújícím vzestupu teploty pak druhý. To se ale asi běžně nepodaří.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:03

Chlazením v této souvislosti myslím systém chladíč, chlůadící kapalina, termostat, vrtule...atd.
    Druhá věc pak je, že ŘJ podle údajů o teplotě motoru z jiného čidla upravuje směs, vstřikování atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:02

OK, díky, takže možná dva páry kontaktů pro dvě vrtule ??
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:01

Když jsem to dal do servisu, že mi možná pozdě spíná vrtule(první), měnili právě toto čidlo. jde to ještě snad přes nějaké relé a pojistky, ale je to ono.
    A s čidli pro ŘJ a palubku jsem měl co dělat před týdnem při kontroly vstupů do ŘJ. Takže si za tímto stojím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:00

Ok, už to chápu, až na to "pro chlazení" - co to dělá ? (jsem hrozně zvídavej, rád vím, jak věci fungují)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:59

No já už myslel - podle různých diskusí - že se to skoro nedá odstranit, pořád mi to trápilo. No nová Sirka to nedělá, tak to zatím nemusím řešit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:58

Trochu jsme si nerozmněli. To čidlo se čtyřmi dráty je pro chlazení + ventilátory. To je vpořádku
    Jen jsem doplnil, že pro palubku a ŘJ tam jsou jiná dvě čidla.OK?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:57

« A palivový filtr?

A ještě bych se rád zeptal zkušenějších kolegů, čístíte pravidelně palivový filtr? (2.0liDOHC,kat). Já to u starších aut samozřejmě dělal, ale u sirky na mě v servisu koukal, že to snad ani sirka nemá (?) Je fakt, že pořádně nevím kde je(snad u nádrže?) a jaký je postup.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:56

uf ... a co tedy dělá to čidlo se 4mi kontakty vepředu ?? (co spíná - ventilátory na chladiči ??). Starý OHCčko jsem měl s ventilátorem s termomechanickou spojkou, tam žádný čidlo nebylo :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:53

Takové dětské nemoci jako kmitání nápravy (mám 14, plechové) už máme za sebou. Trvalo to rok: gumy(byly špatný), kotouče, čepy, silnetbloky stabilizátoru, silentbloky tlumičů. Myslím, že všechny tyto díly se při kmitání "vzájemně" ničí a ovlviňují a pokud nevyměníš vše, tak se to po čase vrací.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:49

mercenary: máš pravdu: pro chlazení to je to čidlo, o němž mluvíš. Ale není totožný pro EEC-IV, to je níž, z boku, má dva kontakty. Vedle něj menší s jedním drátem - palubka.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:47

« Re: Topení 1.8TD

Pánové, jaký postup považujete za nejlepší při výměněně chladící kapaliny?
    Já mám takovouto představu(už mi kapalina začíná smrdět starou gumou): dole pod chladičem povolit spodní šroub pro vypuštění (vyteče vše spolehlivě?), pak propláchnout - můžu tady použít obyč. vodu? a odkud proplachovat? normálně to prolít přes nádobu? Pak asi nechat odtéct zbatky a naplnit. Tuším že to má 12 litrů, bude zima, takže správná směs tuším by mohla stačiz z 6 litrů Fridexu (jasně, pro hliníkové motory) a 6 litrů destilky?
    Jinak souhlas s Daytonou, mám stejný motor a ručka je okolo M za běžných podmínek(!)
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  08:43

« Když jsme u těch termostatů

tak někdo poraďte pls.: čidlo teploty kapaliny u DOHC je to na koleni vepředu nahoře se 4mi kontakty ? (Typoval bych to na dva kontakty ručka a dva kontakty EEC-IV). DOHCčko mám nově, starý OHCčko jsem měl zmáklý a hlavně tam bylo víc místa kolem motoru a všechno bylo takový přehlednější ......
    A ještě jeden dotázek: Vepředu vpravo před chladiči je taková svislá tlustá trubka - že by expanzní nádobka pro klimu ? Je oloupaná a rezavá, můžu ji vzít tžeba černým Hammerite ? Není to někdy hodně horký ? A máte někdo zkušenosti s lakováním tepelně namáhaných dílů ? (tuhle novou Sirku chci trochu zrestaurovat, abych s ní mohl jezdit aspoň tak 5 let, je to 2.0i EFi DOHC, klima, el. okna, ABS, s tou bych mohl chvíli vydržet, má to dost dobrej podvozek, trochu tvrdej, ale sedí a nekmitá, ač jsou tam 14" plecháče)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…